Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 14.13 2020-06-05

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 40 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.33 2020-05-16 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 1007
Vilka filer specifikt?
Eftersom du kom med påståendet att MS lovat att inte ändra på någonting, länka gärna till en källa för det.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.38 2020-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5942
Ort: X-län
archen skrev:
Vad finns det för andra bra alternativ med cam lösning?

Sånt här vill man inte premiera

FreeCAD har CAM under namnet "Path" , kan ju vara något att kolla upp.

Länk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.07 2020-05-16 

Blev medlem: 10.11 2007-03-19
Inlägg: 5146
Ort: Ronneby
Citera:
Vem har sagt nåt om licenser?

Öh, mrfrenzy, i sitt inlägg, på vilket du svarade att du råkade ut för samma sak och skyllde alltsammans på MS trots mrfrenzys utomordentliga förklaring till vad som hände och vad orsaken är. Men du kanske inte läste det ordentligt utan bara tog tillfället i akt att gnälla på MS för något ANNAT du råkat ut för?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.34 2020-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8898
Ort: Göteborg
tecno skrev:
H.O skrev:
Citera:
Som jag skrev så fungerade program från Autodesk och Dassault i 7an men ej längre med 10an, så visst det har med programtillverkaren MShit att göra då de stökade om i filer som de EJ skulle göra. Men du vet ju allt så

Nej, det har inte ett dugg med MS att göra, det är inte de som hindrar programmet att fungera. Det är Autodesk som vid uppgraderingen från W7 till W10 detekterar en förändring i systemet som "triggar" en omaktivering av licensen - vilket inte fungerar längre för att de (alltså Autodesk) har bestämt det.

Hade du installerat programmet i W10 - INNAN tidpunkten då Autodesk bestämde att aktivering av licensen inte längre skulle fungera så hade det funkat.

Alltså, det är inte det programmet inte FUNGERAR på W10, det är det att Autodesk inte TILLÅTER dig att köra det. Och, det spelar alltså ingen roll om du "backar" och installerar om W7 - du kan fortfarande inte aktivera licensen du betalat för. Scumbags…

I det här fallet går det inte att skylla på Microsoft - hur populärt det än är.


Vem har sagt nåt om licenser? Säger fortfarande att MS roddat om i filer så vissa program slutade fungera, detta har fan inget med licenser att göra! Så jag envisas med att MS inte har rent mjöl i påsen !!!

Tittar man lite hos Autodesk så garanterar de bara Windows 10 stöd för 2016 års produkter (släppta 2015) och framåt. För Windows 8 stöddes 2013 års produkter och framåt under förutsättning att man hade ett Servicepack från Autodesk installerat.

Att gå från Win 7 till Win 10 är ett stort steg, framför allt om man samtidigt gick från x32 till x64.

Vissa fel verkar rätt enkla att lösa t.ex. att få Inventor 2012 att köra (osupportat men fungerande) under Win 10 genom att köra en hotfix från Autodesk för Windows 8.1. Annat går att lösa genom att lägga till rätt gammal dotnet-version under Windows lägg till/ta bort programvara.

Det mest rationella sättet att hålla liv i äldre programvara är att ha dem i virtuella maskiner som man tar med sig framåt när ens grund-OS uppdateras.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.43 2020-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.01 2006-02-24
Inlägg: 24334
Ort: Norr om Sthlm
Finns ju dock mjukvara som har inbyggt skydd mot att köras virtuellt, kanske inte gäller autodesks produkter men på förra jobbet stötte jag på flera.

Vissa var det LM'en som inte kunde köras på virtuell maskin, i vissa var det själva mjukvaran. Tillverkarna hävdade att det berodde på piratkopiering men kunde aldrig riktigt motivera mer än så.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.57 2020-05-16 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10888
swesysmgr skrev:
Det mest rationella sättet att hålla liv i äldre programvara är att ha dem i virtuella maskiner som man tar med sig framåt när ens grund-OS uppdateras.

Absolut en bra lösning, men det är lite försent nu när dom redan stängt av licenserna, även om du har programmet fullt fungerande i en fysisk dator kommer du aldrig kunna aktivera det i din virtuella maskin (på ett lagligt sätt) eller på samma fysiska maskin om du byter för mycket hårdvara.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.09 2020-05-16 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 1007
Citera:
(på ett lagligt sätt)

Det är tillåtet att kringgå DRM om det krävs för du ska kunna använda en produkt som du har rätt att använda.
Tidigare medans Autodesk höll igång aktiveringsservrarna fanns det andra alternativ att tillgå, men nu är enda möjligheten att "cracka" programmen och därför tillåtet, givet att man faktiskt betalat för en licens.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.26 2020-05-16 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10888
Problemet är detta
Citera:
som du har rätt att använda.

Dom har garanterat smygit in någon liten klausul i licensavtalet som gör att dom kan upphäva din rätt efter X antal år, annars skulle dom ju inte göra på detta viset. Autodesk massor av advokater som håller koll på vad dom kan och inte kan göra på laglig väg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.56 2020-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8898
Ort: Göteborg
Glenn skrev:
Finns ju dock mjukvara som har inbyggt skydd mot att köras virtuellt, kanske inte gäller autodesks produkter men på förra jobbet stötte jag på flera.

Vissa var det LM'en som inte kunde köras på virtuell maskin, i vissa var det själva mjukvaran. Tillverkarna hävdade att det berodde på piratkopiering men kunde aldrig riktigt motivera mer än så.

Så är det säkert men Inventor och Autocad 2020 verkar fungera att trycka ut på hyrda virtuella maskiner även om licensen nog säger att man egentligen inte får.

https://www.youtube.com/watch?v=7RTJHUKfKb0


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.22 2020-05-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.29 2016-01-27
Inlägg: 90
Ort: Södertälje
Finns det någon info om vad som händer med frilicens för Fusion 360 efter sista maj?
Blir det som innan Coronaerbjudandet eller nåt annat?
För varje år som jag förnyat gratislicensen så har villkoren blivit en aning mera begränsande.

Jag provade lite OnShape innan Fusion360 men där fanns ingen verktygsbaneberedning.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 40 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010