Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.06 2017-09-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 16 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 00.10 2017-08-21 

Blev medlem: 00.33 2012-08-13
Inlägg: 139
Spannet på vilken spänning den tål ligger emellan 4.5-6.0V, så när jag kör med 4st AA NiMh fulladdade så blir inte lång användning innan den börjar varna för lågt batteri. Vad jag egentligen behöver hjälp är att sänka spänningen ifrån 7.2 till 6volt. Kanske rent av från 11-12volt eller vad nu 3st 3.7:or ger fulladade.

Vad behöver jag emellan radion och batteriet och kan jag inhysa detta i höljet utan att det blir tokvarmt?

Tack förhand!

/D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.48 2017-08-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.22 2003-11-16
Inlägg: 12493
Ort: i det mörka småland
en step down som klarar den ström du behöver ha, kostar en tjuga, + lite extra avstörning


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.18 2017-08-21 

Blev medlem: 10.40 2009-11-28
Inlägg: 864
Ort: Abu Dhabi
Vad är det för radio, moderna brukar klara stort spänningsintervall?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.09 2017-08-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.49 2014-08-12
Inlägg: 1907
Ort: Örebro
Vad är det för sändare?
Går med en liten spänningsregulator.
Gjorde såhär på en TQi.
http://rsb.se/arena/showthread.php?7768 ... post746638


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.21 2017-08-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.24 2004-09-26
Inlägg: 5695
Ort: Södern
Det brukar funka med ett par standard dioder i serie med positiv ledning, det sänker spänningen med 1,2 till 1,4V


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.12 2017-09-03 

Blev medlem: 00.33 2012-08-13
Inlägg: 139
Det är billigare variant från banggood.

FlySky FS-i6S

Manualen säger 4.2-6.0volt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.14 2017-09-03 

Blev medlem: 16.00 2014-10-08
Inlägg: 1018
Ort: Sörmland
För någon vecka sedan lagade jag en från 70-80 tal som går på ett batteri pack på
7,2V till bilen och och 6X1,2V till sändaren. Sändaren körde jag upp till 9V
utan problem. Så 7,2V skall väl inte vara någon fara med kontinuerlig drift heller


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.17 2017-09-03 

Blev medlem: 00.48 2009-01-18
Inlägg: 7243
Ort: Alvesta, Småland
Vanlig 5V bec från valfritt ställe så är du hemma. Funkar ofta mellan 2-6s och om än mer.

Fullladdat lipo är 4.2V*antalet celler.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.02 2017-09-12 

Blev medlem: 00.33 2012-08-13
Inlägg: 139
Hur varm blir en "Buck converter"? Skall köra ett 2S-batteri in och vill som sagt ha 6volt ut. Vågar jag i mån av plats montera in den i chassit?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.21 2017-09-12 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.26 2005-02-04
Inlägg: 5198
Ort: 127.0.0.1
"Buck converter" är ofta 95 - 97% effektiva så mellan 3 - 5% av effekten kommer att brännas i konverteringen.

Observera dock att:

1. Då mottagaren TX, inte kommer att dra mer än 0,1W så är det inte ett problem. Motorn går ju direkt från batteriet via sin ESC (electronic speed controler) som också bör ha en 5V matning ut i samma kabel som den är ansluten med till TX (men jag antar att du har hittat en version som inte har det, det finns sådana). Kabeln har normalt 3 poler, jord (minus) är i mitten, på sidorna sitter signal och 6V.

2. Ditt batteripack kommer att falla i spänning så att den kommer nära eller under 6V ... och då beror det på hur en "buck" kommer att fungera. Du bör ha en "stepup/down" som kan hantera detta. http://www.ebay.com/itm/272294791082


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.32 2017-09-12 

Blev medlem: 00.33 2012-08-13
Inlägg: 139
Inte mottagaren som är problemet. Sändaren...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.28 2017-09-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.49 2014-08-12
Inlägg: 1907
Ort: Örebro
2. Det är inget problem. För det första ska man inte dra ner ett 2s LiPo till/under 6V, och för det andra så klarar sändaren ner till 4,2V.

Ex http://www.ebay.com/itm/Micro-DC-DC-Buc ... Sw3~tZbdn3

Eller http://www.ebay.com/itm/5V-4A-RC-Model- ... SwQYZWzmq8

Däremot kan det vara bra att ha koll på spänningen (så inte LiPot dör).

Ex http://www.ebay.com/itm/Mini-DC0-30V-LE ... FMQ88GqmWQ


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 05.05 2017-09-14 

Blev medlem: 00.33 2012-08-13
Inlägg: 139
Hmm jag googlade just ordet linjär och jag tror det är termen jag söker. Finns det ingenting som jag kan koppla emellan lipot och sändaren som gör att lipot sjunker synkat/linjärt? Sändaren har batterivarning inbyggt som slår till vid 4.2 men jag kan även se spänningen innan i displayen (tror jag). För i så fall kan man ju ha i huvudet att när min sändare visar viss spänning så får jag se upp för då har Lipo:t nått sin undre gräns för vad som är nyttigt för det.

Har nämligen redan sneglat lite på just de där voltmätarna du länkade till men jag tror det bli platsbrist. Är absolut inte främmande för att borra/såga i höljet för att kunna få dit nån lösning men det får ju vara någorlunda snyggt gjort också.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 05.44 2017-09-15 

Blev medlem: 00.33 2012-08-13
Inlägg: 139
Vad tror ni om o snatta kretsen ur en sån här o koppla emellan då? Bryter den innan lipo:t gått för långt ner i spännning?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.23 2017-09-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.49 2014-08-12
Inlägg: 1907
Ort: Örebro
En sån här...? :humm:


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 16 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: larsolsson, ochkl0620, stenfors, Sune, TOC, Wirewrap och 29 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010