Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 03.43 2018-12-11

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 3440 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 226, 227, 228, 229, 230  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 11.07 2018-01-12 

Blev medlem: 10.03 2004-04-28
Inlägg: 1022
Ort: Göteborg
Antar att det fungerar bra att köra med 2.75mm filament med orginal extruder och e3d v6/vulcan?
Edit: Någon som testat filamentet från https://addnorth.com?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.00 2018-01-12 

Blev medlem: 08.44 2004-05-27
Inlägg: 339
Ort: Årsta
Jag beställde samples från addnorth. Både deras basic och pro PLA. Tyckte basic var av samma kvalitet som 3dprimas billiga. Pro gav kanske lite snyggare utskrifter.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.40 2018-01-12 

Blev medlem: 10.03 2004-04-28
Inlägg: 1022
Ort: Göteborg
Ok, tack!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.17 2018-01-12 

Blev medlem: 19.29 2014-01-02
Inlägg: 393
Ort: Västerås
Fixade mitt problem med att displayen på stand-alone controllen inte fungerade, det visade sig när jag kopplade in en logik analysator att pinne PC4 är död (fråga mig inte hur jag har lyckats döda den). Bytte till pinne PG0 så nu är allt ok igen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.36 2018-01-23 

Blev medlem: 10.03 2004-04-28
Inlägg: 1022
Ort: Göteborg
Installerad om datorn med RepetierHost och nu har jag problem att få mina utskrifter i mitten, dom hamnar ca 1dm för långt bort både i x o y.
Har ställt in "Printer Settings" så att max är 300 och bädden är 300. Sedan har jag också i Slic3r ställt in att bädden är 300 x 300 men det blir ändå fel, några ideer?

Bild

Bild


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.40 2018-01-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 22623
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Är det inte så att du då ska ställa in Origin som x150 y150 och att du i slicern har Origin i centrum på det du ska printa.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.50 2018-01-23 

Blev medlem: 10.03 2004-04-28
Inlägg: 1022
Ort: Göteborg
Hmm, kanske det kanske, den går iaf till rätt hör när den gör home, men sedan när den ska printa så går den på tok för långt bort.

Edit: Varför fick jag för mig att det ska vara 300mm när den bara är 200? : D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.25 2018-01-24 

Blev medlem: 19.29 2014-01-02
Inlägg: 393
Ort: Västerås
Har tyvärr inget svar på din fråga, inställningarna ser rätt ut förutom att det som sagt ska vara 200 istället för 300.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.26 2018-01-24 

Blev medlem: 10.03 2004-04-28
Inlägg: 1022
Ort: Göteborg
Precis som jag också skrev : )
Hjärnan var inte på rätt plats den dagen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.01 2018-05-17 

Blev medlem: 10.03 2004-04-28
Inlägg: 1022
Ort: Göteborg
Någon som bytt till optiska ändstopp på sin k8200?
Finns det några bra instruktioner på hur man ska göra? Har googlar runt lite men inte hittat nått jättebra.
Home för min Z börjar bli lite svajjig av någon anledning, den verkar ändras lite mellan varven så tänkte jag skulle byta den till en optisk istället.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.05 2018-07-16 

Blev medlem: 19.29 2014-01-02
Inlägg: 393
Ort: Västerås
Väldigt sent svar men jag vet att konstruktionen för z-stoppet är dåligt, vill minnas att jag hade vibrationer eller något åt det hållet som gjorde att skruven rörde på sig under utskrift så första lagret på nästa utskrift kunde bli dåligt även fast jag ställt in det perfekt innan föregående utskrift. Jag printade ett nytt fäste nästan omgående som använder sig av en fjäder som håller skruven på plats, har funkat utmärkt sedan dess.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.49 2018-07-16 

Blev medlem: 10.03 2004-04-28
Inlägg: 1022
Ort: Göteborg
Sena svar är också bra svar : )
Har faktiskt funderat på att byta z-stoppet och att få det bekräftat gör ju att det känns ännu bättre.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.02 2018-07-16 

Blev medlem: 08.17 2007-10-20
Inlägg: 150
Ort: Stockholm
Jag har modiferat mitt Z-stopp och har inte haft några problem med det. Det jag har gjort är att tagit bort själva fjädringen och sedan satt så en skruv går ner direkt mot Z-brytaren. Har du gjort någon modd på Z?

Har använt mig av en liknande lösning som den här: https://www.thingiverse.com/thing:317411


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.24 2018-11-12 

Blev medlem: 07.52 2008-08-16
Inlägg: 9
Ort: Sverige
Någon som vet vart felet kan vara om printsen inte fastnar efter att jag bytte från orginal hotend till E3D V6? Provat med både blå maskeringstejp och lim på spegelglas utan att den vill fästa och den fungerade ju felfritt med gamla hotenden...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.00 2018-11-12 

Blev medlem: 08.17 2007-10-20
Inlägg: 150
Ort: Stockholm
Gyllen: Har du använt original-"patronen" för värmeblocket? Har för mig den är gjord för 15V och om du använder original från E3D så har den 12V. Jag har gjort samma och för mig fungerar det bra och det fäster bra.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 3440 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 226, 227, 228, 229, 230  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 15 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010