Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 14.01 2018-09-20

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 95 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 19.55 2018-04-18 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
Ett problem som jag upptäckte idag när jag körde min sida på pajen. Klockan, den första av dom går två timmar fel, men om jag provar hemma på datorn så går båda rätt.
Bilaga:
lcd.jpg

Krockar dessa två kodsnuttar med varandra?

HTML
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
<head>
 <script type="text/javascript" src="date_time2.js"></script>
</head>

<span id="date_time"></span><script type="text/javascript">window.onload = date_time('date_time');</script>

JS kod:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
function date_time(id)
{
        date = new Date;
        year = date.getFullYear();
        month = date.getMonth();
        months = new Array('Jan', 'Feb', 'Mar', 'Apr', 'Maj', 'Jun', 'Jul', 'Aug', 'Sep', 'Okt', 'Nov', 'Dec');
        d = date.getDate();
        day = date.getDay();
        days = new Array('Söndag -', 'Måndag -', 'Tisdag -', 'Onsdag -', 'Torsdag -', 'Fredag -', 'Lördag -');
        h = date.getHours();
        if(h<10)
        {
                h = "0"+h;
        }
        m = date.getMinutes();
        if(m<10)
        {
                m = "0"+m;
        }
        s = date.getSeconds();
        if(s<10)
        {
                s = "0"+s;
        }
        result = ''+days[day]+' '+d+' '+months[month]+' '+year+' - '+h+':'+m+':'+s;
        document.getElementById(id).innerHTML = result;
        setTimeout('date_time("'+id+'");','1000');
        return true;
}



För klockan som är statisk så använder jag:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
<?php
date_default_timezone_set('Europe/Stockholm');
$timestamp = time();
$date_time = date("H:i:s", $timestamp);
?>

<?php echo "- Sidan uppdaterades $date_time - ";?>


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.13 2018-04-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.07 2008-01-22
Inlägg: 1720
Ort: Sollentuna
Du sätter tidszonen till "Europe/Stockholm" för den "statiska tiden" men inte för den andra. Kan vara det?
Edit: glöm det - svamlade bara...

Men att det har med tidszoner är nog helt klart. Kan vara så att new Date() inte bryr sig om default tidszonen
som time() gör...när det kör i browsern du har på pajen?
/j


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.02 2018-04-18 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
Finns det något bättre sätt att få en klocka som uppdaterar sig där den typ tar tiden från servern och sen snurrar på från det den laddas?

Det klockskriptet jag kör nu hittade jag på någon sida. Har ingen aning om dess "funktion".


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 05.20 2018-04-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 543
Ort: Malmö
Javascript körs på den lokala dator som du visar sidan på, och tar tidszonen från den.
PHP-koden körs på din Pi och sätter tidszonen i koden innan den visar tiden.
Din Pi har helt enkelt fel tidszon i grunden, den står nog på UTC.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.30 2018-04-19 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
OK... Då ska vi se om jag inte kan ändra det på något sätt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.14 2018-04-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 543
Ort: Malmö
sudo dpkg-reconfigure tzdata
Svara på en massa frågor, sen är du klar :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.10 2018-04-19 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
Jag har ju dratt in ett "OS" som man styr via en hemsida (lokalt) där man kan lägga upp sidor som ska visas på en skärm. Typ att ha i butiker eller liknande, så jag kommer inte åt någon promt. Eller det kanske jag gör om jag kopplar in ett tangentbord och gör något vid uppstart. Men jag kommer plocka ur minneskortet och editera:
/etc/rc.conf
lägga till: TIMEZONE="Europe/Stockholm"
och hoppas på det bästa. ?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 05.18 2018-04-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 543
Ort: Malmö
Vad är det för OS? Har du länk till en websida där man kan hitta info om den?
Du borde kunna köra Putty (SSH) mot IP-adressen och logga in på pajen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.26 2018-04-20 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
Visst: https://www.screenly.io/


