Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 23.54 2018-05-20

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 6 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 17.25 2018-01-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.25 2015-02-12
Inlägg: 34
Ort: Lund
Min ASUS VIVO Mini har för liten HD; den är på 32 GB och nu går det inte att uppdatera Windows 10 tyvärr. Alltså; går det att själv byta HD? Eller lämna in den och få den bytt av ett proffs? Jag har redan rensat ut det mesta onödigt på HD och fört över till en extern HD. Och gjort en diskrensning naturligtvis. Själva filsystemet är ganska stort för Windows 10 tydligen.

Bilaga:
ScreenHunter_227 Jan. 10 17.18.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.34 2018-01-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 6333
Ort: Göteborg
Finns flera versioner av den maskinen men öppna din och titta, SSD-diskar i M2 format är vanligt i minidatorer och de kan du byta själv lika enkelt som en vanlig SATA disk.

Exempel på utseende och pris:
https://www.komplett.se/product/897359/datorutrustning/lagring/haarddisk/ssd-m2/intel-600p-128gb-m2-pcie-ssd


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.36 2018-01-10 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.26 2005-02-04
Inlägg: 5296
Ort: 127.0.0.1
https://new.webhallen.com/se/product/25 ... -275GB-M-2


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.46 2018-01-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.25 2015-02-12
Inlägg: 34
Ort: Lund
Har en följdfråga; hur "migrerar" man Win10 till den nya HD? När jag köpte datorn så ingick alltså Win10. Om jag köper en större HD så måste alltså Win10 föras över till den nya HD; det bästa vore om hela operativsystemet kopierades + alla inställningar och allt. Några tips om hur man gör det?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.03 2018-01-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 16810
Ort: Ystad
Finns nog gott om program men vet dock ej om det finns gratis som är pålitliga och som även gör disken bootbar.

Själv använder jag Acronis True Image 2015 till min W7 disk som gör ett helt perfekt jobb vid backup så det är sedan bara att stoppa i den nya disken om jag vill så bootar den upp som inget hänt. Det programmet kostar förstås men var väl värt det för min del då jag använder rätt ofta och för bara en strax över 400:- eller vad det var så helt ok summa.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.05 2018-01-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.36 2014-08-31
Inlägg: 144
Ort: Uppsala
Du kan använda Clonezilla för att klona hårddisken. Jag har det som en bootbar USB-sticka och använder det i samma syfte som Henry. Brukar testa klonen efter varje kloning (har kört det ett tiotal gånger) och har inte stött på problem hittills.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 6 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010