Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 14.37 2018-10-19

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 80 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 09.21 2018-10-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Ah ska koppla in ett tangentbord då, och även koppla loss allt så det inte belastas, är där missljud då så är något felinställt skulle jag säga :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 18.06 2018-10-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Jogga med knappar eller pendant, samma problem.

Nu har jag testat med att koppla bort allt som kan anses som belastning.

Något är bevislingen fel, felinställt eller felkopplat :)

https://youtu.be/Cdbz5dgRhq0

https://youtu.be/z5oYCf9BRnY


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 19.09 2018-10-08 

Blev medlem: 09.26 2012-11-11
Inlägg: 96
Är du säker på att du kopplat motorlindningarna rätt? Dvs rätt färger till a/b kanalerna?

.

Edit. Felstavning


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 19.40 2018-10-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
DÄR har vi något jag inte funderat över det var ett bra förslag, kan detta orsaka sådana problem då?

Det är ju som sagt längesen jag pysslade med detta :) Trodde bara att felkoppling där kunde vända på riktningen motorerna snurrar, men upplys gärna mig!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 08.25 2018-10-09 

Blev medlem: 20.03 2004-02-01
Inlägg: 801
Ort: Malmö
Om du bytar plats på lindningsparen så bytar motorn riktning dvs AABB->BBAA, vet inte vad felsymptomen blir om du kopplat ABAB eller BABA.
Det är iaf enkelt att kolla paren med en multimeter eller genom att kortsluta kablarna på stegmotorn, om den blir trögare att rotera för hand så har du kortslutit en lidning.

https://reprap.org/wiki/Stepper_wiring


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 08.49 2018-10-09 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Det är värt att testa i alla fall, om det är felet så har jag varit konsekvent med att koppla i alla fall :D även om det är fel.


Har en ganska tydlig tanke nu om vad som kan vara fel därför har jag beställt nya kablar och idc-kontakter för att kontaktera om nya kablar att testa med, fungerar detta så är det hela en enkel fix, bara step, dir och undvik allt extra med error och enable.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 17.11 2018-10-09 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Nu har jag kontrollerat kabel mellan pokeys och drivare, den verkar reko, 5v där den ska ha, signal där de ska. Ska testa koppla bort alarm-delen om det är det som strular.

Funderar; kan en encoder vara felkopplad så att den tror att den går åt fel håll och motarbetar motorn?


Annars verkar allt vara rättkopplat, saker och ting lever, blinkar och har sig som bör.
Tror ju inte att 4 drivare är måndagsex etc.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 10.21 2018-10-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Ny teori, jag har inte felkopplat enligt konstens alla regler mellan motioncontroller och drivare, men jag har felkopplat enligt vad polabs tycker.

Min drivare har step dir som man förväntar sig, dock Step+ Step -, Dir+ och Dir -.
Som det är nu kopplade jag 5v till + pinnarna (step, dir och enable) har märkt att när jag enablade så blev det lite motsvarande ljud som i filmerna fast vid hållmoment som uppför hyffsat snabbt.

Polabs anser jag ska koppla Step+, Dir+ och Enable + till GND och sen koppla pokeys signalpinnarna till de negativa motsvarigheterna.


Kan det vara så enkelt att iom 5v till pinnarna innan har introducerat störningar och så att de riktiga signalerna inte kommit fram som de ska? Det verkar väl nästan så iom att alla stegen när jag vevade MPG och joggade manuellt inte verkade nå fram.

En teori :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 17.37 2018-10-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Back to basics.

Kabel modifierad enligt polabs råd.

Ska hem och koppla ur alla drivare förutom en där jag kommer testa alla motorerna.
Fungerar detta så har jag löst då och kan slutföra allt i helgen (en rikigt j*vla ta i trä :) )


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 20.02 2018-10-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Ta i trä verkligen, fortfarande stendöd fräs när det kommer till rörelse, har testat ALLT utan framsteg!

Någon som vill gissa på fler saker? :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 21.10 2018-10-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 03.27 2004-03-14
Inlägg: 432
Ort: Eskilstuna
Vad för kontrollerkort är det du har? Pokeys finns ju både som usb, ethernet och båda. Fast de kanske funkar samma lika.

Här är ju manualen till dina drivare, och kap 5 visar inkoppling beroende på common anode eller common cathode: http://www.jmc-motor.com/file/1806082314.pdf


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 21.37 2018-10-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.30 2009-01-22
Inlägg: 4379
Du kör väl med LCNC ? har du gjort alla inställningar rätt i StepConf Wizard ? Inte så länge sen jag hade massa konstiga fel när jag skulle ha igång min CNC... dock inte samma drivare som dig. Tänkte bara om datorn är lämplig med LCNC, kollat Latency test ?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 05.54 2018-10-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Kör pokeys57cnc, usb-versionen dvs därför tillsammans med Mach4, LCNC har ju inte stöd för extern motioncontroller.

Hade kopplat "lite galet" enligt manual, men det skulle ha fungerat då med, bara man fick sätta invert eller ej på signalerna.
Just nu är allt kopplat som polabs rekommenderar, och det är noll liv. Förutom då vid enable, då reagerar motorerna med hållmoment.

Kopplade även bort allt vad onödigt lullull heter just nu, back to basics med step,dir och enable bara men det gjorde inte mycket på sig heller. Det är som att det inte kommer fram signaler, har testat olika motorer, portar på motioncontroller och drivare. Men nada!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 19.09 2018-10-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.19 2007-03-06
Inlägg: 1101
Ort: Hörby
Har nu mätt Dir-signalen, den ligger på 10mA så den ska kunna signalera drivaren, men det verkar inte nå hela vägen till stallet!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frallzor bygger OXCNC
InläggPostat: 22.00 2018-10-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1143
Verkar som enkodern och motorn går åt vart sitt håll. Eller hade du rett ut det?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 80 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: DupeS, Granath, Thomas- och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010