Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 22.43 2018-09-24

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 339 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.57 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.22 2007-02-21
Inlägg: 4874
Ort: Luleå
Det blev ju tyvärr inte så mycket av bos "ECDB - En elektronikkomponentsinventariedatabas"

Så jag tog saker i egna händer... :)

Jag fick designen av Adis, och nu har jag äntligen orkat göra klart koden.
Eller ja, den är inte helt 100% än. Men den fungerar ungefär som den ska. :)

Nu skulle jag behöva lite feedback från er forumister om vad som ska ändras/läggas till/tas bort osv.
Här är URL till sidan: http://ecdb.net Användarnamn: demo Lösenord: demo.

Bild

Saker som jag vet behöver göras är:
- Fixa sidan för "My Account". Lägga till så man kan ändra lösenord och sånt.
- Göra så man kan lägga till fler underkategorier. (Tycker ni att huvudkategorierna är bra som de är, eller vilka huvudkategorier ska det vara?)
- Fixa så att datablad och bilder kan laddas upp till servern.
- Fler fält när man lägger till komponenter? Vilka i så fall? (Ex. Vin Vout o.s.v.)
- Småfixar i PHP koden.

Så, testa på nu! Säg vad ni tycker! =)


Senast redigerad av ElectricMan 21.20 2012-03-06, redigerad totalt 3 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.42 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.04 2004-03-29
Inlägg: 2213
Ort: Dalsländska skogen.
Kanske är en bra idé att skippa registrering så folk kan komma in och klicka runt.
Jag saknar ivf två-tre kategorier, det är Displayer, tycker gott den kan ha egen kategori, passar inte riktigt under opto.
En kategori för moduler kanske kan vara bra också, typ GPS, GSM, samt en egen för sensorer.



/DeVille


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.46 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.52 2007-08-15
Inlägg: 11524
Ort: Alsterbro utanför Kalmar
Värdelöst att man måste registrera sig. Är ju lättare att bara googla fram ett datablad då.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.58 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8466
Ort: Växjö/Alvesta
Ser trevligt ut :)

Vad jag saknar är en funktion för att enkelt kunna minska kvantiteten, så att man enkelt kan "Nu lödade jag en LM7805 där, så då minskar jag antalet med 1 i inventarielistan". Som det är måste man gå in på redigera, manuellt knappa i det nya antalet och trycka spara, för många steg för att man ska orka göra det alla gånger.

Att man måste logga in är ju självklart, jag är inte så intresserad av en kollektiv inventarielista precis, det säger inte mig så mycket om vad som finns i mina lådor.
Det är väl just för att kolla på det just nu under utvecklingen det kan vara trevligt bara, en "testkör-funktion" typ.

Edit: Och som jag ser det är inte meningen att kolla enstaka datablad, snarare att när man behöver något, enkelt kunna bläddra mellan vad man har och snabbt få fram ett datablad om just den komponenten för att se om den passar bra, om inte så går man vidare.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.05 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.22 2007-02-21
Inlägg: 4874
Ort: Luleå
Just fan. Glömde ju att säga att det funkar att logga in med "demo" och "demo". :doh:


Electricguy: Om du är här för att söka efter datablad, då har du hittat fel. ;)

Klas-Kenny: Bra idé. Fixar så man kan minska med ett visst antal.


Senast redigerad av ElectricMan 20.11 2011-05-13, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.06 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.26 2010-08-24
Inlägg: 128
Ort: Linköping
Ser riktigt mysigt och användbart ut :) Kanske inte jätteanvändbart för oss med små "lager" komponenter. Men ni som har större mängder och många olika sorter kan detta vara riktigt bra.

En sak bara. Jag fick ett 404 när jag försökte logga in direkt efter det att jag registrerade mig. Kan vara värt att kolla upp.
Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
Not Found

The requested URL /login-excec.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.09 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.22 2007-02-21
Inlägg: 4874
Ort: Luleå
DarkSilver: Tackar, hade skrivit excec istället för exec. :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.12 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22174
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Länkar till datablad BÖR/SKA öppnas i nytt fönster


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.56 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.22 2007-02-21
Inlägg: 4874
Ort: Luleå
Det blev två rader med huvudkategorier också, så nu kan ni komma med ännu fler utan att det ser allt för fult ut. ;)

Ska se om jag inte kan fixa nåt annat sätt att visa underkategorierna på.


tecno: Bra, det hade jag missat.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.13 2011-05-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7668
Ort: Gävle/Valbo
Ser helt okej ut... Finns det möjlighet att köra en lokal version (på eget nätverk)? Räcker det att sätta upp en lokal server?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.05 2011-05-14 

Blev medlem: 12.19 2008-07-21
Inlägg: 26
Har jag missat något ?
Om det ska vara användbart så bör det även tala så att man kan söka och se vem som har vad i lager?

Data och övrigt finns på nätet


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.44 2011-05-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.26 2010-08-24
Inlägg: 128
Ort: Linköping
Tanken är att det ska vara som ett system för oss som vill hålla koll på vad vi har för komponenter, var de är och så vidare. Det är inte till för att se vad andra har på sina "lager".
Sen kanske det skulle vara smutt om programmet kontrollerade om någon redan har lagt till en komponent och bara tar datan därifrån. Sen kan användaren ändra den information efter eget behag, eller om det inte stämmer. Originaldatan för blir intakt så klart :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.57 2011-05-14 

Blev medlem: 16.26 2009-02-13
Inlägg: 862
Ort: Jönköping
Ser trevligt ut. Är det tänkt som en öppen tjänst, något som man för betala hyra för eller något som man kan ladda ner/köpa och köra lokalt?

--Per


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.19 2011-05-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.10 2008-05-05
Inlägg: 1665
Ort: Burträsk
Det hade varit skoj om electricman kunde ha en officiell publik version och gör så man kan koppla sin lokala databas till hans. Då kan man se om man söker efter en komponent om någon annan har den och i så fall ta kontakt med den personen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.26 2011-05-14 

Blev medlem: 00.11 2007-08-14
Inlägg: 119
Ort: Hässleholm
Tummen upp för databasen!

Det lilla som jag tittade på den nu, verkade den vara mycket bra utvecklad databas, egentligen var det bara två saker som jag saknade. Den ena var en sök motor för listan och det andra var komponenter, som redan låg i listan så man kan göra en förberedelse lista eller en inköpslista, om man nu skulle vilja.

Ett mycket bra initiativtagande måste jag säga.

/Ted


Senast redigerad av mindbraker20 09.28 2011-05-14, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 339 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010