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.02 2018-04-20 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
Tror jag löste det. Körde SSH och sudo dpkg-reconfigure tzdata.
:tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.19 2018-04-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 543
Ort: Malmö
:tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 04.36 2018-04-21 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
Förut när jag velat plocka ut lite info från en hemsida så har jag använt mig av denna kod:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
<?php
$content = file_get_contents('http://www.svt.se/svttext/web/pages/230.html');

preg_match('#britt pund(.*)</span>#', $content, $match);
preg_match('#US-dollar(.*)</span>#', $content, $match2);
preg_match('#1 euro(.*)</span>#', $content, $match3);

$GBP = $match[1];
$USD = $match2[1];
$EUR = $match3[1];

$GBP =  substr($GBP, -8);
$USD =  substr($USD, -8);
$EUR =  substr($EUR, -8);

echo "USD: $USD<br>EUR: $EUR<br>GBP: $GBP";
?>


Nu tänkte jag göra detta på denna sidan: https://www.svt.se/svttext/web/pages/404.html
Så för att skippa alla taggar, för det är många på den sidan så använde jag:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
$content = strip_tags(file_get_contents('http://www.svt.se/svttext/web/pages/404.html'));

istället.

Så nått åt det här hållet:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
<?php
$content = strip_tags(file_get_contents('http://www.svt.se/svttext/web/pages/404.html'));
preg_match('#Varmast(.*)Uppdateras#', $content, $match);
$GBP = $match[1];
echo $GBP;
?>


Men det funkar inte alls. Antar att det är för mycket text?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.52 2018-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 543
Ort: Malmö
Inte snyggt, och öppet för massor av fel, men gör vad du vill.
Som vanligt, jag kodar i CLI, du får html-fixa till koden 8)
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
  1. <?php
  2. // Hämta sidan 404 från SVT text-tv
  3. $content = strip_tags(file_get_contents('http://www.svt.se/svttext/web/pages/404.html'));
  4. // Gör om strängen till en array
  5. $new_content = explode("\n", $content);
  6. // Ta bort remark på nästa rad för att dumpa arrayn för att se radnummer
  7. // var_dump($new_content);
  8. // Skriv ut de rader som innehåller rubrik och temperatur
  9. // OBS Förustätter att rad 4 - 10 och 12-18 alltid är densamma
  10. echo trim($new_content[4]) . "\n";
  11. echo trim($new_content[5]) . "\n";;
  12. echo trim($new_content[6]) . "\n";;
  13. echo trim($new_content[7]) . "\n";;
  14. echo trim($new_content[8]) . "\n";;
  15. echo trim($new_content[9]) . "\n";;
  16. echo trim($new_content[10]) . "\n";;
  17.  
  18. echo trim($new_content[12]) . "\n";;
  19. echo trim($new_content[13]) . "\n";;
  20. echo trim($new_content[14]) . "\n";;
  21. echo trim($new_content[15]) . "\n";;
  22. echo trim($new_content[16]) . "\n";;
  23. echo trim($new_content[17]) . "\n";;
  24. echo trim($new_content[18]) . "\n";;
  25. ?>
  26.  


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 02.21 2018-04-22 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
:tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.42 2018-04-22 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7437
Ort: Solna
Nu har jag stött på patrull igen. Försöker plocka ett värde från en sida och sen multiplicera med X (5 i detta fall). Men trots att jag använder float så får jag inte med decimalerna?
Plockar ut:
Senast
12,90

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
<?php
$content = file_get_contents('https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/574898/spectracure');
preg_match('#title="Senast uppdaterad:(.*)</span>#', $content, $match);
$GBP = $match[1];
$GBP =  substr($GBP, 11);

echo $GBP;
$GBPCal = (float)$GBP*5;
echo "<BR>";
echo $GBPCal;
?>


Är det för att det är , och inte . ?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 95 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: RFC420 och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010