Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.12 2017-11-21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 22.21 2017-03-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.09 2007-06-29
Inlägg: 816
Ort: Sköldinge
Jag sitter och caddar schema och försökte mig på att ansluta utan tråd och har gjort som man ska enligt Litzerboys eminenta video samt enligt manualen och att konvertera schemat till PCB fungerar som det ska MEN när jag kör ERC så får jag "Fel-Endast ett ben anslutet: Nät 25, R5:A" osv. för alla ben som är "utan" tråd fast dom är virtuellt anslutna och fungerande. Bugg eller gör jag fel nånstans? Inte för att det gör nånting rent praktiskt men det retar mig bara att jag inte kan släcka felkoderna.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.04 2017-03-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7598
Ort: Gävle/Valbo
Kan du lägga upp filerna (eller åtminstone bilder) så är det kanske lättare att se och förstå vad som felar?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.18 2017-03-04 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.09 2007-06-29
Inlägg: 816
Ort: Sköldinge
Jag kan ju försöka men om jag försöker förklara först så kanske du förstår ändå.

1: Jag caddar in en 2-polig kontakt på kortet och drar ledningar ett snäpp ut och avslutar med enter så dom låser.
2: Jag caddar in tex. en resistor, gör likadant med den.
3: Jag klickar på trådstumpen "Nät 1" från kontakten och döper den till samma nummer som motsvarande på resistorn (Nät 3).
4: Jag gör likadant på trådstump "Nät 2" och får förbindelse, dom "lyser" blått som dom ska när muspekaren är över.
Kör jag sen verifiering då får jag felet trots att dom är virtuellt kopplade och hänger ihop utan verifieringsfel när jag konverterat kortet till PCB.

Förstod du hur jag menade?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.01 2017-03-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8210
Ort: Växjö/Alvesta
Hur menar du med att de är "virtuellt kopplade"?

Att det endast finns en ratline, ingen faktisk ledare? I så fall är det väl ytterst rimligt och helt rätt, att ge ERC-fel..


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.17 2017-03-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.09 2007-06-29
Inlägg: 816
Ort: Sköldinge
Inte ratline utan virtuell förbindelse där man drar ut en trådsnutt från båda håll och döper den till samma sak. Jag hittade samma fråga jag har samt svaret och i PCB-delen efter konverteringen funkar det och är felfritt men inte i schemadelen av programmet trots att, som jag skrev, båda "lyser upp" och indikerar att dom är hopkopplade.

". I try to connect two wires with the same type net ports in Schematic, but this doesn't work. What to do?

Net ports should have the same type and pin names. Only wires connected to net port pins with the same name will be joined to the same net."


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.01 2017-03-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 22340
Ort: Kristinehamn
Det gäller ENBART scheman! Inte mönsterkortsritningen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.35 2017-03-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.09 2007-06-29
Inlägg: 816
Ort: Sköldinge
A, BRA!!! Då är det utrett. :tumupp: :bravo:


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010