Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 21.51 2019-08-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Styra LPT porten via VB6?
InläggPostat: 11.12 2004-01-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.59 2003-05-27
Inlägg: 3918
Ort: Blekinge
Nu har jag börjat att komma i gång med VB6, men vad krävs för att kunna läsa & skriva till LPT & Com porten?.
Nån DLL fil eller subbrutin eller hur gör man ?.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 12.11 2004-01-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.44 2003-11-10
Inlägg: 2256
Ort: Haninge
Vilket OS kör du på? Är det något NT-baserat (Win2000/XP)? NT-baserade OS tillåter inte direkt-access till hårdvaran. Man behöver någon form av driver för detta.

Detta kanske kan vara något:I/O Driver för 95/NT

Denna används bland annat av LCD Smartie för att kunna styra LCD'er via parallellporten.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13.02 2004-01-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.59 2003-05-27
Inlägg: 3918
Ort: Blekinge
Jag kör xp.
Ok, men hur får jag kontakt med portarna via VB nu då med
"I/O Driver för 95/NT"

Tex. Om jag vill sätta en 1 på Data0 på LPT porten, när jag trycker på en knapp, Hur gör jag då?.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13.42 2004-01-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.44 2003-11-10
Inlägg: 2256
Ort: Haninge
Har inte använt denna driver själv. Följde det inte med någon dokumentation?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 15.34 2004-01-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.40 2003-10-29
Inlägg: 301
Annars kan du testa inpout32.dll. Jag har inte använt den själv.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: tjaaa...
InläggPostat: 17.48 2004-01-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.54 2003-08-05
Inlägg: 859
Ort: Stockholm
Hejsan..

Jag har gjort ett liknande program i VB6, det styr en 4*20 VFD display på
parallellporten...

Jag använder mig av en DLL fil som heter inpout32.dll , i den finns 2
funktioner 'Inp' och 'Out' som man kan använda för att läsa resp. skriva till parallellporten...

deklaration:

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
Public Declare Function Inp Lib "inpout32.dll" _
Alias "Inp32" (ByVal PortAddress As Integer) As Integer
Public Declare Sub Out Lib "inpout32.dll" _
Alias "Out32" (ByVal PortAddress As Integer, ByVal Value As Integer)

(i en modul)

Du måste veta vilken adress parallellporten du har tänkt använda har...
Min LPT1 har t.ex &H278

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
Const LPTadr As Long = &H278

Detta är LPT portens 'basadress' som används för att komma åt själva dataporten (D0-D7), sedan finns ett status register som har adressen 'basadress + 1' samt ett kontroll register som har 'basadress + 2'

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
Out LPTadr, Asc("A")

skulle t.ex skicka ett 'A' (65) till dataporten (D0-D7)

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
 Out LPTadr + 2, 1
 Out LPTadr + 2, 0


kan t.ex användas för att ge en puls på strobe-signalen (och de andra i kontroll registret)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.50 2004-01-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.52 2003-05-28
Inlägg: 1569
Ort: Skåne - Lund
Du kan titta in hos http://www.geekhideout.com/iodll.shtml Där finns info och *.dll filer som hjälper dig att komma åt parallellporten från VB.

Där finns även programmet "Parmon". Som simulerar porten så du kan se vilket tillstånd porten är i.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010