Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 03.04 2019-11-12

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.42 2014-09-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Hur brukar ni göra oregelbundna ledningsbanor i Eagle?

Jag testade att rita månghörning i pads-lagret men vet inte om det fungerar, verkar tex inte räknas som en "route" så det känns som att det finns bättre sätt.

Har googlat runt men utan att hitta något bra. Hur gör ni?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.03 2014-09-10 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5017
Ort: Ronneby
Inte säker på att jag förstår hur du menar, tänker du på kopparfyllda ytor, typ jordplan?

I så fall skall du använda Polygon, rita i det lager du vill ha kopparn (top, bottom t.ex), ge sedan polygonen det namn som nätet till vilken du vill ha den ansluten.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.00 2014-09-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Ja kopprfylld yta men nja, testade att rita på samma sätt som jordplan men det funkar inte även om jag namnger enligt det nät jag vill routa - det smälter då samman med mitt egentliga jordplan.

Om jag ritar en polygon (månghörning) i pads-planet (gröna "pads 17") så ser det rätt ok ut, jag får t.ex. avstånd till kringliggande jordplan på samma sätt som kring en vanlig ledningsbana eller pad och det skulle nog funka elektriskt/galvaniskt, men det går inte att namnge polygonen och därför fattar inte Eagle att min polygon faktiskt sammanbinder två punkter på samma sätt som om jag routat på vanligt sätt.

Man kan säga att jag vill göra en viss route genom att rita ledningsbanan på frihand som en polygon.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.13 2014-09-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Tog en skärmdump på min gröna pads-polygon. Den underliggande (mörkgröna) ledningsbanan krävs för att routen skall accepteras.
Bilaga:
pads.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.17 2014-09-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24109
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Citera:
jag namnger enligt det nät jag vill routa - det smälter då samman med mitt egentliga jordplan.



Men då är det ju samma nät så varför inte bara tuta vidare med bef jordplanet?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.19 2014-09-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Nix, det är inte samma nät så jag fattar inte varför de smälter ihop.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.20 2014-09-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.52 2009-09-23
Inlägg: 2994
Ort: Hyssna
Sätt "Rank" till 6 på jordplanen och lägre värde på dom andra polygonerna, så blir det bättre.

/// Marcus


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.34 2014-09-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Tack, det funkade mycket bättre. Jag får nu clearance mot kringliggande jordplan men måste ändå routa "igenom" med vanlig ledningsbana och sen får jag "thermals" också som (ju gör det lättare att löda sen men) lär motverka syftet eftersom tanken med dessa mina stora frihandsbanor är att få högre strömtålighet och lite kyleffekt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.43 2014-09-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Aha, hittade ett sätt att stänga av thermals på polygonen och då funkar det hela riktigt bra.

Fast utan thermals kanske det blir omöjligt att (hand)löda sen pga för hög värmeavgång från dessa polygoner...?

...så kanske bättre att behålla dessa thermals och räkna med att gapen fylls vid lödning?

EDIT: Bild på hur det blev:
Bilaga:
top_polygon.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.49 2014-09-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.52 2009-09-23
Inlägg: 2994
Ort: Hyssna
Du behöver bara routa in ledarbanan i polygonen så länge dom har samma nät-namn.

/// Marcus


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.50 2014-09-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Japp, det verkar ha varit en feltolkning från min sida beroende på att Eagle inte uppdaterar grafiken omedelbart.

Vad tror du om thermals i polygonerna - med eller utan?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.54 2014-09-10 

Blev medlem: 14.43 2007-06-14
Inlägg: 4163
Ort: Hälsingland
Det där är inga problem att löda utan thermals.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.58 2014-09-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Då så, då kör jag på detta - Tack för all hjälp!

(Har ni fler tips kring detta så välkomnas de såklart också)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.29 2014-09-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.52 2009-09-23
Inlägg: 2994
Ort: Hyssna
Brukar alltid göra min polygoner med thermals, då jag har jobbat med kretskort som inte har thermals och det kan vara ett helvete att löda ett jordben på tex en SOT23:a som är ansluten till ett mer än 10cm2 stort jordplan i flera lager :evil: . Där jag behöver en anslutning utan thermals så gör jag en extra polygon med högre ranking runt den anslutningen.

/// Marcus


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.01 2014-09-11 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.54 2010-09-07
Inlägg: 2499
Ort: Malmö/Lund
Mina polygoner är ganska små och inte anslutna till jordplanet.

Vad innebär egentligen ranking här?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010