Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.14 2019-09-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: redovisa data?
InläggPostat: 20.52 2005-06-12 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.22 2003-11-16
Inlägg: 13336
Ort: i det mörka småland
fundering på vilka program man kan redovisa data grafiskt på

en multimeter som kopplas mot datorn, den får stå och tugga , man lagrar allt i ett quickbasicprogram, kör sina uträkningar och sedan vill man spara det som en grafisk fil, hur är det enklast möjligt?

misstänker att en *.bmp eller *.tiff är relativt enkelt att snickra ihop själv
någon som har gjort detta?

allternativet är någon slags kalkylprogram, men helst vill jag bara få ut det som en enkel bild


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.01 2005-06-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.05 2004-06-08
Inlägg: 1090
Ort: Vinninga/Lidköping
Jag gillar gnuplot för sådana här grejjor. Den tar en textfil med data, en textfil med beskrivning på hur datan ska plottas, och sen spottar den ut en bild. Finns för linux och windows med cygwin.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.25 2005-06-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.55 2004-01-25
Inlägg: 248
Ort: Lund
BMP-formatet är annars väldigt simpelt:
http://www.fortunecity.com/skyscraper/windows/364/bmpffrmt.html


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.22 2005-06-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.05 2004-06-08
Inlägg: 1090
Ort: Vinninga/Lidköping
Om det är någon form av graf som ska visas så rekomenderar jag verkligen gnuplot, eller något annat grafprogram över direkt manipulation av bildfiler. Du slipper räkna ut skalan, slipper göra algoritmen som ritar ut datan, slipper en massa annat beroende på vad det är för data. Sen så kan du ju rita i vilka bildformat som helst, bara att ändra gnuplotinstruktionerna.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.01 2005-06-15 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.22 2003-11-16
Inlägg: 13336
Ort: i det mörka småland
har försökt mig på gnuplot men hur i helvete vill den ha datan?

måste missat något

om man har en textfil som ser ut som så
hur gör man då

1,1.0584
2,1.0584
3,1.0587
4,1.0554
5,1.0554
6,1.036
7,.9878
8,.9318
9,.9126
10,.9126
11,.9087
12,.9081
13,.9101
14,.9098
15,.9098
16,.9044
17,.9099
18,.927
19,1.0176
20,1.0176


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.13 2005-06-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.05 2004-06-08
Inlägg: 1090
Ort: Vinninga/Lidköping
Gnuplot föredrar att ha blankteckenseparerad data. Byt ut komma mot mellanslag. För att plotta en bild använder du tex följande gnuplotscript:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
set terminal jpeg
set output "graf.jpeg"
plot "data.txt" using 1:2 with lines title "Temperatur"


kör tex
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
gnuplot mittgrafskript.gp


så får du en jpeg på direkten!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 09.32 2005-06-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.22 2003-11-16
Inlägg: 13336
Ort: i det mörka småland
tackar, där lossnade det, småsakerna brukar ju vara det som ställer till med mest elände :wink:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10.24 2005-06-16 

Blev medlem: 14.21 2004-07-09
Inlägg: 176
Ort: Karlskrona
Du kanske redan löst det med gnuplot annars brukar jag alltid använda matlab för att presentera data.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 11.35 2005-06-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.22 2003-11-16
Inlägg: 13336
Ort: i det mörka småland
ska prova med gnuplot om jag kan automatisera det hela

har ju i och för sig inte ens matlab,


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 11.44 2005-06-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.05 2004-06-08
Inlägg: 1090
Ort: Vinninga/Lidköping
Om det funkar med gnuplot tycker jag att valet är enkelt:
Gnuplot = 0Kr
Matlab = ~10.000Kr

Octave finns ju iofs, men det verkar vara ehhh.... icke-trivialt att installera i windows. I linux funkar det fint. Octave är matlabkompatibelt (nästan) och FOSS. Det använder iofs gnuplot för att plotta sina grafer, så...


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Majestic-12 [Bot] och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010