Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 23.22 2018-08-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 224 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.27 2018-01-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21868
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Bilaga:
jumper.PNG


Den eller?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.31 2018-01-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 4558
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Jo precis, men om det även finns med själva jumpern installerad.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.37 2018-01-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21868
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Den får du allt rita själv för det är kosmetika.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.51 2018-01-31 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 4558
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Sitter och gör ett kort nu med enbart ytmonterat. För att slippa bryta kopparplanet så vill jag mecka dit några 0-ohms 1206:or som byglar.
Det går ju jättebra att bara lägga ut ett 1206-mönster direkt i layouten, men givetvis försvinner denna nästa gång jag uppdaterar PCB:t från schemat. Hur gör ni? Lägger ni alltid in det i schemat först och uppdaterar sen?

Frågar då dessa "byglar" egentligen inte har något med schemat att göra utan används enbart för att få ihop kortet. Tänker jag fel?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.31 2018-02-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21868
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Finns väl inget annat vettigt än att rita in dessa i schemat om du ska hålla på och ändra/uppdatera.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.14 2018-02-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 4558
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Gjorde det till slut. Kanske bra på ett sätt man man "tvingas" göra riktigt från början men saknar ändå lite funktioner för sista-minuten-lösningar.

Hade dom snyggat till "Lock"-funktionen så hade man nog använt den mycket mer. Tex en möjlighet att snabbt få markerat vilka komponenter som är låsta.
Eller när man uppdaterar från schemat, och den frågar om man vill uppdatera dom låsta komponenterna också. Där hade det varit suveränt med en funktion där alla låsta markeras och man kan välja vilka som ska uppdateras och inte.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.33 2018-04-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 4558
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Hur lägger jag till "thermal vias" redan vid "pattern"-stadiet? Går det?
Vet att jag meckade med det här för ett tag sedan. Dock hände det att viorna inte följde med när jag flyttade komponenten.

Nedan är en början till litet avtryck till en CC1101:a och det hade ju varit snyggt om man kunde få lägga till 5 vior i centrum-pad:en redan nu, så dom sitter fast. Och sen när jag skapar komponenten så ansluter jag bara dessa vior till GND-planet.

Bilaga:
Capture.PNG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.16 2018-04-25 

Blev medlem: 20.01 2009-10-29
Inlägg: 1234
Jag undrar precis samma sak. Skulle också vilja kunna lägga in vias i "pattern" och koppla dom t.ex. till GND. I nuläget lägger jag till dom i efterhand vilket iofs funkar rätt bra men det beror ju på hur många man måste sätta in för det tar ju lite tid. Det är bra för värmeöverföring och även för löd-pads som man vill ska sitta fast lite bättre, så det borde inte vara ovanligt att man vill lägga det direkt i "pattern".
Jag har för mig att jag läste en tråd om det på DipTrace forum där det konstaterades att det inte gick, dock var ju inlägget inte helt nytt så det kan ju vara en ide att fråga där.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.22 2018-04-25 

Blev medlem: 20.01 2009-10-29
Inlägg: 1234
Angående att koppla ihop jordplanet så har jag gjort två jordar i schemat. I mitt fall ett GND_ANALOG och ett GND_DIGITAL, sen gör jag PCBn utan att blanda digital och analog jord, när jag är nöjd så går jag tillbaka till schemat och kopplar ihop de två jordarna antingen rakt av eller med en 0-ohm resistor, sen tillbaka till PCBn och lägger till jordbrygga eller komponent. Har ingen aning om ifall det är bra eller rätt att göra så men det funkar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.12 2018-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7648
Ort: Gävle/Valbo
Fråga: om ni skall placera komponenter på exakta mått som inte är baserade på mil/tum, hur gör ni då? Stänger ni av grids eller ändrar ni grids? Man vill ju ibland placera en komponenter, ex. kontakter, LEDs och annat efter hål i en frontpanel och dessa hål är ju oftast placerade med centrum på jämna millimeter eller tiondelar av millimeter...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.19 2018-05-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 21868
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Öppna komponentens properties och mata in X/Y koordinaterna för dess origo.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.18 2018-05-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7648
Ort: Gävle/Valbo
Tack! :tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.16 2018-05-17 

Blev medlem: 20.01 2009-10-29
Inlägg: 1234
Kom ihåg “Lock position” eller vad det heter också när den ligger rätt :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.47 2018-06-04 

Blev medlem: 09.26 2013-01-21
Inlägg: 17
Ort: Norrköping
Bästa jag sett på länge. Tack! :tumupp:


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 224 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010