Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 11.14 2017-12-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 129 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 12.09 2017-11-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.11 2005-09-06
Inlägg: 1147
Ort: Storsjö, Sorsele
Denna "klonkbrytare" som klarar hela 15A, skall bryta strömmen till radion, mätinstrument osv som kopplas in och står på hyllan i labbrummet. Har kvar att hitta lämpliga svarta utanpåliggande uttag att montera ovanför hyllan, då skall jag göra färdigt kabeldragningen. Monterade kabeln på väggen med tvåbenta "lettiklammer" i gammal stil - för att jag är en självplågare :)
Någon som provat klamra kabel med sådana? De har i alla fall en sjukt irriterande tendens att plötsligt - "pjooing!" fjädra undan och flyga tvärs genom rummet när man spikar fast dom. Ser man bara till så att man har dubbelt så många klammer som man behöver till hands så går det ...
Bilaga:
20171111_103643.jpg


Montaget gjordes nu på morgonen under överinseende av våran pojk som är tre år och labbmaskoten "Orvar" som står på högtalaren. Mycket trevligt att jobba när barnen kan vara med och de själva hittar på små pyssel vid sidan om.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 14.31 2017-11-11 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 35920
Ort: Söderköping
Å så kan man säga "men jag tog ju hand om barnen igår..." :-)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 14.34 2017-11-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.11 2005-09-06
Inlägg: 1147
Ort: Storsjö, Sorsele
Japp. Win-win


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 18.24 2017-11-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.49 2014-08-12
Inlägg: 1981
Ort: Örebro
Jodå, Letti är förstavalet vid klamring av kulo, med lettidon (använder dock bara tvåben i tak).


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 20.25 2017-11-12 
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.44 2007-02-23
Inlägg: 3864
Ort: Åkarp / Uppsala
Oskar>Denna "klonkbrytare"

Underbart! En sådan/motsvarande sitter i föräldrarnas hus som brytare för tvättmaskinen. "They don't build'em like that anymore" som Clintan skulle sagt.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 21.30 2017-11-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.11 2005-09-06
Inlägg: 1147
Ort: Storsjö, Sorsele
Sverige:
Har ju inte provat något lettidon, måste nog göra det!

hcb:
Så sant!
Jag håller er på halster med att visa hur det blev med brytaren, för jag har ingen fungerande lampa till den än. Pricken över I måste vara på plats. Jag har hittat lämpliga glödlampor, E14 och 5W. Jag har dock inte hittat utrymme i denna månads miserabla budget att inhandla några. Vill ju gärna köpa fler än 1st, kanske 10st om det ändå skall beställas, då går det lätt 200 el 300kr. Kanske skall efterlysta på forumet?? Vill gärna ha en glödis i stället för originalets glimlampa, för de har så svagt ljus.


Senast redigerad av Oskar 21.43 2017-11-12, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 21.37 2017-11-12 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 19042
Ort: MadLand (Enköping)
Så det sitter E14 i de där... Jag trodde det var E10. Fast det är nog vanligare i den här typen av knappar:
Bilaga:
780561-134-image[1].jpg

Är det typ en signallampa du hittat?
https://www.lamportillallt.se/energityp ... -260v.html


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 21.44 2017-11-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.11 2005-09-06
Inlägg: 1147
Ort: Storsjö, Sorsele
Precis en sån vill jag ha dit!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 22.34 2017-11-12 
EF Sponsor

Blev medlem: 13.21 2003-06-02
Inlägg: 18652
Ort: Östergötland
Ska det inte vara glimlampa i de där?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 06.57 2017-11-13 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 19042
Ort: MadLand (Enköping)
Citera:
Vill gärna ha en glödis i stället för originalets glimlampa, för de har så svagt ljus.

;)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 08.25 2017-11-13 
EF Sponsor

Blev medlem: 13.21 2003-06-02
Inlägg: 18652
Ort: Östergötland
Menar du att man ska ska läsa också? :oops:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 10.12 2017-11-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.01 2006-02-24
Inlägg: 18764
Ort: Norr om Sthlm
MadModder skrev:
Ja precis så. Kjell&Co har ju nån billig kopia som funkar alldeles utmärkt att pressa fast ledarna med.

[edit]
Äsch, trodde jag. Så billig var den inte. Har för mig det var betydligt mindre än så när jag köpte...


Finns att beställa från kina för ingenting och femtio..

Första bästa exempel, finns troligen ännu billigare:

https://www.ebay.com/itm/Push-Down-Kron ... 2493535952

Jag har ett kinaverktyg och det funkar helt okej, men visst, inte riktigt samma känsla som "originalverktyget" jag använder på jobbet.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 10.28 2017-11-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.11 2005-09-06
Inlägg: 1147
Ort: Storsjö, Sorsele
Har redan ett kroneverktyg :)
Väljer gärna uttag för slitskontaktering när jag sätter upp, tycker det är smidigt.

Jag vet inte riktigt hur seriös MadModder var där med sitt erbjudande, men visst är det intressant. Samtidigt är det så mycket annat jag försöker få ordning på så att få in en patchpanel ligger inte i topp prioritet.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 15.16 2017-11-13 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.32 2003-09-06
Inlägg: 19042
Ort: MadLand (Enköping)
Jodå erbjudandet är helt seriöst. :)
Lösa uttag för väggmontage har jag dock inga.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Oskars nördhus
InläggPostat: 16.12 2017-11-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.11 2005-09-06
Inlägg: 1147
Ort: Storsjö, Sorsele
Trevligt :)
Jag har ju valt lite tokig uppbyggnad med att dra in kabel i ett överskåp till garderoberna. Frågan är om det ryms. Bör ju vara lite utrymme runtom att kunna jobba med kabeldragningen. Har du en bild på panelen, och mått?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 129 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot] och 8 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010