Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 23.35 2017-12-14

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 208 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.17 2016-05-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20616
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kan du väl, kolla i valen hur du kopplar jordplanet.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.22 2016-05-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Förstår inte... Går jag in under inställningar för jordplanet så har jag bara nedan nät att ansluta det till.

Bilaga:
Copperfill_nets.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.34 2016-05-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20616
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Bilaga:
schemaEF.PNG


Bilaga:
pcbEF.PNG


Som jag skrev så måste du 'koppla' pinnen för att kunna ansluta.

I ovan exempel har jag 2 jordplan och respektive GND är kopplade


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.45 2016-05-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Ja jäklar tecno, lägger jag in en komponent och ansluter GND till den så fungerar allt "som vanligt".

Problemet är väl vidare att det här jordplanet inte ansluter till något på det här kortet utan ansluts till GND på ett annat kort (via kontaktdonet), det är alltså därför det blir "flytande" och jag får det här problemet... Intressant!

Det lär väl finnas någon funktion för att ansluta pinnen till en annat schema men det blir överkurs tror jag.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.05 2016-05-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.24 2003-10-06
Inlägg: 1599
Ort: Stockholm
Du har kopplat en symbol (GND) till din plint. Dock så heter inte signalen GND, eller ?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 05.07 2016-05-28 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
När jag anslöt GND-symbolen till plinten så skapades "Net 15". Detta nät döpte jag sen om till GND.
Var det svar på frågan?

Det är nog i det här läget man kan använda hierarchy och koppla en signal mellan två olika scheman, gissar jag på... Är det något ni använt?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.39 2016-07-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7599
Ort: Gävle/Valbo
PeterH skrev:
Jag har lagt ut mina komponenter på PCB:t och har efter det uppdaterat schemat med andra komponenter med samma paddar och pin konfig. Hur gör jag för att få programmet att inte ta bort redan placerade komponenter (på PCB:t) när jag väljer uppdatering med "ctrl+alt+u"? I mitt fall har jag bytt ut några trissor (BC107) till MOSFET istället (2N2007). Det är som sagt samma antal, sammat storlek (SOT23) och samma pinkonfiguration. Det borde vara möjligt att få programmet att acceptera de redan dragna ledarna eftersom dom är ansluta på exakt samma sätt i schemat... :humm: .


Jag bumpar denna fråga lite eftersom den inte fick något svar... Finns det eller finns det inte något bra (enkelt) sätt att uppdatera/byta komponeter i schemat med samma pinout och koppling utan att behöva CAD:a om PCB:t om man ändrar i schemat? :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.41 2016-07-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Har du provat att markera dom banorna som kommer bli berörda och låsa dom med högerklick+lock selected?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.51 2016-07-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7599
Ort: Gävle/Valbo
Provade precis och det hjälper inte... Lite surt när man fått till en bra layout och den städar bort allt för att man bytt ut komponenterna i schemat. Det sura är ju att det inte hjälper att jag byter till dom tidigare trissorna i schemat heller, verkar som att bara något ändrats i schemat så släpper den alla berörda komponenter på PCB:t oavsett om dom är kopplade på samma sätt och med samma footprint :cry:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.57 2016-07-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Har tyvärr inte tillgång till Diptrace nu men fungerar det att köra "Replace component..." i PCB Layout och sen köra "Back Annotate..." i Schematic?
Inte riktigt det du frågar efter men bara en idé.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.39 2016-07-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7599
Ort: Gävle/Valbo
Hmmm... Det har jag inte testat, blir en test i kväll när man kommer hem. :tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.37 2016-07-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.59 2010-09-15
Inlägg: 2050
Ort: Örebro
Hur gör man för att ta tag i en ledare under en komponent?
(Diptrace hakar fast sig i komponenten hela tiden)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.46 2016-07-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Jag tror funktionen heter "Edit traces" och finns som knapp med en bana och en hand på. Då nyper den inga komponenter.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.14 2016-07-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.59 2010-09-15
Inlägg: 2050
Ort: Örebro
Aaahhh, så enkelt, jag som brukar svära att den knappen kopplar in sig själv när jag drar ledningar.
Jag har ytterligare en knapp till höger om den,"Free Trace Editing", när använder man den?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.01 2016-07-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Med "Edit traces" så flyttar du bara en linje på banan och kan, vad jag vet, bara hantera 90 och 45 grader.

Däremot med "Free editing" på kan du flytta på tex en nod på banan och skapa alla möjliga vinklar.
Testa och köra fritt lite. Ibland tycker jag det är jättebra; vid exempelvis flytt av ett par noder lite snabbt, men mest använder jag ändå bara Edit.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 208 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010