Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 23.13 2017-09-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 94 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.34 2017-08-09 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26933
Ort: Borås
Var och hämtade Revoxen i dag.
Dock saknades nätsladd.
Befintligt apparatintag är ett två-poligt ojordat, i samma storlek som ett standard jordat C14 intag.
Förmodligen en gammal tysk standard eller nått sånt.
Det befintliga har som sagt i princip samma storlek som ett C14, hålbilden passar exakt, dock är det helt rektangulärt och två flata stift i det, helt ojordat.

Nu kommer jag att sätt in ett standard C14 intag, men den stora frågan är, skall man ge fasiken att ansluta jordstiftet, eller skall man ansluta jordstiftet till chassit.

Om man nu ansluter jordstiftet, vilket iofs är det korrekta att göra, eftersom det är ett jordat intag, riskerar man en massa brum och andra otrevligheter.

Vad tror ni?

edit: bytt namn på tråden, så är den lite mer relevant


Senast redigerad av TomasL 20.07 2017-08-09, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.22 2017-08-09 

Blev medlem: 08.30 2012-10-24
Inlägg: 74
Ort: Haninge
Kolla C19 eller C20-sladd ? Vet inte vilket nummer honkontakten har, men den är utan fasade hörn och tre rektangulära hål för likadana stift. Att din Revox saknar jordstiftet borde inte vara nåt problem.
Tänker att du kanske slipper modifiera originalet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.23 2017-08-09 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.17 2005-08-02
Inlägg: 679
Ort: Hässelby, Stockholm
Man kan titta om ljudelektroniken jordats till metallchassit. Då kanske man inte ska ha skyddsjord där också.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.00 2017-08-09 
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.44 2007-02-23
Inlägg: 3805
Ort: Åkarp / Uppsala
Den A77 jag hittade i skogen utanför soptippen i Kikås någon gång på 90-talet hade ett helt vanligt jordat intag. Den var iofs ombyggd till vad jag (på paketamatörradio!) tror var (lokal)radiostandard, 19/38 cm/s om jag minns rätt. Hur jorden var kopplad har jag tyvärr ingen aning om.

http://www.elektronikforumet.com/forum/ ... 11&t=33011
Bilderna är tyvärr borta sedan länge.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.06 2017-08-09 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26933
Ort: Borås
Hedliden skrev:
Kolla C19 eller C20-sladd ? Vet inte vilket nummer honkontakten har, men den är utan fasade hörn och tre rektangulära hål för likadana stift. Att din Revox saknar jordstiftet borde inte vara nåt problem.
Tänker att du kanske slipper modifiera originalet.

Nja, dessa två stiften Sitter i centerlinjen av kontakten, så det finns inte plats för ett tredje stift.

Oavsett, fått i gång den i nuläget ojordad.

Byter nog namn på tråden till Att fixa till en gammal A77a.
Vad jag kommit fram till är att:
1: Inga lampor fungerar.
2: Spolbromsarna verkar inte fungera, i alla fall inte på upptagningshjulet.
3: Den verkar att gå typ dubbelt så snabbt mot vad den borde göra.
4: Gissar att VU-metrarna borde fungera vid avspelning också.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.36 2017-08-09 
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.44 2007-02-23
Inlägg: 3805
Ort: Åkarp / Uppsala
Har du alla manualer? Jag tror jag kan lokalisera en del, dock ev inte förrän jag kommer hem.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.38 2017-08-09 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26933
Ort: Borås
Ja, jag tror det, har både service och användarmanualen.

Btw, någon som sitter på två NAB-Nav?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.43 2017-08-09 

Blev medlem: 00.09 2010-01-23
Inlägg: 540
Såg en sladd på tradera..

.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.55 2017-08-09 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26933
Ort: Borås
Har redan bytt :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.28 2017-08-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26933
Ort: Borås
Så, nu har jag konstaterat följande gällande bromsen för upptagningsspolen, den finns inte :evil:
Beställt grejjor på Ebay.
Har också mätt upp hastigheten, och den behöver lite justering tydligen.
Dock kan jag inte begripa hur man skall justera det hela med maskinen i drift.
Troligen får jag lossa kortet, löda loss lite kablar och förlänga dem?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.30 2017-08-10 

Blev medlem: 13.03 2012-03-24
Inlägg: 503
Ort: Utanför Nyköping
Jag har för mig att man justerar någon frekvens, kolla i servicemanualen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.36 2017-08-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26933
Ort: Borås
Litet förtydligande från min sida, jag vet hur man gör, har ju servicemanualen, vad jag inte kan begripa är hur man skall åstadkomma det, utan att plocka isär maskinen, eftersom spolen i fråga inte är åtkomlig annars.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.13 2017-08-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26933
Ort: Borås
Har googlat runt lite, hittade en hemsida som kallar sig studersweden.se, och påstår sig vara världens största och bästa Studer/Revox service.
Hmm, det verkar lite suspekt då det inte finns någon kontaktinfo förutom en mail-adress och ett olistat mobilnummer.
Någon som känner till detta?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.53 2017-08-10 

Blev medlem: 07.53 2011-05-20
Inlägg: 398
Ort: Göteborg
Jag läste en del om den sidan för några år sedan, när jag ville få en Revox servad. Just på grund av avsaknaden av kontaktinfo var jag tveksam (vill minnas att det inte ens fanns ett telefonnummer då). Det finns/fanns en del trådar på olika forum, och hälften av skribenterna tycktes mena att innehavaren är ett geni, medans andra halvan täcker in området mellan rent bedrägeri och bara allmänt konstig. Eftersom jag inte lyckades verifiera något av det, så avstod jag (maskinen är i fint skick, ville bara ha den kalibrerad) eftersom jag inte ville riskera att den försvann.

Min far fick den tidigare servad via någon servicetekniker på SVT eller SR som hade någon elektronikverkstad hemma. Tyvärr kommer jag inte ihåg vem det var, och därför heller inte om han fortfarande är aktiv.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.15 2017-08-10 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26933
Ort: Borås
Finns(fans) någon i Stockholm tydligen, Wagners Audio eller nått sånt.
Vill minnas att jag såg något om det på faktiskt.se


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 94 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010