Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 11.42 2018-11-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 95 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 19.43 2018-04-13 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7519
Ort: Solna
Hittade denna sidan. Tror vi kan hitta på mer bus. http://apikatalogen.se/


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.06 2018-04-14 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7519
Ort: Solna
Snabbisfråga:
else satsen här nedan till vilken av alla if tillhör den?

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
      if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["LineNumber"] == "509")
      {
         if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Destination"] == "Brommaplan")
            {
            echo "";
            }   
         if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Destination"] == "Danderyds sjukhus")
         {
         ?>
            <tr>
            <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "509";?>
            <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "" . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["DisplayTime"] . " ";

            if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0] != NULL)
            {
                  if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] == "Förseningar pga framkomlighetsproblem")
                  {
                  ?>
                     <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "Går enligt tidtabell"; ?> </td>
                   <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "..."; ?> </td>
                  <?php
                  }
               else
               { ?>
                <td bgcolor="#b80000"> <?php echo " " . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] . " "; ?> </td>
                <td bgcolor="#b80000"> <?php echo " " . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["ExpectedDateTime"] . " "; ?> </td>
                <?php
             }
            }             
         }
      }
   }


Resultat: http://geekjoan.com/multiscreen/sldata_torg_web.php
Jag trodde det var OM Deviations"][0] != NULL INTE är = NULL så gör följande:
OM Text= Förseningar pga framkomlighetsproblem ???
å så kunde jag lägga till echo ny text och expecteddatetime
ANNARS
skriv ut den går enligt tidtabell.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.42 2018-04-14 

Blev medlem: 10.06 2010-01-07
Inlägg: 734
Ort: Sandared
Den tillhör denna if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] == "Förseningar pga framkomlighetsproblem")


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.53 2018-04-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 598
Ort: Malmö
Skriv så här i stället:
Jag ändrade raden if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] != "Förseningar pga framkomlighetsproblem")
från == (lika med) till != (skilt från)
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
  1. <?php
  2. // Om vi inte får NULL (!= NULL) har vi data            
  3. if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0] != NULL)
  4.   {
  5.   // Om vi inte har (!=) texten "Förseningar pga framkomlighetsproblem" skriv ut nedan text
  6.   if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] != "Förseningar pga framkomlighetsproblem")
  7.     {
  8.     ?>
  9.     <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "Går enligt tidtabell"; ?> </td>
  10.     <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "..."; ?> </td>
  11.     <?php
  12.     }
  13.   // Om vi har texten "Förseningar pga framkomlighetsproblem" visa detta i stället
  14.   else
  15.     { ?>
  16.     <td bgcolor="#b80000"> <?php echo " " . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] . " "; ?> </td>
  17.     <td bgcolor="#b80000"> <?php echo " " . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["ExpectedDateTime"] . " "; ?> </td>
  18.     <?php
  19.     }
  20.   }            
  21. ?>
  22.  

Eller så behåller du din kod och byter plats på texten:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
  1. <?php
  2. // Om vi inte får NULL (!= NULL) har vi data            
  3. if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0] != NULL)
  4.   {
  5.   // Är där förseningar? Visa dessa
  6.   if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] == "Förseningar pga framkomlighetsproblem")
  7.     {
  8.     ?>
  9.     <td bgcolor="#b80000"> <?php echo " " . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] . " "; ?> </td>
  10.     <td bgcolor="#b80000"> <?php echo " " . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["ExpectedDateTime"] . " "; ?> </td>
  11.     <?php
  12.     }
  13.   // Annars går bussarna i tid
  14.   else
  15.     { ?>
  16.     <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "Går enligt tidtabell"; ?> </td>
  17.     <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "..."; ?> </td>
  18.     <?php
  19.     }
  20.   }            
  21. ?>
  22.  


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.07 2018-04-14 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7519
Ort: Solna
Man kan ju tycka att det är så det borde funka, men av någon anledning så gör det inte det.
Resultat:
Bilaga:
fel.png

Här är koden i sin helhet. Jag har lagt två versioner av json anropet på min server ett där det är förseningar och ett utan.
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
<html>
<head>
    <meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="Content-Type" />
    <title>Trafik</title>
    <style>
        td{font-family:verdana;font-size:12px;color:#FFFFFF;}
    </style>
</head>
<body bgcolor="#203155" leftmargin="1" topmargin="1">

<?php
//Här kan man ändra om man vill ha med förseningar eller inte.
$json = file_get_contents('http://geekjoan.com/multiscreen/sldata_torg_med_fel.json');
//$json = file_get_contents('http://geekjoan.com/multiscreen/sldata.json');

