Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 12.57 2018-09-24

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 21.40 2017-12-22 

Blev medlem: 00.48 2009-01-18
Inlägg: 7552
Ort: Alvesta, Småland
Fick min cr-10s idag. Den funkar och så. Har skrivit ut lite direkt från datorn och Cura...

Men när jag försöker starta en skrift via sd kortet får jag problem

* Den värmer upp bädden ok
* Den värmer up hotend ok
* Den kör home sekvensen helt ok
* Sedan blinkar det till och då kommer det upp:
SD kortet urtaget
SD kortet isatt (Fast på engelska)

Så verkar som om den resettar läsningen eller nåt som har med SD kortet att göra och sedan står den bara till och inget mer händer.

Hotend och bädden håller sig varma men inget händer. Den verkar hänga sig. När jag kör igång via datorn så flashar skärmen till när man startar igång men vet inte om det är rellaterat. Däremot händer samma med att den säger att kortet åker i och ur (Fastän inget kort i)

Är nätagget för klent? Nåt annat? Jag har googlat en del men hittar inget om det eller så söker jag på fel. Min erfarenhet av skrivare är begränsad och av just denna typen 0.

Jag har mailat säljaren med men tänkte jag kollar här också.

Tips?


Senast redigerad av danielr112 13.19 2018-03-19, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.37 2017-12-23 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5235
Ort: Kristinehamn
Har du kopplat bort Cura när du försöker köra från kortet?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.32 2017-12-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
CR10S kör väl marlin?
Då är det pinnen SD_DETECT som inte verkar vara med. Det finns en liten flärp (ska finnas?) på kort-läsaren som identifierar att det sitter ett kort i. Det verkar inte komma fram rätt signal där.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.39 2017-12-23 

Blev medlem: 00.48 2009-01-18
Inlägg: 7552
Ort: Alvesta, Småland
Jag har kopplat ut Cura när jag testar.
Ja det är Marlin. Ingen aning om den pinnen.

Grejen är att den läser ju in det den ska från kortet för att vid uppstart säga att kortet inte är i och sedan i igen. Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=mhHz7OxFFWU


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.19 2017-12-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
Tittar man i koden för Marlin (ultralcd.cpp, kring rad 4635) så kommer felmeddelandet för att den inputen som är SD_DETECT går låg. Det är där det kommer ifrån.
Men man ser ju klart på din video precis det du säger att belysningen blinkar till, det hänger ihop med att motorerna går fram och tillbaks en kort sträcka vad jag kan se. Det verka som spänningen inte riktigt räcker till just då av någon anledning och det får SD_DETECT att registreras som låg.
Har ju ingen CR10S så kan inte säga om det finns någon svag länk eller kontakt som inte är riktigt i eller nåt sånt. Om det hänger ihop med att motorerna går eller axar kanske det går att provocera med att bara köra axlarna. På något sätt är det väl spänningen till lcd-modulen det hänger på.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.38 2017-12-23 

Blev medlem: 00.48 2009-01-18
Inlägg: 7552
Ort: Alvesta, Småland
Intressant. Får öppna den och titta för skojs skull.

Eftersom att den blinkar till så är just spänningsmatningen misstänkt. Jag har också hittat andra som har haft problem men det var när dom hade 20A nätaggregat. Denna har ett 30A. Oavsett så är ju att mäta att veta så blir att hänga på scopet för matningen av kortet och se vad som sker.

Väntar på svar från säljaren. Skickade över filmerna tidigare idag.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.28 2017-12-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
Kan lägga upp den relevanta koden här så slipper du leta. Från https://github.com/MarlinFirmware/Marli ... tralcd.cpp
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (ultralcd.cpp från rad 4634)
  1. #if ENABLED(SDSUPPORT) && PIN_EXISTS(SD_DETECT)
  2.  
  3.     const bool sd_status = IS_SD_INSERTED;
  4.     if (sd_status != lcd_sd_status && lcd_detected()) {
  5.  
  6.       if (sd_status) {
  7.         card.initsd();
  8.         if (lcd_sd_status != 2) LCD_MESSAGEPGM(MSG_SD_INSERTED);
  9.       }
  10.       else {
  11.         card.release();
  12.         if (lcd_sd_status != 2) LCD_MESSAGEPGM(MSG_SD_REMOVED);
  13.       }
  14.  
  15.       lcd_sd_status = sd_status;
  16.       lcdDrawUpdate = LCDVIEW_CLEAR_CALL_REDRAW;
  17.       lcd_implementation_init( // to maybe revive the LCD if static electricity killed it.
  18.         #if ENABLED(LCD_PROGRESS_BAR)
  19.           currentScreen == lcd_status_screen ? CHARSET_INFO : CHARSET_MENU
  20.         #endif
  21.       );
  22.     }
  23. #endif // SDSUPPORT && SD_DETECT_PIN

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (cardreader.h)
  1.   #if ENABLED(SD_DETECT_INVERTED)
  2.     #define IS_SD_INSERTED (READ(SD_DETECT_PIN) != 0)
  3.   #else
  4.     #define IS_SD_INSERTED (READ(SD_DETECT_PIN) == 0)
  5.   #endif

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (langauge_en.h)
  1. #ifndef MSG_SD_INSERTED
  2.   #define MSG_SD_INSERTED                     _UxGT("Card inserted")
  3. #endif
  4. #ifndef MSG_SD_REMOVED
  5.   #define MSG_SD_REMOVED                      _UxGT("Card removed")
  6. #endif

Så här står att sd-kortet initieras och därmed avbryts utskriften, så på sitt sätt så gör den rätt.

Vore kul att höra om säljaren har något vettigt att komma med.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.48 2017-12-23 

Blev medlem: 00.48 2009-01-18
Inlägg: 7552
Ort: Alvesta, Småland
Yeap. Jag håller lite på det så får vi se när svararen har svarat på frågan. Hinner inte mäta något i kommande 2 dagar ändå :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.47 2018-03-19 

Blev medlem: 21.00 2014-12-28
Inlägg: 2
Ort: Skänninge
Har haft samma problem med min cr-10s, men löst det genom att han en raspberry pi med Octoprint kopplad till den.
Hittade detta https://printedsolid.com/blogs/news/ins ... d-leveling i helgen och uppgraderade och det löste problemen och gav lite nytt dessutom..
(Jag installerade 1.1.7 firmware versionen)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.19 2018-03-19 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5235
Ort: Kristinehamn
Jag hade exakt samma fel och i mitt fall så visade det sig att filen som låg på kortet i princip var tom. Det var bara ett filnamn och någon Kb med skräpkod. Sätt kortet i datorn och kolla om du kan ladda in filen från kortet i tillbaks till Cura.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.19 2018-03-19 

Blev medlem: 00.48 2009-01-18
Inlägg: 7552
Ort: Alvesta, Småland
Octoprint löser problemet men felet är firmware alt kortet som sitter i. Jag fick nytt kort med ny firmware skickad och nu funkar allt.


Det är alltså inte fel på kortet i fråga. Filen är hel och verifierat med minst 5 olika kort. Nya prylarna funkar prima så när som på at det saknas en utgång för fläktar... Men det var ett annat bekymmer.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010