Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 00.15 2017-12-18

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 77 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 22.05 2017-03-02 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 6935
Ort: Solna
SeniorLemuren, här är de mått jag fick fram. Har lite svårt att mäta korrekt innerdiametern med detta skjutmåttet. Innan när jag printat lite större grejer typ 40mm så har det varit så exakt man kan tänka sig.

Dessa mått blev så här:
Bilaga:
mått.png

Bilaga:
mått2.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.50 2017-03-02 

Blev medlem: 14.43 2005-04-20
Inlägg: 4630
Tackar mjukast Geekjoan. Lysande tips, de ska undersökas. :tumupp:

Under tiden laddade jag ner en ny version av sketchup + en extension så jag kunde exportera till .stl format direkt. Det verkar fungera, i alla fall med enklare testbitar.

Jag ritade upp Lemurens 20x20x6 bricka med fyra hål och printade ut den, sen hittade jag inte skjutmåttet så det gav ju inte så mycket... :doh:

Men jag kan med ögat se att hålen är inte helt runda, det finns en liten kant på varje hål, någon form av vändglapp kanske? Kanten är inte stor men den finns där. (Jag skrev ut i "standard" kvalitet.) Men ett 5mm borr går inte i 5mm hålet (troligen pga den lilla kanten) medans ett 4,5mm känns väldigt glappt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.11 2017-03-03 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 6935
Ort: Solna
Nu hittar jag inte tillbaks, men någon av alla dessa 3d-printar "experterna" på YouTube tyckte att sketchup var ett dåligt val just till 3d-printning. Testa att göra samma grej i DesignSpark och se om du får samma resultat.

Hittade denna som kan vara en rolig ref till programval: http://www.thingiverse.com/thing:232578


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.23 2017-03-03 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 4893
Ort: Kristinehamn
Stort tack för hjälpen. Det var värdefull information. Det som sticker ut lite är att X ligger mycket över mått (16.15mm), men Y är nästan rätt. Jag tycker det ser ut som om 6 mm hålet är lite ovalt, men det kanske är en synvilla. Har du mätt om även hålen är större i X än i Y?

(Testbrickan är ritad och exporterad från Inventor så den borde vara korrekt.)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.45 2017-03-03 

Blev medlem: 14.43 2005-04-20
Inlägg: 4630
Det är mycket möjligt att sketchup blir svårt/dåligt/omöjligt att använda vid mer komplicerade former så jag kommer definitivt titta lite närmare på designspark också.
Men för den där enkla 20x20x6 brickan så fungerar sketchup bra.

En närmare titt på hålen i den utskrivna brickan ger att kanten på varje hål har en start/stopp position och just i den punkten blir det en liten valk. Kanske är där en liten överlappning eller att plasten flyter ut lite extra. Återigen, det är en liten valk och förmodligen enkel att slipa bort.
Bilaga:
20x20x6mm.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.43 2017-03-03 

Blev medlem: 14.43 2005-04-20
Inlägg: 4630
Designspark verkar riktigt trevligt. :tumupp:
Det här kan jag nog vänja mig vid, 20minuter trial and error och den tänkta modellen var ritad, ytterligare 20 minuter senare var den printad. :vissla:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.46 2017-03-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.59 2010-04-07
Inlägg: 321
Ort: Göteborg
Jag kan tipsa om http://www.autodesk.com/products/fusion-360/overview om ni inte redan har provat.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.52 2017-03-20 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 6935
Ort: Solna
Har lekt lite med Fusion 360 och jag gillar det.
Går att göra mer än i Designspark. Tex rendera ut fina bilder. Gjorde en schackpjäs bara för att prova.
Bilaga:
chess_knight.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.27 2017-03-21 
Utsparkad, på semester
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.54 2016-11-22
Inlägg: 639
Ort: Hemort
Verkar kul med 3D-skrivare. Men är inte materialet väldigt dyrt? Eller är det jag som överdriver kostnaden? Svårt att förstå hur mycket det går åt innan man provat. Vad säger ni som provat?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.12 2017-03-21 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 4893
Ort: Kristinehamn
Det är inte så svårt att ta reda hur mycket material det går åt och vad det kostar. Du behöver ingen skrivare till det. Ladda hem t.ex cura-software Det är ett program som sköter utskriften av objektet. Sedan kan hämta hem olika objekt från nätet som du kan kolla för att få ett begrepp om utskriftstider och materialåtgång. I de allra flesta fall så är inte objekten skrivna i homogen plast utan man skriver ut med ett skal som sedan är fyllt med en struktur. Dessa parametrar kan man ställa in i Cura.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.22 2017-03-21 

Blev medlem: 14.43 2005-04-20
Inlägg: 4630
GeekJoan skrev:
Har lekt lite med Fusion 360 och jag gillar det.
Går att göra mer än i Designspark. Tex rendera ut fina bilder.


Sedärja, kan det spara direkt till .stl också?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.33 2017-03-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20626
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Det finns en direkt koppling från Fusion till slicer program typ Cura vilket jag använder.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.39 2017-03-21 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 4893
Ort: Kristinehamn
Det går att exportera filen direkt till 3D-programmet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.53 2017-03-21 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 6935
Ort: Solna
Det går att exportera till stl. De flesta 3d-program kan ta in stlfiler.

Gjorde en till idag bara för att testa och jag gillar resultatet.
Bilaga:
chess_knight2b.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.12 2017-03-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 00.24 2005-11-12
Inlägg: 535
Ort: Uppsala
Tycker också att det var trevligt, en del kortkommandon saknar jag dock så det går lite långsammare än jag minns att det gjorde i t ex Solid Edge. Och även om det faktiskt finns assemblies och sådant som jag verkligen saknar i FreeCAD så buggar den biten en del för mig.

Sonen tyckte också att det såg fränt ut och ville "rita en bil", så vi ritade av en briobil. Han hjälpte till med ett mått och sen blev det mest övning i tålamod
Bild


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 77 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010