Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 12.06 2018-09-20

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 182 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 21.00 2018-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
Det gör man inte. Den startar från där verktyget står. Behövs det tar den flera skär.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.03 2018-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
Har du förresten svarvat lagerstål med hårdmetall med framgång?
Gjorde ett skär i en rulle jag har och det kanske går?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.13 2018-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
Du har väl listat ut det nu gissar jag. Men jag nämner ändå.
Slutmåttet är den viktiga, Z-koordinaten när planingen är färdig.
Konan och borrdiametern är överkurs men sätts till noll nu.
Då återstår två mått och de är skärdjupet och matning.
Som sagt om verktyget står långt från färdigt mått så tas
ett antal skär med det angivna skärddjupet. Skärdjupet är
i millimeter. Matningen sätts till lämpligt mm/varv.

Så jag brukar köra verktyget så att det står utanför diametern
och på rätt sida i Z, men inte för långt ifrån för då tar det bara
onödigt med tid. Och sen START. Då planar den ett antal gånger
tills den kommer till avsett Z.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.21 2018-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
hawkan skrev:
Har du förresten svarvat lagerstål med hårdmetall med framgång?
Gjorde ett skär i en rulle jag har och det kanske går?


Nej det kan jag inte påstå, läge för keramiskt skär helt klart.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.24 2018-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
hawkan skrev:
Du har väl listat ut det nu gissar jag. Men jag nämner ändå.
Slutmåttet är den viktiga, Z-koordinaten när planingen är färdig.
Konan och borrdiametern är överkurs men sätts till noll nu.
Då återstår två mått och de är skärdjupet och matning.
Som sagt om verktyget står långt från färdigt mått så tas
ett antal skär med det angivna skärddjupet. Skärdjupet är
i millimeter. Matningen sätts till lämpligt mm/varv.

Så jag brukar köra verktyget så att det står utanför diametern
och på rätt sida i Z, men inte för långt ifrån för då tar det bara
onödigt med tid. Och sen START. Då planar den ett antal gånger
tills den kommer till avsett Z.


Jodå, van med andra wizards i Mach så man jämför ju lite. Olika filosofier.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.32 2018-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
Om man vill så går det ju att modifiera makrona.
Radie och fas-makrona har diameter och läge som indata och
där kan verktyget stå var det vill i princip innan man startar.

Keramiska? Det är cbn eller?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.42 2018-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Jo det går att trixa till macrona helt klart.

CBN ja, ställer lite krav på hög stabilitet om jag fattat det hela rätt med att använda CBN.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.29 2018-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Jämmer och elände.

Gjorde lite uppdatering och uppgradering av LinuxCNC från 2.7.12 till 2.7.13 och nu är det så illa att det inte fungerar med den PC:n jag har.
Är gammal http://www.jetwaycomputer.com/NC91.html som ju har varit *kantboll* vad gäller Latency testerna som gjorts.

Hurusom haver så verkar det vara OS uppdateringen som ställer till det hela.

Så nu gäller det att få tag på nya PC:n av lite modernare stuk. Kandidater är typ GIGABYTE BRIX Intel Celeron J1900 - NUC eller bättre.
Formatet styr så typ NUC eller mini-ITX passar in där PC:n skall bo.

Någon som har nåt sådant liggandes alternativt vill vara med och sponsra/bidra till ett köp (ca 1800 med 4G minne). Pensionen räcker inte till riktigt.
Slavar gärna av framöver om det är nåt jag kan göra med mina maskiner.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.34 2018-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2005-12-09
Inlägg: 3086
Ort: Helsingborg
Jag har en nästan oanvänd NUC5PPYH 4GB RAM, 120 GB HD, avbetalning 200:- * 6 månader inkl. frakt?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.44 2018-06-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kollar upp med LinuxCNC gubbsen och ser vad dom säger om den, återkommer.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.04 2018-06-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Har nu fått fram lite resultat = det är ETH biten på min PC som har ballat ur. Testade med likadan PC från fräsen och se då fungerar svarven som sig bör.

Bara att invänta en 'ny' PC så får jag fart på svarven igen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.36 2018-06-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
Du har väl två nätverksinterface på det gamla moderkortet.
Kan du testa att byta till det andra?
Och du har märkt att det inte riktigt heter eth0 längre antar jag? Interfacen har bytt namn i senare dist.
Plus att du har realtek interface och de behöver paketet firmware-realtek fron non-free som normalt inte finns i en standard debian dist.
Men du brukar ju ha koll på läget så bara kollar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.41 2018-06-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22161
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Tyvärr bara ett uttag.

Har ju gjort samma update/upgrade på båda mina PC:n som ju är identiska, varav den till fräsen fungerar.
Drar därav slutsatsen att nåt hårdvarufel har inträffat men det kan vara fel givetvis, oavsett skumt att det skedde i sammanhanget.
PCW på LinuxCNC forumet trodde även han att nåt sådant har hänt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.29 2018-06-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13711
Ort: Säter
tecno skrev:
CBN ja, ställer lite krav på hög stabilitet om jag fattat det hela rätt med att använda CBN.
Kör med keramik istället.
Det var många år sedan jag frångick CBN.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.02 2018-06-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1117
@tecno, jag ser du kommit långt längre än mina förslag. Läste tråden på linuxcnc. Skumt. Har du använt boot option isolcpus=1 nån gång? Jag testade just nu och fick märkbar skillnad i latency.

@säter, har hittat några keramiska Tungaloy vnga LX11 på ebay som verkar vettiga. Man ska upp i över 200 m/min? Nu är min lilla svarv trimmad, men undrar om den varvar så mycket alltså.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 182 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: bruka, Frepet, hatten och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010