   $bussar = json_decode($json,true);
   $antal_bussar = count($bussar["ResponseData"]["Buses"]);
?>   
       <table border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">
        <tr bgcolor="#111111">
            <td style="width: 40px" valign="top"><b>Buss</b></td>
            <td style="width: 70px" valign="top"><b>Tid</b></td>
            <td style="width: 300px" valign="top"><b>Störningar</b></td>
            <td style="width: 150px" valign="top"><b>Ny beräknad tid</b></td>
        </tr>
       
<?php
   // Plockar bort bussar mot brommaplan
   for ($i =0; $i < $antal_bussar; $i++)
   {
      if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["LineNumber"] == "509")
      {
         if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Destination"] == "Brommaplan")
            {
            echo "";
            }   
         if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Destination"] == "Danderyds sjukhus")
         {
         ?>
            <tr>
            <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "509";?>
            <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "" . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["DisplayTime"] . " ";

            if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0] != NULL)
            {
                  if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] == "Förseningar pga framkomlighetsproblem")
                  //if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] != "Förseningar pga framkomlighetsproblem")
                  {
                  ?>
                     <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "Går enligt tidtabell"; ?> </td>
                   <td bgcolor="#0e4165"> <?php echo "..."; ?> </td>
                  <?php
                  }
               else
               { ?>
                <td bgcolor="#b80000"> <?php echo " " . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] . " "; ?> </td>
                <td bgcolor="#b80000"> <?php echo " " . $bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["ExpectedDateTime"] . " "; ?> </td>
                <?php
             }
            }             
         }
      }
   }


?>
      </tr>
      </table>
</body>
</html>




Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.39 2018-04-15 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7519
Ort: Solna
OT: Av en händelse så såg jag på Her Alibi och författaren i filmen har en laptop av märket Zenith så nu vet vi vad Mickecarlsson kodar på...
Bilaga:
her_alibi_supersport_1.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 03.29 2018-04-15 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7519
Ort: Solna
BTW, vad kodar ni i för program? Skulle verkligen behöva något nytt som talar om att denna { tillhör denna } så man kan ha kolla på alla [{(.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.13 2018-04-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 598
Ort: Malmö
Jag äter frukost nu, kollar på din kod om en stund.
Editorerna jag använder heter
1. Sublime Text, den är inte gratis, men otroligt användbar. Finns i testversion. Och finns för Windows och Linux.
2. Notepad++, gratis, finns endast för Windows men är otroligt kraftfull.

Båda har syntax hilight och håller reda på ([ och { genom att sätta ett undlerline-tecken på motsvarande tecken när man sätter cursorn på ett av dom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.14 2018-04-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 598
Ort: Malmö
Hittade felet:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
  1. if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] == "Förseningar pga framkomlighetsproblem")
  2.  

Det ska stå:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
  1. if($bussar["ResponseData"]["Buses"][$i]["Deviations"][0]["Text"] == "Förseningar pga framkomlighetsproblem")
  2.  


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.40 2018-04-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.58 2016-04-05
Inlägg: 1480
Ort: Helsingfors
Har också testat Sublime en del och har inte nåt att klaga på, efter en liten borteditering av nagscreenen men det ska vi inte diskutera här. I synnerhet när jag hört från olika håll "varför använda Sublime när det finns Atom?" Helt öppet och gratis: Atom.

Visual studio code har jag inte testat än, men den verkar rekommenderas varmt i Full Stack kretsar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.48 2018-04-15 

Blev medlem: 10.06 2010-01-07
Inlägg: 734
Ort: Sandared
När jag skriver i PHP då är det PHP Storm, inte gratis men värt pengarna.
Har också Sublime, använder som text editor på alla platform, den är guldvärt.

Testat Visual Studio Code för lite C programmering i samband med ESP8266 och ESP32.

Atom har jag också använt vid Javascript programmering, den är helt ok, haft några problem att den äter CPU när den borde inte göra.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.42 2018-04-15 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7519
Ort: Solna
Nu verkar det funka, ändrade lite till: http://geekjoan.com/multiscreen/alla1.htm


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.13 2018-04-15 

Blev medlem: 10.06 2010-01-07
Inlägg: 734
Ort: Sandared
Gillar namn på sidan :twisted: :lol:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.16 2018-04-15 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 36908
Ort: Söderköping
Dra ihop fältet "Beskrivning". Det är ändå radbrutet och behöver inte den bredden.
Ta bort texterna i de färgade fälten till höger, de finns ändå under tabellen, och
färgerna i sig talar för sig själva.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.56 2018-04-16 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 7519
Ort: Solna
Ska anpassa sidan till en stående skärm som jag har ligger och väntar. Men det får vänta tills allt som ska vara med är klart.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 95 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010