Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 00.40 2014-08-01

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 14.14 2012-01-24 

Blev medlem: 14.05 2012-01-24
Inlägg: 15
Hej.

Har ett problem som jag skulle uppskatta om någon kunde hjälpa mig med.
Jag har en Samsung 40" tv som slutat att fungera. När den startas ger den ifrån sig ett klickande ljud men kommer inte längre än så.
Detta är tydligen ett vanligt fel på Samsungs TV-apparater och åtgärdas genom att byta ett par kondensatorer nät-delen.
Även min tv hade 4 svullna kondensatorer som byttes, då detta inte hjälpte bytte jag även de tre som satt unt de svullna, men inte heller detta hjälpte.

Är det någon som har en idé om hur jag kan fortsätta. TV:n betäckning är LE40R89BD (LE40R89BDX/XEE)

MVH
/Anders


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.49 2012-01-24 

Blev medlem: 23.18 2010-11-05
Inlägg: 245
Ort: Järna
Du har bytt 3st 1000uF OCH 2ST 2200uF som var svullna ?

Skulle tippa på att IC1803 sitter på Mainboard alltså inte i nätdelen är roten till det onda byt den.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.39 2012-01-24 

Blev medlem: 14.05 2012-01-24
Inlägg: 15
Det stämmer bra det. Jag bytte dom och de övriga runt dessa.

Har inte jättekoll på alla olika komponenter på kretskortet, vad gör en sådan?

Hittade IC1803. Ska testa detta återkommer med resultat.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.55 2012-01-24 

Blev medlem: 14.05 2012-01-24
Inlägg: 15
Den är ju lite liten o svår att komma åt med lödkolven. Finns det nått sätt att kolla om den är trasig innan man tar bort den?

/Anders


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.04 2012-01-24 

Blev medlem: 23.18 2010-11-05
Inlägg: 245
Ort: Järna
Har du kollat nät kortet så du har 5v standby spänning ok efter kondensator byte ?

Det är STDBY 5V glättningskondingarna som går och med bara nätspänningen in på kortet ska du kunna kolla att du har 5v.

Om du har 5V ok på nätkortet så skulle jag sattsa på byte av icn.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.24 2012-01-24 

Blev medlem: 14.05 2012-01-24
Inlägg: 15
om jag förstått rätt så är den ic-kretsen ett minne på 256 byte?
Har inga sådana men går det att sätta i en på 512 i så fall?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.03 2012-01-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.05 2004-06-08
Inlägg: 1087
Ort: Vinninga/Lidköping
Det verkar som det är samma TV som diskuteras i denna tråd: viewtopic.php?f=18&t=54512

_________________
Vill man så kan man - om man orkar.
Mer om mina projekt: http://www.familjenlundell.se/simon


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.17 2012-01-24 

Blev medlem: 16.57 2005-05-17
Inlägg: 408
Ort: Hudiksvall
Lagade en nästan likadan tv nyligen: http://www.elektronikforumet.com/forum/viewtopic.php?p=783608#p783608 Kolla länken från det inlägget. Du kan om du har tur lyckas lura tv'n att reseta minnet vad jag förstår genom att kortsluta två pinnar på minnet vid uppstart. Jag lyckades inte med det men flera i den tråden har. Jag bytte minnet och tv'n var som ny igen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.10 2012-01-25 

Blev medlem: 14.05 2012-01-24
Inlägg: 15
Jag nollställde minnet som det beskrivs i den tråden och nu fungerar tv:n igen

Stort tack till alla som hjälp till.

/Anders


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.44 2012-01-25 

Blev medlem: 12.25 2006-08-06
Inlägg: 7581
Ort: umeå
Kul fel, minnet kommer ihåg att det är nog fel på TV:n.
När jag började då var det RÖR i TV apparater.
Knackade man på rören och det blixtrade så var det fel på röret.

Ja jisses vad det har blivit krångligt.

Protte


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.00 2012-01-25 

Blev medlem: 14.05 2012-01-24
Inlägg: 15
Ja, det va inget jag hade kommit på att testa utan experternas kunskaper.
Visst känns det lite knepigt att den kommer ihåg att den är trasigt trots att den blivit lagad. :)

/Anders


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.43 2012-02-05 

Blev medlem: 11.56 2012-02-02
Inlägg: 6
Jag har bytt både kondensatorer och ic1803 på min LE40R87BD nu. Men samma fel kvarstår. Den står bara och klickar vid uppstart. :cry:
Dock har jag bara bytt 2st 10v 2200uf kondensatorer för man såg tydligt på dom att dom va kassa. Alla andra ser fortfarande bra ut. Man kanske skulle byta dom också ändå?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.49 2012-02-05 

Blev medlem: 11.49 2011-10-20
Inlägg: 9
Har du bytt EEPROM 1803? När jag lagade en sån TV med samma problem så har jag ett minne av att den IC:n var väääldigt liten och mycket svår att "bara" byta, om man kan det ens... måste den inte programmeras om då? Det är ju en minneskrets, men den kanske säljs färdigprogrammerad? I alla fall så löste sig mitt fall med att kortsluta ben 5&6 på ic1803 och sedan släppa efter att tv:n startat....klart.

Och du, byt dom andra kondingarna med, dom kan vara slut utan att man kan se det på dom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.52 2012-02-06 

Blev medlem: 11.56 2012-02-02
Inlägg: 6
Det va inga konstigheter i att byta den lilla komponenten iaf.

viewtopic.php?p=783608#p783608

Han bytte den komponenten och fick sin tv att funka. Så då tänkte jag att jag byter den också istället för att hålla på och kortsluta pin 5-6


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot], nifelheim, RFC420 och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010