Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 13.06 2018-09-24

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 28 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 13.07 2018-06-21 

Blev medlem: 13.40 2015-09-01
Inlägg: 56
Ort: Helsingborg
Först är jag dansk, så jeg er ledsen för mitt dåliga svenska.

Jag har 4 sensor som är ansluten i seriel.

Jag vet, att summan inte är mer än 20mA.

Är det 20mA totalt för nr 4 är 20mA. eller är det (1 + 2 + 3 + 4) / 4? :oops:

I'm a little lost

Detta används för 4 generatorer, för att kaluclera % av power tillgänglig.


Citera:
Jag jobbar på en oljeplattform, 15 år gammal.
Kredjan nedan fungerar, för jag har en mA-ingång på PLC och 0% 4mA - 20mA 120% load
Men jag kan inte räkna ut hur man lägger mA sammen.


Bilaga:
Genload.JPG


Mvh
Jan P


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av jap 06.23 2018-06-22, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.54 2018-06-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.55 2017-12-03
Inlägg: 192
Är inte detta ett integrerat system som håller koll på sigsjälv ?


Senast redigerad av nybörjarnörd 18.38 2018-06-21, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.55 2018-06-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 30010
Ort: Borås
Du kan inte sätta givare i serie.
I en strömslinga får det bara sitta en givare/sändare, däremot kan du ofta ha flera mottagare inkopplade i serie.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.26 2018-06-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 23083
Ort: Kristinehamn
Jeg holder med TomasL. I en slinga kan der gå en strøm men den strøm går gennem alle punkter og om en sensor "afgiver" 5mA og en anden 20mA er det de 5mA som er hvad der går i slingen.

Så nej, den koppling duer kun til at afgøre hvilken den laveste strøm er, ikke andet.

Hver giver kan i stedet afføles for sig og summeres i PLC'en og det skulle nok gå at lave en analog summering med lidt modstande og en op-amp.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.19 2018-06-21 

Blev medlem: 18.44 2004-12-04
Inlägg: 1971
Dioder V1 till V4 mellan sensorns anslutning på schemat ?

Om spänningen över sensorn mindre än dioden framlednings = ingen verka

Men vad som händer när både dioden och sensorn leder ström ????


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.22 2018-06-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 30010
Ort: Borås
Tja, det lär ju bli kortslutning, troligen matar PLCn ut typ 24 V till givarna.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.21 2018-06-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.22 2003-11-16
Inlägg: 12875
Ort: i det mörka småland
det där kan inte fungera med normala 4-20ma givare, förutsätter att det är 24v på höger sida som går åt vänster
högside strömavkänning på den högra och lågsida på den väbnstra eller något sådant, krasst sett får man då 4* 0.7v spänningsfall över dioderna och nästan 20v in på den vänstra plc'n

tanken med strömslinga är ju att slippa kabelspänningarna och att givaren sväljer överbliven spänning mycket om det är korta kablar och lite om förlusterna är mer i kablarna, men dom brukar ändå vilja några volt över givaren, vilket den aldrig får om man har 0.7v över dioden


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.37 2018-06-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 30010
Ort: Borås
Givarna brukar vilja ha minst 5V för sin egen försörjning, sedan är det inte ovanligt att instrumenten/mottagarna käkar upp 5V per styck.
Som sagt, så som många andra förutom mig skrivit, det funkar inte att koppla på det sättet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.25 2018-06-22 

Blev medlem: 13.40 2015-09-01
Inlägg: 56
Ort: Helsingborg
Jag tacker för alla svar :) , och har lagt till ytterligare information, jag hoppas att det hjälper.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.30 2018-06-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 23083
Ort: Kristinehamn
Ændringen gør ingen forskel. Du kan stadigvæk ikke sætte dem i serie på den måde.

Teoretisk skal du kunne sætte dem i parallel hvis du vil vide summen af strømmen men det bliver jo op mod 100mA totalt så den strøm skal skales ned.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.50 2018-06-22 

Blev medlem: 13.40 2015-09-01
Inlägg: 56
Ort: Helsingborg
Icecap skrev:
Ændringen gør ingen forskel. Du kan stadigvæk ikke sætte dem i serie på den måde.

Teoretisk skal du kunne sætte dem i parallel hvis du vil vide summen af strømmen men det bliver jo op mod 100mA totalt så den strøm skal skales ned.


Dette har fungeret sådanne i 15år nu. Jeg vil bare gerne kunne forstå hvordan dette fungere.

Men jeg skal prøve at tage nogle målninger i dag med mA fluke.

Done..
Bilaga:
Capture.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.31 2018-06-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 23083
Ort: Kristinehamn
Den koppling giver dig den højeste strøm af dem alle som værdi!
Den giver ingen summering.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.55 2018-06-22 

Blev medlem: 13.40 2015-09-01
Inlägg: 56
Ort: Helsingborg
Icecap skrev:
Den koppling giver dig den højeste strøm af dem alle som værdi!
Den giver ingen summering.


Takker.

Og dette er på grund af dioderne at dette ikke bliver en sum af alle værdier!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.10 2018-06-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 23083
Ort: Kristinehamn
Definitivt ikke! Dioderne sikrer at sensorer som trækker mindre strøm end den højeste ikke får polariseringsvendning.

Så kopplingen giver udelukkende det signal med den højeste strøm og der sker ingen summering eller lignende.

Så kan det så være at det er hvad som ønskes hvorfor kopplingen fungerer fint, det kan dog også være at nogen for 15 år siden ikke kunne regne ud hvordan det skulle kopples og så valgte den kopling fordi at det sikrede mod overbelastning og for få indgange.

Hvis du vil vide summen af belastningen skal du summere sensorernes værdier, den nuværende koppling giver dig kun hvor hårdt den hårdest belastet er.

Selcfølgeligt går det at løse analogt men du må samtidig indse at det så ikke giver noget signal om hvor hårdt en generator er belastet, kun om gennemsnittet. Den sikreste løsning er at have en indgang for hver generator og så lave resten i programmet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.24 2018-06-22 

Blev medlem: 14.43 2005-04-20
Inlägg: 4961
Rektangeln med dioderna som har postbeteckningen _T31 är uppenbarligen någon form av modul.
Och gissningsvis är de fyra dioderna bara en väldigt ytlig beskrivning av innehållet.

Så frågan är vad är _T31 för något?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 28 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: carpelux och 21 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010