Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 03.24 2018-10-20

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 86 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 08.30 2004-02-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.08 2003-11-09
Inlägg: 1038
Strömmen går från batteriet via säkringen och dioden till kondensatorn.
Från kondensatorn går strömmen via brytaren till larmet.

(koppla brytaren i samma punkt som diod och konmdensator ihopkopplade)

Poängen är att inte driva larmet från kondensatorn när larmet är avstängt.
Kondensatorn drar ingen nämnvärd ström ifrån batteriet.

Om du kopplar enligt ovan behövs inte motståndet.

Om du däremot behåller din nuvarande koppling sätter du motståndet i parallell med kondensatorn.

Bäst är att flytta brytaren.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 20.59 2004-02-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.37 2003-11-30
Inlägg: 358
Ort: Jönköping
ok, du menar att jag ska ha en strömbrytare där jag satt den gröna nu?
itället för som den röda jag harnu?'
Bild


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.01 2004-02-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.37 2003-11-30
Inlägg: 358
Ort: Jönköping
skulle blikrångligt o bygga om så....

finns det nån nackdel med att ha motstånder som du sa? hur många ohm?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 00.34 2004-02-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.37 2003-11-30
Inlägg: 358
Ort: Jönköping
Glömde säga en viktig sak!

om jag först startar larmet så tjuter det... sen när det tjutit klart, så stänger jag av larmet eftyer en stund, o sen sätter på det igen, då tjuter det inte, sen väntar jag en stund, stänger av det trycker ner sensorn, då finns det en indikeringslampa för sensorn, den lyser, men blri svagare o svagare, sen när den är urladdad o den inte lyser mer aktiverar jag larmet igen, o då tjuter det...

Så det kanske inte går så bra med ett motstånd... värt ett försök kanske... har jag fattat det rätt med strömbrytarens placering annars?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 09.17 2004-02-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.08 2003-11-09
Inlägg: 1038
Yepp du har förstått rätt.

På vilket sätt skulle det vara krångel att koppla om ?

Du kan ju koppla en extra brytare tillfälligt bara för att prova. Så slipper du lägga ned tid på försök som inte kommer att funka. Det kan ju ha hänt något med larmet.

Om du vill prova ett motstånd så är tankegången följande:

Ett litet motstånd laddar ur kondensatorn fort men drar mycket ström från batteriet.

Ett stort motstånd laddar ur för långsamt.

RC-tiden : t = R * C [Sekunder Ohm Farad]

Lagom borde va 1-10K
Testa 4k7 det blir ca 3s urladdningstid.


Förresten kan larmet käna av spänningsfall eller är det bara sensorn ?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13.26 2004-02-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.37 2003-11-30
Inlägg: 358
Ort: Jönköping
hmm, bara vibrationer skulle jag tro...

motstånd tror jag inte skulle funka, med tanke på vad jag skrev innan...

Det blir bara lite jobbigt för att jag har lött fast det i kretskortet o fixat lite, men det får väll va värt lite slit för o få det o funka...

Annars hade Matseng en idé, det finns en återställningsknapp, en pinne, så om man jordar den kan inte larmet gå... då skulle man bara kunna koppla en strömbrytare där, för larmet drar i princip ingen ström...

Får undera lite...


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 14.43 2004-02-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.37 2003-11-30
Inlägg: 358
Ort: Jönköping
Nu börjar saker och ting bli oroväckande här...

Har byggt tillbaks larmet till grundutförande, som det ska va, men när jag ansluter batteriet så går larmet!!!!

Det går så fort man slår på strömmen alltså...

Sen när larmet larmat klart, så slår jag av strömmen ett tag, o sen slår på strömmen igen, då händer inget! då är allt som det ska!

MEN, om det larmar, sen slår jag av strömmen, trycker ner sensorn, då blinkar indikerings-lysdioden till, sen händer inget mer, efter det så slår jag på larmet igen, då går det!! :x

Vad kan ha gått fel nu tro? ni har ju kopplingsschemat på första sidan i denna tråden,... Det känns ju som om det är nått med nån konding som är fel...


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 14.57 2004-02-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.37 2003-11-30
Inlägg: 358
Ort: Jönköping
Postar bilden här igen...
Bild

Vet inte vad det kan va riktigt... hmm...


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.13 2004-02-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.08 2003-11-09
Inlägg: 1038
En urladdad kondensator fungerar som en kortslutning.

Prova att ta bort C2.
Fast då kanske den inte blir lika känslig.


Eller så får du styra med enable (anslutning nr: 1).
kanske inte är tänkt att styras med till/från -slag av matningsspänning.

Står det något i instruktionen om till & frånslag ?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 09.06 2004-02-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.37 2003-11-30
Inlägg: 358
Ort: Jönköping
Nu är det löst, snackade lite med matseng, så jag bytte 4093an, då funkade det igen! måste vart reset ingången som pajjat eller nått sånt...

Men hur som helst, nu är problemet att det fortfarande tjuter i otackt.... Trotts en konding på 4700uF, innan hade jag bara 570uF o då funkade det...

Den stora är på 16v, kanske är det?

Får nog beställa hem lite kondingar...


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 12.43 2004-02-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.08 2003-11-09
Inlägg: 1038
Kan tänka mig att dioden är bränd = kortslutning.

Hur stor ström tål dioden ?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 86 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010