Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 15.44 2017-09-26

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 74 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 14.03 2013-12-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Håller på att rensa garaget innan flytt och hittade detta som jag fått ärva för ett antal år sedan. Aldrig startat och inga prober.
Skulle ni bry er om att jaga prober om det skulle fungera? Eller snarare, går det verifiera att det verkligen fungerar (förutom att starta upp det) utan prober?

Bilaga:
Framsida.JPG

Bilaga:
Dataplåt.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av Magnus_K 13.59 2014-09-14, redigerad totalt 4 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.06 2013-12-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 35737
Ort: Söderköping
OM det fungerar är det ett helt OK hobbyinstrument.
Om du t.ex sätter en tråd i prob-jacket så borde du
få 50 Hz signal om du sätter dit fingret...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.10 2013-12-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Återkommer med feedback till "OM"'et. Tack för tipset!
Ska prova men väntar på att det ska bli lite mer rumstemp innan jag spänningssätter det.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.28 2013-12-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
EDIT: Döpt om titel från "... , värt att spara" till "... , hjälp med felsökning"

Då jag har MYCKET svårt att kasta elektronik utan att konstatera att det inte är värt att reparera så måste jag göra ett försök även här...
Sen måste jag också få skylla lite på sodjan som kallade det för "helt OK hobbyinstrument" - vilket passar mig ypperligt!
Pluggade in mig i vägen och vad hände; ingenting...

Av med bakstycke och mätte 0 vid ingång på kortet, felet ligger då alltså i elektroniken på bakstycket.
Ni får ursäkta språket men jag vet inte vad komponenterna kallas..

På tredje bilden, döpt "Närbild trafo" så mäter jag 230 VAC vid den nedre högra röda cirkeln men 0 vid den övre vänstra. Är det möjligt att få något felsökningstips (utifrån mina kassa mobilbilder) vart jag mäter upp lindningen?
Sen verkar det som om det ska finnas en säkring "inbakad" men förstår inte hur man kan demontera och mäta den. Tips?

Bilaga:
Översikt.JPG

Bilaga:
Närbild 1.JPG

Bilaga:
Närbild trafo.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.01 2013-12-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Mätt lite mer:

Ingen kontinuitet mellan svart och vit (nere till höger). Om detta är primärlindningen, borde det inte vara låga, fina ohm då?
0.7 Ohm mellan brun och röd (uppe till vänster). Om detta är sekundärlindningen så låter det som ett bra värde.
Får heller ingen kontinuitet mellan brun eller röd till svart eller vit. Detta borde indikera att det inte är kortis mellan primär och sekundär? Å andra sidan så känns det som om detta vore fallet så hade antingen proppen hemma eller säkringen i oscilloskop'et gått.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.08 2013-12-29 

Blev medlem: 18.03 2007-09-13
Inlägg: 803
Ort: sverige
Hittade inget schema till PM3214,men det går säkert bra att studera schema för liknande skop:

PM3217:
http://www.ko4bb.com/Manuals/Philips/Ph ... Manual.pdf

PM3212:
http://members.casema.nl/de.geesten/Phi ... schema.pdf


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.18 2013-12-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Tack Rolf!
Skall granskas noga när lillan deckat!

EDIT: Stavfel


Senast redigerad av Magnus_K 20.18 2013-12-29, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.17 2013-12-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Perfekt, nu "fungerar" den!

I manualen som jag fick från dig Rolf så kunde jag förstå hur den termiska säkringen var monterad och mycket sant så var den av. Provade att bygla över och den hoppade igång.
Provade också sodjan's knep och resultatet blev som på bild.

Tack för hjälpen!

Nu ska här jagas prober och en ny säkring. Och självklart åker den med i flytten! :tumupp:

Bilaga:
Fungerar.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.05 2013-12-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.56 2008-11-27
Inlägg: 2893
Ort: Utanför Jönköping
:tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.28 2013-12-31 

Blev medlem: 12.57 2013-03-13
Inlägg: 15
Vill du ha fulprober kolla på ebay, det finns en hel del.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.31 2014-03-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05.43 2013-02-13
Inlägg: 15
Magnus_K skrev:
Håller på att rensa garaget innan flytt och hittade detta som jag fått ärva för ett antal år sedan. Aldrig startat och inga prober.
Skulle ni bry er om att jaga prober om det skulle fungera? Eller snarare, går det verifiera att det verkligen fungerar (förutom att starta upp det) utan prober?

Bilaga:
Framsida.JPG

Bilaga:
Dataplåt.JPG



Snyggt skåp! 8)
Jag gillar när de är svarta och silver/chrom istället för det gamla vanliga fis-beiga eller vitgulnade. :vissla:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.09 2014-03-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.56 2004-05-08
Inlägg: 2132
Ort: Stockholm
Magnus_K skrev:
Perfekt, nu "fungerar" den!

I manualen som jag fick från dig Rolf så kunde jag förstå hur den termiska säkringen var monterad och mycket sant så var den av. Provade att bygla över och den hoppade igång.

Det finns säkert en anledning till att termosäkringen har löst ut, så var försiktig när du kör skåpet byglat. Lämna det inte obevakat och var beredd på en släckningsinsats. ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.06 2014-03-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
@fosfor: Gillar inte heller fis-beiga skop!
Nej skämt åsido. Det fungerar bra för mig i nuläget. Det jag har kvar att göra är att göra en liten CAD-ritning för "solskyddet" som gått förlorat och få någon här att printa det åt mig.

@arvidb: Om jag tillåts gissa så tror jag faktiskt att tråden separerat i säkringen pga ålder och kanske en hård stöt men du har helt rätt! Jag byglade enbart för att testa men vågade inte fortsätta med det som permanent modifiering. Det är anledning till mitt sista inlägg i denna tråden -> Jakten_efter_prober_och_säkring.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.18 2014-09-14 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Jahopp, igår la mitt värdefullaste instrument av under en mätning av PWM-signaler.

Det började med att funktionsvågen försvann (linjen) och sedan började den röda on-lampan på fronten dimma upp/ner. Den slocknade aldrig riktigt utan snarare pulserade oregelbundet.
Till dett hördes också ett slags pysande eller surrande från skopet.

Slog direkt av det och misstänkte att det hade med senaste reparationen att göra, utbyte av nät-trafons termiska säkring.

Idag tog jag bort bakdelen av schassit (där nätdelen sitter monterad) och pluggade in. Tyvärr kom inte ljudet därifrån utan från PSU-kortet i skopet.
Medans jag försökte lokalisera från vilken komponent ljudet kom från så försvann det helt och den röda lampan lyser inte alls längre.
Det som är kan vara värt att nämna är att lamporna som lyser upp skärmen (skallamporna) fortfarande fungerar. Det är den enda visuella indikeringen på att skopet är på.

Jag har mekat bort PSU-kortet men obekväm att spänningssätta detta med nätdelen då jag ser att det finns utgångar på 1500V.
En första okulär besiktning visar att C200 har pruckigt i båda gavlarna.

Felsökniningen fortsätter ikväll och sa se om jag kan lokalisera vart spänningen till den röda lampan resp. skallamporna kommer från och utgå därifrån.
Kanske också finner mod och mäter upp alla utgångar förutom högspänningen men ska fundera på det.

Bilaga:
PSU component location.JPG

Bilaga:
Foto PSU.jpg

Bilaga:
PSU wiring.JPG

Bilaga:
C200.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.10 2014-09-14 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3838
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Usch, besvikelse. C200 mätte ett par kOhm genom det och flukturerande kapacitans så jag trodde att det var felet men efter ett byte så är det ingen skillnad.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 74 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: chriz och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010