Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 05.32 2018-07-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 180 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 12.26 2015-11-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13056
Ort: Säter
Eller göra en trappstegskil.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.27 2015-11-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Det är ju en variant också ja, bara skit att man inte fått det man beställt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.48 2015-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Finns det någon här som har 4mm kilbrotch och 22mm styrhylsa som kan tänka sig att göra jobbet med nytt kilspår? Kostnad?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.50 2015-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13056
Ort: Säter
Stick ett kilspår själv i svarven.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.53 2015-11-25 
EF Sponsor

Blev medlem: 07.47 2008-12-03
Inlägg: 6934
Ort: Hallstahammar
Nu kan jag absolut inte åta mig jobbet, men blev lite fundersam. Ska du alltså "sticka" ett nytt spår i bussningen? Eller utanpå motoraxeln (fast då borde det ju varit 6mm). Fast när jag läser igen så ser jag att du skriver kilbrotsch, så bör vara ett invändigt spår då. ursäkta min förvirring.

Jag tänkte precis som Säter att du kan göra det i svarven, men precisionen kanske inte duger.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.02 2015-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Inte så enkelt med min styrda maskin som inte har låsning av spindel axel, blir lite mycket mek att få till en låsning. Sen är ju inte bussningen så lätt att spänna upp heller iom att den ju är konisk på utsidan men allt går att lösa givetvis.

Har satt press på Kinesen med att de får betala för ett kilspårs verktygs set men oavsett så måste jag skapa en ny Ø22 styrhylsa med lämpligt spår för 4mm kil brotsch.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.04 2015-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 13056
Ort: Säter
Jag brukar slå i en träkil bakom chucken, som låsning.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.13 2015-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Ja det kanske kan vara ett sätt, får kolla lite på det alternativet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.03 2016-05-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Liten uppdatering.

Mitt MESA kort + tillbehör har landat så om jag har tur finns det imorgon att hämta ut. (Mesa kortet utbytt i UK pga trasigt kort).

Bilaga:
linuxcnc godis.jpg


7i90HD + Pathpilot (LinuxCNC) GUI't kommer att installeras i 'blomman'. Kommer att ha 'vanlig' LinuxCNC som backup lösning.
Kommer att göra en torr riggning på labb bänken innan totalröjning sker i svarven då i stort sett allt ska ut så bör allt lira i labb innan.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.22 2016-05-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Så har man då äntligen kontakt med Mesa kortet. Nu bör jar det roliga att konfigurera upp allt.

Börjar med att få ordning på LCNC med Axis, när det väl är uppe och fungerar är det dags att ta sig en titt på Pathpilot.
Lär ta sin lilla tid men det kommer så småningom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.22 2016-05-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Detta med LinuxCNC är fan inte en barnlek :(

Får inte till det med mitt MESA 7i90HD, endera är det fel på kortet eller så är det strul på 2 av mina miniITX baserade PC:n.

Watchdog problematik, så jag skulle behöva låna en hyfsat modern PC med fungerande pport och eth. Gärna SATA anslutning för SSD/HDD.
Någon i hyfsad närhet som kan låna ut en PC med ovanstående data?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.38 2016-05-10 
EF Sponsor

Blev medlem: 07.47 2008-12-03
Inlägg: 6934
Ort: Hallstahammar
Tyvärr så bor jag ju inte så nära.
Ännu mer tyvärr kan jag inget om Mesa, men hur yttrar sig strulet? Likadant på båda datorer? Watchdog skriver du, ska PCn pumpa lifesign på parallellporten? Om så, är nivåerna rätt på porten?

Bara en massa frågor och kanske ingen hjälp men


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.42 2016-05-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Ja det ska de vara, driver ju mitt gamla ök till berger&lahr drivare så nivåerna bör vara OK. Har ju en av dessa för mach3 sen flera år och det går klockrent.

Har mina onda aningar om att Mesa kortet inte är rumsrent. LinuxCNC specialist har varit inne via Teamviewer och letat fel och inget bra resultat på flera dagars testande med olika grejer så nåt skit är det helt klart.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.05 2016-05-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Hej å hå, hade totalt glömt bort att jag hade en rack PC. Sonen påpekade att den är väl kvar ;)
Denna användes till routern jag hade för några år sedan med XP och Mach3.
Vart lite förvånad då det satt en SATA disk på denna så burken är ju i sig inte så lastgammal. ASUS P5-KPL-CM

Nu får jag inte detta felet men annat strular så Mesa kortet är tydligen OK som det ser ut.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.59 2016-05-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21702
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Såja, nu har det hackats och fixats. Nu har jag äntligen rörelser på axlarna men inte rätt parametrar.

5VDC problem med Step/Dir signalerna var ett av småproblemen och annat var .ini fil som inte var riktigt rätt.
Så MESA korten alla 4 verkar fungera som de ska, återstår att se när det kopplas in live i svarven framöver. Just nu labbruska på bänken.


Så det tar sig.....


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 180 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: mcrj och 7 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010