Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.42 2018-09-21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 72 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 15.47 2011-11-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.38 2011-01-10
Inlägg: 1330
Hur vet man om stegmotorerna går i rätt hastighet, läser man den information som finns så visar dom två olika värden.
Styrs det av vilka stegmotor man har eller en kombination av stegmotorerna och 1605 kulskruvarna?

Ena säger att i Mach3 ska man ställa in följande:

steps per | Vel mm/min | Acc mm/sec | step pulse | dir pulse
X: 400 | 2000 | 200 | 10 | 3
Y: 400 | 2000 | 200 | 10 | 3
Z: 400 | 800 | 100 | 10 | 3

Andra säger:

steps per | Vel mm/min | Acc mm/sec | step pulse | dir pulse
X: 320 | 2000 | 200 | 10 | 5
Y: 320 | 2000 | 200 | 10 | 5
Z: 320 | 800 | 150 | 10 | 5


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 15.58 2011-11-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Du ska ställa in rätt antal pulser så din axel rör sig 1mm

Vel/Acc får du prova dig fram till beroende på hur pass lätt/trögt ditt bygge är

Step/Dir pulse längderna bör du hitta i bruxen till dina drivers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 18.13 2011-11-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.16 2007-02-04
Inlägg: 2843
Ort: Arboga
Om dina drivare står på 1/10 steg och då blir 400 steg 1mm
Står dom på 1/8 steg så blir det det andra alternativet.
Kolla hur drivarna står, förmodligen går det att ställa om på dom.

Vel mm/min får du prova dig fram till, höj det till motorerna inte orkar och backa med 1000mm/min då är du i närheten av max.
Gör det på den tyngsta axeln, portalen bör vara det som går tyngst.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 19.20 2011-11-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2003-06-06
Inlägg: 4481
Ort: Stockholm
m_thread skrev:
drh skrev:
gOry skrev:
5500kr för frakt, borde de inte bli billigare att åka och hämta den själv? :humm:


Fraktkostnaden på ebay har oftast inget med vad frakten kostar på "riktigt" utan ett sätt att få produkten att hamna först i listan och se billig ut.
Och det är också ett sätt för att kunden ska slippa betala moms/tull på hela summan i de länder där man inte betalar moms/tull på frakten (ej Sverige).

Jämför man "alla" 6040 på ebay så hamnar slutsumman på ungefär den samma.

För oss i Sverige spelar det ingen roll när vi handlar från England, då båda länderna ligger inom EU, så då tillkommer inget.

Det vore kul att höra vad säljaren säger om man ville hämta prylarna själv då :)

Det är självklart som du säger, man vill helt enkelt komma överst i listan på ebay.

/F


Ja vem vet, säljaren kanske går fet plus på frakten också. Jag har inte så stor koll på vad de kostar skicka tunga saker inom EU!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 20.42 2011-11-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.38 2011-01-10
Inlägg: 1330
Då har man stött på första problemet :?

Har ett litet problem med Z-axeln när jag kör G-kod. Hoppas att jag kan förklara det bra.

Först ställer jag verktyget över bordet med ett pappers mellanrum och nollställer Z i Mach3.
Sedan kör jag omkring med fräsen upp och ner och fram och tillbaka (med knapparna på tangentbordet), för att sedan klicka på "go to zero"
Då återvänder den hem och jag har fortfarande ett pappers mellanrum. Kan göra det hur många gånger som helst.

MEN om jag laddar lite kod som jag skapat med SheetCam (konverterat en dxf-fil) och sedan kör arbetet i Mach3, och när den är klar klickar jag åter på "go to zero".
Då kan jag inte få in pappret.

Koden som jag laddar:

N0000 (Filename: pinne.tap)
N0010 (Post processor: 5 MP1000-THC-Fan on piercecount.post)
N0020 (Date: 2011-11-13)
N0030 G21 (Units: Metric)
N0040 G53 G90 G40
N0050 F1
N0060 (Part: pinne)
N0070 (Process: Outside offset 0, Mill/Router, 3 mm diameter, 1 mm Deep)
N0080 M06 T3 F500 (Mill/Router, 3 mm diameter)
N0090 G00 Z4.0000
N0100 X104.8417 Y100.9182
N0110 Z0.5000
N0120 G28.1 Z3.00
N0130 G92 Z0.0
N0140 G00 Z0.0600
N0150 G92 Z0.0
N0160 G00 Z0.0000
N0170 M03
N0180 G01 F200
N0190 Z-1.0000
N0200 G03 X108.8417 Y96.9182 I4.0000 J0.0000 F500.0
N0210 G01 X158.8417
N0220 G03 X162.8417 Y100.9182 I0.0000 J4.0000
N0230 X158.8417 Y104.9182 I-4.0000 J0.0000
N0240 G01 X108.8417
N0250 G03 X104.8417 Y100.9182 I0.0000 J-4.0000
N0260 M05
N0270 G00 Z4.0000
N0280 M9
N0290 M05 M30

