Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 02.18 2019-12-07

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 70 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Molntjänst Vs server hemma
InläggPostat: 22.41 2015-09-11 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.01 2007-03-09
Inlägg: 5886
Ort: Borlänge
Ibland skulle jag vilja komma åt program på jobbet, det går ju inte att installera något på jobbets datorer av säkerhetsskäl lika bra det.
Vissa (ganska få) program går att köra från USB-stick men flest gör det inte, så vad är enklast mest ekonomiskt minst krångligt osv att satsa på. En server som går dygnet runt hemma eller månadsavgift på hos något av alla molntjänster som finns.
Jag ser stora fördelar i att alltid kunna jobba i samma version i ett projekt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.20 2015-09-11 

Blev medlem: 22.19 2011-07-06
Inlägg: 560
Ort: Stugun, Jämtland
Sätt upp din egen maskin och kör sedan TeamViewer mot den.
Enkelt och smidigt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.59 2015-09-11 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.01 2007-03-09
Inlägg: 5886
Ort: Borlänge
Låter enkelt när du beskriver det så. :?
Prestanda på en servermaskin, arduino, skechup och nått app tillverkningsprogram är väl det jag kommer på nu det jag vill kunna köra? Går att göra server av en vanlig dator??
Vill ha så låg förbrukning som möjligt på den, vad gäller då?

Om man räknar in inköp av dator och lite mjukvara (antivirus) vs den billigaste molntjänsten så borde jag kunna köra molnet nått år innan datorn blir mer mer lönsam.
Har inte hotmail nån typ av molntjänst eller det kanske bara är dokument lagring.

Skillnad på molntjänst och molntjänst här. Lagring på moln eller server utrymmer på moln.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.37 2015-09-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32578
Ort: Borås
Öh, vad vill du, Server eller remote? Du får bestämma dig.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.56 2015-09-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.01 2007-03-09
Inlägg: 5886
Ort: Borlänge
Vad är skillnaden? Frågar pga av min okunnighet inget annat.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.01 2015-09-12 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Det är möjligt att jag är paranoid men jag vill absolut inte ha något i "molnet".

Om du ska köra Windows tycker jag vaxfans förslag verkar vettigt. Jag har kört lite TeamViewer och gillade det inte men jag inser att det passar många. Däremot vet jag inte riktigt hur praktiskt det är om man ska överföra filer till och från servern. Vi använde PuTTY och det gav heller ingen riktig mersmak. Men jag är ju påverkad av mitt långvariga umgänge med pingvinen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.30 2015-09-12 

Blev medlem: 06.51 2008-05-19
Inlägg: 22385
Ort: Upplands väsby
Om jag fattar rätt så vill Orvar kunna sitta på jobbet och köra program som han inte får installera där.

Spontant känns det inte riktigt som den optimala lösningen att sitta och köra nån remote-klient, men idag är det kanske enkelt att köra en sån utan installation?

En tanke är ju att köra en virtuell maskin på jobbdatorn (det finns några som går att köra utan att installera, jag har testat en Linux-dist som kördes under QEMU). Fast där kanske prestanda suger.

Det finns väl inga "molntjänster" till rimliga priser där man kan köra valfria applikationer?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.02 2015-09-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32578
Ort: Borås
Remote desktop mot hemma datorn är väl det enklaste och bästa.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.10 2015-09-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.17 2004-02-11
Inlägg: 9349
Ort: Knivsta
Varför krångla med en massa extraprogram?
Alla moderna windows har ju remote desktop/ fjärranslutning , bara att koppla upp en vpn länk mellan och köra.. (Där har väl teamviewer en fördel då de studsar datan via någon server på nätet så du inte behöver öppna brandväggen(vilket borde få vilken IT ansvarig som helst att blocka det direkt))

Brukar själv köra remote desktop över vpn när jag jobbar hemma, kör ADSL (14/2 enlig bredbandskollen) rullar på riktigt smidigt.
Dock funkar inte grafikintensiva program så bra!

(TomaslL var snabbare med samma lösning... För mycket text från mig?)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.47 2015-09-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32578
Ort: Borås
Fördelen med teamviewer är att man inte behöver bekymra sig över brandväggar mm (såvida inte dess portar är blockerade).
Med RDP (som är standard i Win) måste brandväggen till den datorn som man vill koppla upp sig mot vara inställd så att protokoll och portar skickas till avsedd dator.
Man behöver inte köra RDP över VPN, då RDP är krypterat.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.52 2015-09-12 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Jo det här med TeamViewer tyckte jag verkade som en säkerhetsrisk.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.00 2015-09-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32578
Ort: Borås
Sannolikt är det inga problem, anslutningen är ju krypterad och den är P2P, dock håller Teamviever av naturliga skäl konstant kontakt med en server, vilken hanterar anslutningarna.
Dessutom fungerar Teamviewer på i stor sett alla typer av system, och kan köras från en USB-sticka.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.05 2015-09-12 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Jo det är klart, litar man på teamviewerfolket så är det ju inget problem.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.19 2015-09-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.01 2007-03-09
Inlägg: 5886
Ort: Borlänge
Remote desktop/ fjärranslutning säger ni som kan, okej. Det är ju inte helt solklart för mig hur jag ska göra, men jag får väl återkomma när jag testat de instruktioner som finns.
Tack så länge.... :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.29 2015-09-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32578
Ort: Borås
glöm inte att ställa in din brandvägg hemma (eller var det nu är).
Du måste vidarbefodra TCP-Port 3389 till datorn du skall ansluta till, dessutom måste du ha fast IP eller motsvarande för att kunna ansluta.


Senast redigerad av TomasL 22.49 2015-09-12, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 70 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010