Svenska ElektronikForumet
http://elektronikforumet.com/forum/

Andersson R2 surroundreceiver tappar inställningarna
http://elektronikforumet.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=89801
Sida 1 av 1

Författare:  Gårdö [ 09.12 2017-12-29 ]
Inläggsrubrik:  Andersson R2 surroundreceiver tappar inställningarna

Som rubriken antyder, jag har en Andersson R2 receiver som tappar inställningarna så fort strömmen bryts till den.
Då det är en jäkla massa knappande med inställningar för olika surroundlägen som måste återställas varje gång, är det lite irriterande.

Jag har öppnat chassiet och kan inte hitta något minnesbatteri, typ CR2032 el likn. Ok, jag har inte grävt jättedjupt... än.

För att spara tid, frustration och elände ställer jag frågan här - är det möjligen någon som har något tips på åtgärd (annat än "släng skiten och köp något modernt" då...)?

Passar även på att önska ett rackarn's Gott Nytt År!

/Peter

Författare:  YD1150 [ 09.52 2017-12-29 ]
Inläggsrubrik:  Re: Andersson R2 surroundreceiver tappar inställningarna

Det kan vara en "Super Cap" som är strömförsörjningen till minnet.
De brukar torka ut med tiden och tappar därigenom kapacitans.

Håll utkik efter kondensatorer liknande dessa:
http://se.farnell.com/c/passiva-kompone ... densatorer

Författare:  breflabb [ 11.06 2017-12-29 ]
Inläggsrubrik:  Re: Andersson R2 surroundreceiver tappar inställningarna

Jag tror inte att den har det,det är nog ett minne som inte behöver ha
en stor capacitans eller batteri för att minnas. Det kan vara fel på kommunikationen
mellan minnet och processorn ( lödfel? )

Författare:  Tekko [ 15.37 2017-12-29 ]
Inläggsrubrik:  Re: Andersson R2 surroundreceiver tappar inställningarna

Andersson aka netonnets eget märke är bara skit. Tradigt ljud och allmänt sunkig kvalite.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/