Vore tacksam för tipps.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 20.48 2011-11-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.16 2007-02-04
Inlägg: 2843
Ort: Arboga
Jag tror det är det G53 som är "problemet"
Prova att få sheetcam att posta med G54 i stället om det går.

Edit: Efter några PM fram och tilbaka så tycker jag det lutar mot tappade steg eller annat mekaniskt fel.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 09.18 2011-11-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Citera:
N0010 (Post processor: 5 MP1000-THC-Fan on piercecount.post)


Varför i hela friden kör du med en PLASMA post processor när du bör använda en för fräsning för Mach3?

Börja med att få till de grundläggande så bör du ju bli av med ditt problem, dra ner VEL och ACC till att börja med.
Kolla ATT du har rätt inställningar beträffande pulse längd och bredd.

Ser ut som du försöker krama ur maskinen mer än den klara av.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 19.02 2011-11-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1066
Ort: Hörby
Såg ju dessutom ut som om motorerna hade utväxling om ingen påpekat det, kanske därför det verkar kräma ur mer än det ska klara av?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 22.07 2011-11-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.38 2011-01-10
Inlägg: 1330
Nu är det löst :)

Kastade ut SheetCam 6.2 och installerade SheetCam TMG.
I den kunde man också välja Mach3 post processor som tecno föreslog.
Provade att öka farten med fyra gånger :twisted: och den spinner på som en fräs.

http://www.youtube.com/watch?v=7nJR3z87jsM


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 19.10 2011-11-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.38 2011-01-10
Inlägg: 1330
Fick lite godis från CNC-plus idag :)
Bilaga:
CNC6040_p25_cncplus01_800.jpg


Lite blandat med 3.175mm skaft


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av drh 15.32 2017-12-23, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 19.13 2011-11-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.17 2004-02-11
Inlägg: 8564
Ort: Knivsta
Vad är fräsarna tänkta för för material?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 19.23 2011-11-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.16 2007-02-04
Inlägg: 2843
Ort: Arboga
Generellt för kompositmaterial skulle jag säga, utom dom två borrarna till höger möjligen.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 19.39 2011-11-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.38 2011-01-10
Inlägg: 1330
Japp, det stämmer POS

Dom två borrarna till höger: Well for plastics, aluminum, copper and other soft materials.
Övriga: Well for carbon fiber plastics, hard laminates, PCB, wood.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 16.27 2011-11-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.38 2011-01-10
Inlägg: 1330
Lite OT, men jag fick frågan om man fick en riktig faktura på fräsköpet.

Jag fick ett kvitto från Kinesiska PayPal.
Trodde först att 运费和手续费 stod för moms, men det står för frakt och hantering.
Jag tror inte att dom har moms i Kina. (rätta mig gärna om jag har fel)


edit: Jag blandade ihop det hela lite jag hade också fått ett engelskt kvitto.
Det på kinesiska var det dom fått från PayPal och sedan hade svarat på en fråga, som jag inte ens ställt :)
Dom skriver också att dom översätter allt till kinesiska, innan dom svar på frågor. Vilket nog
kan bidra till en liten konstig kommunikation om man inte är övertydlig.


Senast redigerad av drh 22.03 2011-11-17, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CNC 6040 - bildtråd
InläggPostat: 18.29 2011-11-17 

Blev medlem: 00.10 2011-04-05
Inlägg: 2919
Om de levererar från England men fakturerar från Kina så skall du antingen betala Svensk moms eller möjligen Engelsk. Tullavgift skall du däremot inte betala eftersom varan tullades när den kom in i Europa. Men vem bryr sig? Inte jag i alla fall :).


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 72 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: GastonDeVille, säter och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010