Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 02.19 2019-11-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 15 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: skapa plan i eagle
InläggPostat: 16.14 2014-05-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1928
Ort: Landskrona
Har ritat ett enkelsidigt kort i eagle och har en del dödyta som jag inte vill ska frätas bort av etsvätska. Förr har jag fyllt ut dessa ytor genom att dra en massa linjer tills ytan är täckt men det måste finnas ett bättre sätt????


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 16.36 2014-05-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24110
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Skapa jordplan bör ju finnas tycker man


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 20.12 2014-05-10 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5018
Ort: Ronneby
Använd polygon-verktyget.
Om du vill ansluta "planet" till någon speciell nod (exempelvis GND) använder du name-verktyget.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 20.21 2014-05-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1928
Ort: Landskrona
Tack. Perfekt.. Har sett polygon knappen men fattade inte vad den var till för. Måste jag köra ripup för att kunna ansluta tex till jord?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 21.15 2014-05-10 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5018
Ort: Ronneby
Nej, det tror jag inte... Bara rita "planets" kontur, välj Name och klicka på konturen, ge polygonen samma namn som den nod/nät du vill ansluta till (GND) - klart.

När du öppnar .brd filen är polygonen "tom", kör ratsnest för att "fylla" den.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 21.17 2014-05-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1928
Ort: Landskrona
Bra då har jag en gameplan. Tack


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 21.18 2014-05-10 

Blev medlem: 14.43 2007-06-14
Inlägg: 4168
Ort: Hälsingland
Name-verktyget behövs inte, tryck på polygon och skriv namnet den ska kopplas till och tryck enter.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 22.42 2014-05-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1928
Ort: Landskrona
Verkar funka skitbra detta :)..

En fråga bara gällande ratsnest.. varför är polygonet tomt varje gång man öppnar filen eg. Är rätt korkat ju.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 09.41 2014-05-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.52 2009-09-23
Inlägg: 2995
Ort: Hyssna
Jag tycker det är lättare att se ej routade signaler då. Använder oftast massiva kopparplan. Så det blir att man stänger/öppnar BRD-filen med jämna mellanrum för att bli av med kopparplanen, då man inte kan de-"rastnet" :(

Brukar även sätta "rank"-värde på dom också, så att tex ej jordade kopparplan får högre prioritet.

/// Marcus


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 09.51 2014-05-11 

Blev medlem: 14.43 2007-06-14
Inlägg: 4168
Ort: Hälsingland
Jo det kan du, gör en ripup på planet bara.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 09.54 2014-05-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.52 2009-09-23
Inlägg: 2995
Ort: Hyssna
Utan att bli av med planet helt? Jag vill bara se konturerna av det.

/// Marcus


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 09.57 2014-05-11 

Blev medlem: 14.43 2007-06-14
Inlägg: 4168
Ort: Hälsingland
Ja ripup tar inte bort det, delete använder man då.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 16.42 2014-05-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1928
Ort: Landskrona
Ja att stänga av och sätta på planet är inga problem som helst. Jag tycker bara det är konstigt att planet stängs av varje gång man öppnar filen


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 19.02 2014-05-11 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5018
Ort: Ronneby
Förklaringen är att "ytan" inte lagras i .brd filen, endast konturen.
Jag kan tänka mig att du kan lägga till kommandot ratsnest i ini-filen för antingen board editorn eller i projektfilen för det specifika projektet om det nu är "jobbigt".Personligen ser jag det som en fördel att de inte genereras automatiskt.

När du installerar EAGLE följer det med en rätt utförlig manual, ta en titt i den!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: skapa plan i eagle
InläggPostat: 19.11 2014-05-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1928
Ort: Landskrona
Bra då har jag fått ett svar på varför.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 15 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010