Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 11.12 2017-12-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 208 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 14.07 2016-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-05-08
Inlägg: 1226
Ort: Nynäshamn
Har hittat en väg runt problemet genom att på lager 2 som är GND plane manuellt route:a mellan olika vior (med copper pour i state: unpoured) för att knyta samman alla vior som sammanknyter olika pads som ska till GND. Detta känns extremt överflödigt då dessa vior är anslutna till GND via copper pour:en på lager 2 redan. Men det verkar vara enda sättet att få DipTrace att sluta klaga.

Men sen undrar jag om det går att göra en komponent i pattern editorn som har flera pads som alla är anslutna till GND, t.ex. en micro-USB kontakt, där det räcker att man ansluter en av dess pads till GND för att DipTrace ska bli nöjd och förstå att de resterande "case" padsen, som man redan knytit ihop i component editorn, kommer vara sammanknytna via höljet på själva komponenten när den är fastlödd. Och därmed slippa rita ut traces till varje "case" pad för att DipTrace ska sluta rapportera att de ej är anslutna.

Hoppas ni förstår vad jag menar :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.36 2016-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.24 2003-10-06
Inlägg: 1599
Ort: Stockholm
yeep det går, i footprint rutan så klickar du först på ena GND padden och sedan på nästa som du vill ha GND på, då blir det en röd linje mellan dessa som indikerar att de sitter i hopp :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.45 2016-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-05-08
Inlägg: 1226
Ort: Nynäshamn
Det har jag gjort. Men sen när den komponenten används när jag ritar ett mönsterkort så tyckte jag det skulle räcka med att routa GND till en av dessa pads som jag kopplat ihop med de röda linjerna när jag skapade komponenten. Men nej DipTrace ritar ut ratlines till varje av dessa pads och jag måste routa till varje för att inte få ett felmeddelande när jag kör "Check Net Connectivity"


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.53 2016-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.24 2003-10-06
Inlägg: 1599
Ort: Stockholm
Nix, Diptrace är inte som Eagle. Man måste dra signal till ALLA padds, detta för att du inte ska skylla på programmet när en av paddarna som du trodde var ansluten inte var det ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.00 2016-03-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-05-08
Inlägg: 1226
Ort: Nynäshamn
Ok, men det verkar ju vansinne att inte kunna exkludera en eller flera pads. Aja, då får jag ta bort de från GND net och skapa ett eget net för dom och dölja ratlines för det net:et


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.58 2016-03-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7599
Ort: Gävle/Valbo
Går det att vrida komponeter vid placeringen på PCB:t till valfritt läge, ex. 45 grader?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.17 2016-03-03 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Jodå. Högerklicka på komponenten så kan du välja mellan "Rotate", "Define Angle" och "Free Rotate".


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.27 2016-03-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7599
Ort: Gävle/Valbo
Nu har jag lite frågor igen... Jag har lagt ut mina komponenter på PCB:t och har efter det uppdaterat schemat med andra komponenter med samma paddar och pin konfig. Hur gör jag för att få programmet att inte ta bort redan placerade komponenter (på PCB:t) när jag väljer uppdatering med "ctrl+alt+u"? I mitt fall har jag bytt ut några trissor (BC107) till MOSFET istället (2N2007). Det är som sagt samma antal, sammat storlek (SOT23) och samma pinkonfiguration. Det borde vara möjligt att få programmet att acceptera de redan dragna ledarna eftersom dom är ansluta på exakt samma sätt i schemat... :humm:

En annan fundering är att när jag byter tillbaka till den tidigare komponenttypen (dvs. återställer till ursprunglig design) och försöker uppdatera så vill programet ändå ta bort redan placerade paddar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.17 2016-04-15 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8218
Ort: Växjö/Alvesta
Jobbar på ett ganska stort, komplext schema och tänkte använda "Hierarchy Blocks", väldigt behändigt att kunna dela upp schemat på så vis.

Men, finns det något sätt att modifiera hur symbolen för ett block ser ut?
Vore ju trevligt om man tex. kunde få ett block med en förstärkare, att se ut som just en förstärkare. Eller över huvud taget få lite större "lådor", har man tex. bara en in- och en utgång så blir det en väldigt smal låda, ser lite lustigt ut i mina ögon.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.22 2016-04-19 

Blev medlem: 22.18 2007-11-10
Inlägg: 484
Ort: Kungsbacka
Kan man "vända" ett kort i layouten?
Jag gjorde ett kort med alla komponenter på top-sidan. Sedan kom jag på att det vore bättre att ha anslutningsplintarna på motsatt sida som (smd) komponenterna.
Jag gjorde "change side" på plintarna och har routat om det mesta.
Men det vore enklare att föreställa sig hur kortet blir i lådan om plintarna satt på top-side.
Så går det att göra "change side" för alla komponenter och behålla routingen?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.37 2016-04-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8218
Ort: Växjö/Alvesta
Vet inget sätt för att enkelt faktiskt vända på det, men om du går in i View -> Mirror så blir ju resultatet i princip detsamma.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.38 2016-04-19 

Blev medlem: 22.18 2007-11-10
Inlägg: 484
Ort: Kungsbacka
:tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.51 2016-05-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Vad är det jag har missat här?

I schematic har jag lagt till en kortmonterad kontakt. Pinne 16 ska anslutas direkt till jordplanet och har då lagt in symbolen för jord och döpt nätet till "GND".
Bilaga:
GND_connector.JPG


I schematic så finns nu GND med i nätlistan och allt är frid och fröjd.
Bilaga:
Netlist_schematic.JPG


Jag har tidigare gjort ett eget pattern till kontakten och lagt till den på mönsterkortet.
Bilaga:
Connector_pcb.JPG


Och hur mycket jag än uppdaterar mönsterkortet "by components", "by RefDes" eller "related schematic" så får jag inte upp GND i nätlistan.
Bilaga:
Netlist_pcb.JPG

Det går ju alltid ansluta pad:en till jordplanet men gissar att jag missar någon väsentligt som kan ställa till det för mig i framtiden.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.58 2016-05-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20618
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Pin 16 är ju inte kopplad till något ser det ut som.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.00 2016-05-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3980
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Nej precis. Jordplanet kan jag inte koppla till "GND" för det nätet existerar inte under PCB-layout. Därmed får jag ingen ratline.
I just det här fallet är det ju bara att göra det manuellt men jag tänker i framtiden, då kommer jag missa det här.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 208 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010