Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 03.14 2018-08-16

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 29 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.13 2004-08-01 

Blev medlem: 10.03 2003-07-07
Inlägg: 143
Ort: Mölndal
Det är precis samma signaler som går i båda kontakttyperna (DIN och MiniDIN).


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.29 2004-08-01 

Blev medlem: 22.05 2004-07-25
Inlägg: 835
Ort: Göteborg
vi har adapter:D jag kanske uttryckte mej lite ludddigt men de jag undrade var ifall det skulle va några problem med att koppla lysdioder till den..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.41 2004-08-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.08 2003-11-09
Inlägg: 1038
Har för mig att man kan belasta tangentbordsanslutningen med 100mA.

Mitt tangentbord drar enl. typskylten 60mA

40 / 15 = 2,67mA per lysdiod, eller 4ma om man har 10st.

Finns lysdioder som lyser schysst vid 1mA.


Lysdioderna kopplar du på kortet.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.48 2004-08-01 

Blev medlem: 22.05 2004-07-25
Inlägg: 835
Ort: Göteborg
jaja vi får väll testa..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.13 2004-08-01 

Blev medlem: 10.03 2003-07-07
Inlägg: 143
Ort: Mölndal
Varierar från moderkort till moderkort hur myckert ström man kan dra. Kolla i i-boken. Går ju alltid att tjuvkoppla in 5V från en molex till tangentbordet annars.

Erik


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.17 2004-08-01 

Blev medlem: 22.05 2004-07-25
Inlägg: 835
Ort: Göteborg
men de ä så bökigt att koppla från datorn.. ska man ta bort tangentbordet när man ska på lan får man ta bort en y kontakt.. nee.. det är påtok för jobbigt.. vi testar och ser hur det blir:D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.19 2004-08-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.13 2003-06-17
Inlägg: 7057
Ort: Sthlm.
Ta ström från USB? Om det inte räcker alltså, då är det bara två sladdar som ska in "där bak" och inget mixtrande inne i datorn.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.21 2004-08-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.56 2004-05-08
Inlägg: 2666
Ort: Stockholm
Mitt tangentbord drar enligt typskylten 170 mA. Via vanlig mini-DIN (PS/2).

Arvid


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.27 2004-08-01 

Blev medlem: 14.06 2004-08-01
Inlägg: 8
det rä ren sådan här fin adapter vi avänder oss av: http://shop.dabus.se/Product/SimpleProd ... onId=15682


här har ni lite bilder:

så här såg mitt fina v-tec ut först.
Bild
här har virr3 gått lös med dremmeln.
Bild
ser riktigt trevligt ut nu när det är målat.
Bild

nu är det bara plexi och motstånd som behövs! har vi lite flyt så är det nog klart imorgon :P


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 19.23 2004-08-01 

Blev medlem: 22.05 2004-07-25
Inlägg: 835
Ort: Göteborg
men man kan inte "byta ut" sladdarna från tangentbordet då? så att man byter sladd..det är ju 5 sladdar i den vi har hehe.. så de kanske inte går..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.42 2004-08-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.08 2003-11-09
Inlägg: 1038
Det är bara fyra ledningar som används.


Bild


Du kan byta hela kabeln eller bara kontakten, kolla bara vad som går vart innan du klipper.

Det brukar sitta en molex i andra ändan av kabeln, men det är inte säkert at den är lika kopplad.

En idé är förståss att sätta en 5pol-DIN-hona i chassiet och koppla den 5:e till +5V (från en spänningskontakt) via en säkring.
Övriga går till en 6-pol-Mini-DIN-hane som kopllas till tangentbord-kontakten på PC´n


På så vis får du bara en sladd till tangentbordet samt tillräckligt med ström till lysdioderna.

Det förutsätter förståss att jordledningen klarar den extra strömmen (tillräckligt grova kopparbanor på kortet).

Du kan ju ioför sig ta jord från spänningskontakten oxo.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.46 2004-08-01 

Blev medlem: 22.05 2004-07-25
Inlägg: 835
Ort: Göteborg
hadde tänkt att byta ut det hela till usb:D men det är 5 kablar så jag undrar vilken av dom jag kan ta bort? ska jag bara byta ut dom andra till respektive färg?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.56 2004-08-01 

Blev medlem: 22.52 2003-05-27
Inlägg: 1306
Ort: Lund
du kan inte koppla ett vanligt Ps/2 tangentbord direkt till usbn....

såvidare det inte är förberett för det..§§§§


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.08 2004-08-01 

Blev medlem: 22.05 2004-07-25
Inlägg: 835
Ort: Göteborg
okej.. får väll låta tele spinnen(sån där sladd som det är på telefoner) vara kvar då..


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 29 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 7 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010