Svenska ElektronikForumet
http://elektronikforumet.com/forum/

Använda kolfiber till kretskort
http://elektronikforumet.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=88668
Sida 1 av 1

Författare:  lonewolf_17 [ 09.38 2017-09-13 ]
Inläggsrubrik:  Använda kolfiber till kretskort

Jag har en del kolfiber remsor som är ca 7-10 cm breda och kanske 3mm tjocka och jag funderade på om det går att använda till kretskortsmatreal MEN att kolfiber är ju ledande har jag vetat länge men nu såg jag att någon använt det som kretskort hur funkar det om det är ett ledande matreal? Är det bara min hjärna som fått kortslutning? :wall:

Författare:  Henry [ 16.51 2017-09-13 ]
Inläggsrubrik:  Re: Använda kolfiber till kretskort

Belagt med något ej ledande material.

Författare:  Klas-Kenny [ 17.27 2017-09-13 ]
Inläggsrubrik:  Re: Använda kolfiber till kretskort

På samma sätt som kretskort i tex. Aluminium. :)

Författare:  limpan4all [ 07.47 2017-09-14 ]
Inläggsrubrik:  Re: Använda kolfiber till kretskort

Man tar kolfibern, laminerar ihop den med prepreg. Borrar en överdiameter på viahålen/komponethålen, epoxyfyller hålen, borrar om hålen i rätt diameter, kemplätterar rubbet, elektroplätterar upp till önskad tjocklek, etsar bort det man inte behöver, fräser kanterna och då har man enkelt färdiga kort.
Eller så gör man det enkelsidigt och slipper allt utom prepregjobbet.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/