Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 22.59 2018-11-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 12 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 22.47 2016-12-10 

Blev medlem: 18.21 2009-01-26
Inlägg: 34
Har saknat ett ett kraftfull labbaggregat så det blir att bygga ett för att det är roligt.
Det blir ett switchat med färdiga moduler, har inte så stora krav på utspänning.

Förhoppningsvis klarar det 2* 0,8-24V 0,2-12A (totalt max 400W - förluster)

En svaghet i designen är att jag inte vet vad som händer om man slår ihop minus utgångarna, att instrumenten visar fel ström vet jag.

1st Switchat powersupply
2 st Switchmoduler med CV/CC 12A
2st Panelinstrument spänning + ström
1st termostatmodul

Switchmoduler med CV/CC 12A, trimpottar + LED bortplockat och ersatta med kontakter
Bild

Frontpanel
1:a gången jag använder mig av dremelkapskiva smidigt att göra rektagulära hål :-)
Bild

Tänkte lysa upp V alt A under med gröna lysdioder i panelinstrumentet beroende på CV/CC
Bild

Baksidan av panelen, extra LED i panelinstrumenten är installerade (CV/CC).
Bild

Baksidan fixad
Bild

V-sida
Bild

H-sida Nederst DC/DC converter för 12V och tempmodul för fläktstyrning
Bild

Test av CC, vart bra att sätta CV/CC leden i displayen
Bild


Senast redigerad av ConnyK 22.06 2017-01-06, redigerad totalt 7 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.21 2016-12-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.24 2004-09-26
Inlägg: 5780
Ort: Södern
Om det står 103 på pottarna ska du ha 10k (10 000)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.47 2016-12-11 

Blev medlem: 18.21 2009-01-26
Inlägg: 34
Andy skrev:
Om det står 103 på pottarna ska du ha 10k (10 000)


Jag skrev nog lite kryptiskt, jag vet att det skall vara 10k och det var det jag beställde från Elfa igår.
Bara undrade vad jag tänkte på för x antal månaders sedan när jag beställde 1K :-)

Posten ovan är uppdaterad med dagens arbete


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.52 2016-12-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.40 2014-02-09
Inlägg: 122
Ort: Göteborg
Snyggt och rejält! Om du har länkar till modulerna får du gärna skicka dem. :)
Vad är det för låda du har använt?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.19 2016-12-15 

Blev medlem: 00.48 2009-01-18
Inlägg: 7577
Ort: Alvesta, Småland
Snyggt!

Jag har gjort något liknande fast med: http://www.ebay.com/itm/122241209052


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.47 2016-12-15 

Blev medlem: 18.21 2009-01-26
Inlägg: 34
Castello skrev:
Snyggt och rejält! Om du har länkar till modulerna får du gärna skicka dem. :)
Vad är det för låda du har använt?


Det är dessa moduler
http://www.ebay.com/itm/DC-DC-CC-CV-Buc ... 419b2de661
http://www.ebay.com/itm/DC-100V-20A-Shu ... 2a57e39333
Nätdelen är denna
http://www.ebay.com/itm/400W-27V-15A-Si ... 3d20fa84f2

Det är denna lådan, är mycket nöjd med kvalité på den (tar lång tid att få den typ 6veckor)
http://www.ebay.com/itm/3U-131-x-279-x- ... 1c6e4f655f

Kommer bygga vidare i helgen så det kommer lite nya bilder, undra om Elfa hinner lev mina pottar denna veckan (beställdes förra helgen) :humm:
Elfa skickade sina prylar från Lübeck och det är 60 mil hit och det har gått 5 arbetsdagar, undra vilket transportmedel de använder :-).

danielr112 skrev:
Jag har gjort något liknande fast med: http://www.ebay.com/itm/122241209052

Trevlig modul :) , den missade jag när jag letade


Senast redigerad av ConnyK 22.34 2016-12-18, redigerad totalt 2 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.11 2016-12-18 

Blev medlem: 13.28 2009-07-14
Inlägg: 427
Ort: Karlshamn
Har du modifierat modulerna något (utöver flytten av pot)? Jag använde snarlika moduler för att driva LED:ar och hade enorma problem med oscillationer när strömgränsen gick in. Det löste jag i slutändan med ett litet filter på återkopplingen, men det blev aldrig perfekt. Visst, min last var lite jobbig men jag hade ändå motstånd i kretsen så lite reglermån fanns ju.

