Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 22.37 2017-09-23

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 113 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Författare Meddelande
InläggPostat: 20.38 2017-08-16 
EF Sponsor

Blev medlem: 12.12 2006-10-23
Inlägg: 835
Ort: Tyresö
rogerk8 skrev:
Det är lite lurigt det här tycker jag men för mig är baud symbolhastigheten och beroende på hur många bitar en symbol har så blir bps olika, jag tycker således inte bps=baud utan i mitt fall är bps=8Xbaud eftersom jag har 8 bitar per symbol (ASCII, preliminärt som jag tror är upplöst i 8 bitar).


Kalla det inte Baud i så fall, för det är det inte.

Som jag skrev tidigare är Baud antal skiftningar per sekund. Om två modem använder två toner för att överföra 1'or och 0'or så är 1 Baud en bps. Om modemet istället använder t ex 4 toner, så kan två bitar överföras varje gång, dvs 1 Baud = 2 bps.

/Ingvar


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.47 2017-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 6742
Ort: Göteborg
Lägger upp schemana i mer kronologisk ordning samtidigt som jag gjort ändringar i tre av dom.

MVH/Roger


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.22 2017-08-16 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 6742
Ort: Göteborg
ie skrev:
rogerk8 skrev:
Det är lite lurigt det här tycker jag men för mig är baud symbolhastigheten och beroende på hur många bitar en symbol har så blir bps olika, jag tycker således inte bps=baud utan i mitt fall är bps=8Xbaud eftersom jag har 8 bitar per symbol (ASCII, preliminärt som jag tror är upplöst i 8 bitar).


Kalla det inte Baud i så fall, för det är det inte.

Som jag skrev tidigare är Baud antal skiftningar per sekund. Om två modem använder två toner för att överföra 1'or och 0'or så är 1 Baud en bps. Om modemet istället använder t ex 4 toner, så kan två bitar överföras varje gång, dvs 1 Baud = 2 bps.

/Ingvar

Jag förstår inte det här.

Jag förstår att man kan nyttja två toner för att antingen generera ett eller noll och det är väl en bit (den är ju på eller av, liksom) så att det blir 1bps.

Men om man har fyra toner så måste man ju ha två bitar per ton för att definiera fyra tillstånd, blir det kanske som så att det mottagande modemet känner igen dom olika tonerna och klassificerar dom enligt två bitar?

Jag fattar inte det här, det enda jag fattar är vad jag fick lära mig i skolan dvs att Baud=symbolhastigheten (och att det faktiskt är den som sätter bandbreddskravet, inte bithastigheten).

Tack för ditt inlägg!

MVH/Roger


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.50 2017-08-16 
EF Sponsor

Blev medlem: 12.12 2006-10-23
Inlägg: 835
Ort: Tyresö
Ja, en av de fyra tonerna är en symbol, som alltså kan överföra 2 bits.

Du pratar annars om teckenhastinghet, vilket är någt helt annat, då ett tecken vanligtvis är 7 eller 8 bits. Det är dock inte så ofta man pratar om det. Ta tex en bredbandsuppkoppling, så är det alltid bps, t ex 100 Mbps på en fiberlina.

När datorn ska lagra data på en hårddisk, pratar man istället om tecken per sekund eftersom datat brukar (brukade) överföras parallellt. (SATA-gränssnitten anges dock med bps.)

/ingvar


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.27 2017-08-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 6742
Ort: Göteborg
Jag råkade hitta en krets i mina gömmor, SG3525.

Jag trodde jag redan hade konstruerat nätagget med den men sista siffran är fel, mitt nuvarnade schema grundar sig på SG3524 och dessa båda kretsar råkar visserligen vara PWM-kretsar men dess pinkonfiguration är helt annorlunda, dessutom har SG3525 högströms totempåle utgång som alltså kan driva FET direkt.

Jag överväger nu att byta SG3524 mot SG3525 för då slipper jag HC14-buffrar som samtidigt är långt ifrån så kraftiga som de +/-400mA peak SG3525 kan leverera direkt från kapseln, strömkapaciteten hos PWM-kretsen är den viktigaste parametern när det gäller hur hög frekvens jag ska kunna använda hos StepUp-convertern's PP-FET:ar.

Denna nya krets jag råkar ha två av har dock ett gäng nästan irriterande finesser, det som skiljer är obegripliga Discharge och C_Soft_Start och /Shutdown som jag inte fattar om den ska vara låg eller hög för avstängning :D

MVH/Roger


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.09 2017-08-28 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 6742
Ort: Göteborg
Jag har nu designat om mitt supply.

Jag har involverat SG3525 istället för SG3524 för det blir färre komponenter då, SG3525 kan nämligen driva +/-200mA direkt på utgångarna så i princip behöver jag inte ens FET:arna men jag vill isolera IC'n från övriga systemet.

Nu vet jag inte om min ritning är "körbar" men jag tror det.

Lite grova applikationsexempel i databladen men i princip ska man kunna låta alla pinnar man inte vill nyttja vara flytande, jag har dock pga rekommendation (läs bör inte vara flytande) dragit Shutdown till backe trots att den visas aktivt låg i ovanstående datablad.

MVH/Roger


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.31 2017-09-19 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.14 2006-07-31
Inlägg: 821
Ort: Österlen, Skåne
Jag råkade häromdan köpa ett DGC7-5.
Eftersom jag kunde hitta datablad via denna tråd så slog jag till, därför denna tillfälliga trådkapning.

Jag kommer inte att göra något med röret just nu, för jag har för lite tid.
Men längre fram funderar jag på att bygga X- Y- och Z-förstärkare till det.
Z för att modulera ljusstyrkan.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.39 2017-09-19 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.41 2012-12-13
Inlägg: 6742
Ort: Göteborg
Men vad roligt persika, kul för dig!

Ännu roligare är att det ju är exakt det röret jag har.

Dock står det inte Miniwatt på det men beteckningen är samma.

För övrigt är jag inte klar med den här tråden, jag har bara skissat på hur jag tänker och står i mångt och mycket för det, nästa steg blir att göra det så att säga praktiskt byggbart.

MVH/Roger


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 113 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: rogerk8 och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010