Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 02.09 2017-12-18

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 11.59 2017-11-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 27611
Ort: Borås
Har följande kod:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
 public void myTImer_TIck(object source, EventArgs e)
       {
          if (Clipboard.ContainsImage())
            {
                Bitmap org = new Bitmap(System.Windows.Forms.Clipboard.GetImage());


Jag får nullexception på raden ovan.
Följande funkar dock:
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
private void SaveButtonClick(object sender, MouseButtonEventArgs e)
        {
           if (Clipboard.ContainsImage())
            {
                Bitmap org = new Bitmap(System.Windows.Forms.Clipboard.GetImage());


Varför blir det på detta viset?
Någon som har någon idé?


Senast redigerad av TomasL 21.22 2017-11-17, redigerad totalt 2 gånger.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nullexception i C#
InläggPostat: 12.14 2017-11-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.07 2008-01-22
Inlägg: 1589
Ort: Sollentuna
Ur dokumentationen:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.clipboard.containsimage(v=vs.110).aspx skrev:
System_CAPS_noteNote
The Clipboard class can only be used in threads set to single thread apartment (STA) mode. To use this class, ensure that your Main method is marked with the STAThreadAttribute attribute.


Kan det vara så att VB.Net TimerControl's Tick-event exekverar på en annan tråd än din "main"-tråd?

/j


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nullexception i C#
InläggPostat: 12.34 2017-11-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 27611
Ort: Borås
Verkar löst, återkommer.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nullexception i C#
InläggPostat: 13.17 2017-11-17 

Blev medlem: 19.03 2015-11-28
Inlägg: 61
För att skriva till clipboard, läsa är övning för intresserade.
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
      public static void SetClipboard(string message) {
         var thread = new Thread(() => Clipboard.SetText(message));
         thread.SetApartmentState(ApartmentState.STA);
         thread.Start();
         thread.Join();
      }


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Nullexception i C#
InläggPostat: 14.01 2017-11-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 27611
Ort: Borås
Lade till Clipboard.clear() vid initiering och efter det att bilden sparats.
Det är baserat på https://clipsa.codeplex.com/

Håll till godo, ett litet snabbhack nu på morgonen.
Det är ett VS2010 projekt.

Högerklicka för att komma till inställningarna.
Om AutoName är ikryssade så sparas bilden i vald katalog med valt namn, när man klickar på "Save".
Annars får man upp en normal "Spara som"-dialog.
Är Autosave ikryssad, så sparas bilden så fort man klippt ur den i vald katalog med valt namn.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.07 2017-11-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 27611
Ort: Borås
Vore kul om ni kunde testa det.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 02.49 2017-11-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 03.27 2004-03-14
Inlägg: 265
Ort: Eskilstuna
Sparar tråden så att jag kommer ihåg att testa om typ en vecka när jag har tillgång till dator.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010