Dessutom visade det sig att strömgränsen inte orkade hindra spänningsregleringen om man begärde max utspänning och minsta ström. Det löste jag genom att byta lysdioden för strömgräns till en vanlig diod. Det kan bli spännande när man byter till extern LED, om en tråd går av så har man plötsligt ingen strömgräns.

Jag hoppas att kineserna har fått till dina moduler bättre än de jag använde, lycka till!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.43 2016-12-18 

Blev medlem: 18.21 2009-01-26
Inlägg: 34
Uppdateringar gjorda i 1:a posten 2016-12-08
Städat bort text
Utgångarna har jag flyttat kondensatorerna till kretskort och kompletterar med skyddsdiod för polvändning och induktiv last.
Gjort lite fästen.
Satt temperaturmodul för fläktstyrning och 12V DC/DC converter

så nu väntar jag på lite pottar från Elfa sen funderar jag hur jag skall sätta fläkten bäst

Jonas L det där lät inte alls roligt, jag har ersatt lysdioderna med andra.
Det låter som att det kan bli en del överraskningar när jag testar.
Kineserna är lite roliga, några 12A lär man inte få ut med en 8A switchregulator xl4016.
Är det någon som sett något schema?, i databladet är exempel utan variabel strömbegränsning.

Låter som jag kan behöva ditt lycka till Jonas L :) , får ta och förbereda en plan B.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.07 2016-12-19 

Blev medlem: 13.28 2009-07-14
Inlägg: 427
Ort: Karlshamn
Jo jag har sett ett schema, jag tog reda på hur det var kopplat och ritade ett. Men var det tog vägen vet jag inte... Och det är ju inte säkert att modulerna är exakt samma heller.

Grundprincipen är i alla fall en komparator mellan spänningen från strömshunten och spänningen från ströminställningspotentiometern. Detta kopplar in till spänningsregleringen via en diod. Och ja, det är lysdioden :doh:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.29 2017-01-06 

Blev medlem: 18.21 2009-01-26
Inlägg: 34
1:a posten uppdaterad
Nu har jag gjort en 1:a montering för test.
CC läget fungerade :-)

Ett irritationsfaktorer som skall rättas till.
När man vrider potten till mitten så får man full utspänning, blir till att beställa hem en 5kpot och sen sätta en 5k (eller 4,7K) motstånd för att lösa det.
Ett annat sak som jag vår leva med, V/A instrumenten lyser lika bra som de kostar (man kan nog inte begära mer för den summan).

Blir lite fundersam, jag matar DC/DC convertrarna med 30V och man ställa utspänningen upp till 29,9v.
Det borde väl vara lite mer spänningsfall över convertern, men jag har inte testat med lite last än.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.25 2017-01-11 

Blev medlem: 07.48 2005-06-11
Inlägg: 368
Ort: Älvsjö
Billiga moduler...

Jag beställde några på prov för att se om de duger att ladda batterier med.
Men, har du provat om och hur de funkar att parallellkoppla dem, för att öka strömuttaget?

Jag hittade inget i den lätt bristfälliga dokumentationen om det går eller inte.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.19 2017-01-11 

Blev medlem: 18.21 2009-01-26
Inlägg: 34
jonas2307 skrev:
Men, har du provat om och hur de funkar att parallellkoppla dem, för att öka strömuttaget?


Har inte testat det, tror det är bättre att välja en kraftfullare modul i så fall.

Strömbegränsning om jag har listat ut rätt mäts via ett motstånd på -in till -ut sidan.
Så har man gjort som jag med samma nätdel som lämnar ut singel +30V så det lär mycket bli konstigt ändå :-)


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 12 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: teddo42 och 13 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010