Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 21.30 2017-07-20

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.08 2017-06-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1697
Ort: Landskrona
Håller på med ett projekt i swechs tävling som kommer behöva 6-8st av hans superba rf moduler. Jag har hemma två st men det räcker inte och han har tyvärr lev problem på dessa.

Obs att jag köper gärna från honom om han kan få tag på dem .

Så vad finns det för alternativ till dessa. De ska funka identiskt när det gäller protokollhantering, rf, pins etc. Jag har kollat men det är svårt att avgöra. Känns mycket säkrare om ngn kan rek ngt alternativ!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.22 2017-06-23 

Blev medlem: 17.59 2009-12-21
Inlägg: 2669
Utan att veta så gissar jag på att du menar modulerna som kör RS232 över RF.

Då undrar man ju lite vad du egentligen menar med "identisk" när det kommer till protokollhantering, RF, Pins etc.
Vill minnas att dom modulerna hade sladdar och ingen "pin layout" osv. och RF protokollet borde väl rimligen vara oviktigt.

Hur som helst så tycker jag du skall kolla på ESP8266 och ESP-LINK från Jeelabs.
Det blir en transparent brygga för RS232 som i praktiken kostar en 20'a.

Givetvis inte helt lika med swech modulen då denna går på 3.3V, men inget som inte en liten linjär regulator kan lösa.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.36 2017-06-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 22163
Ort: Kristinehamn
Swech modulerna har inte RS232-kommunikation, de kör seriellt med 5V signalnivå om jag inte minns fel.

Och att begära "identiskt när det gäller protokollhantering, rf, pins" är att begära exakt samma modul - vilket det ju är leveransproblem med.

Ett alternativ till FUNKTIONEN är ER400TRS - som dock ganska säkert inte kan prata med modulerna från Swech men dock sinsemellan.
De är 5V tåliga och kan drivas med 5V men ut från dom är 3,3V, något som en enkelt transistor och 3 motstånd kan lösa.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.45 2017-06-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1697
Ort: Landskrona
Det är uart på swechs moduler. Menade eg mest att de skall vara lika enkla att använda. Det behöver inte fungera att kommunicera mellan de olika modulerna. Spänningen är inga problem.

Och ja det är kablage på anslutning.

Innan har jag provat med de riktigt enkla 433mhz gör utan intelligens men det funkar för dåligt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.31 2017-06-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 22163
Ort: Kristinehamn
RS232 beskriver ENBART spänningsnivåerna på signaleringen och inget annat.

ER400TRS-02 är också seriellt anslutna och har egen inbyggd logik. Jag har använd dom en del och aldrig blivit besviken på dom.
Out-of-the-box kör det på en standard kanal och kan skicka upp till 120 bytes/block (har jag för mig).

Man kopplar in ström, antenn, Rx & Tx, skicka bytes till ett modul och de kommer ur de(n) andra strax efter.

Vill man kan man byta kanal, byte utgångseffekt osv. medelst kommandon á la AT-kommandon.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.44 2017-06-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.43 2006-11-06
Inlägg: 3956
Ort: Munkedal, Sverige (Sweden)
Det är rf moduler på väg in. Det är en ny variant men skall
vara kompatibel med föregående då den utgått.

Swech


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.44 2017-06-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1697
Ort: Landskrona
Många bra svar. Framförallt den sista. :-). Kan de t.om kommunicera med varandra? Du råkar inte ha ngt datablad så jag kan kolla om jag behöver ändra något i schemat.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.00 2017-06-23 

Blev medlem: 15.28 2011-10-31
Inlägg: 893
Ort: Linköping
Icecap skrev:
RS232 beskriver ENBART spänningsnivåerna på signaleringen och inget annat.


Ursäkta, om vi nu är inne på teknikaliteter:
RS232 beskriver INTE ENBART spänningsnivåerna på signaleringen utan mängder med annat.

Tänkte du på V.28?
RS-232x, Numera EIA-232, är ungefär samma som V.24 + V.28 + ISO 2110

Jag gisssar att det TS söker är en modul som är V.24 kompatibel utan v.28 nivåer, dvs asynkronsnöre med logiknivåer?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.45 2017-06-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.43 2006-11-06
Inlägg: 3956
Ort: Munkedal, Sverige (Sweden)
Skall komma in i veckan som kommer
Skall testa hur kompatibla de är samt ta fram datablad på dem

Swech


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.35 2017-06-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1697
Ort: Landskrona
Gött.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.38 2017-07-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1697
Ort: Landskrona
tjena. har du hunnit kolla på prylarna?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.58 2017-07-14 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.43 2006-11-06
Inlägg: 3956
Ort: Munkedal, Sverige (Sweden)
Det var fel prylar som dök upp. :roll:
Rätta moduler kommer in i nästa sändning om 2-3 veckor.

Swech


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.01 2017-07-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1697
Ort: Landskrona
Haha hoppet är det sista som lämnar en!

Förlåt om jag är jobbig men har du iaf datablaf så jag kan se om dem kopplas in på samma säty eller inte? Vill gärna beställa några pcbr men vore synd om det är helt andra signaler.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010