Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 23.10 2017-11-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 26 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
InläggPostat: 09.27 2017-02-21 

Blev medlem: 15.44 2005-08-23
Inlägg: 855
Ort: Uppsala
RAM-minnet, kanske?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.58 2017-02-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3967
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Inte vet jag. Det sitter 2GB i.
Ska ta och undersöka om det går att peta i lite mer.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.25 2017-02-21 

Blev medlem: 15.44 2005-08-23
Inlägg: 855
Ort: Uppsala
Håll utkik i aktivitetshanteraren när det är som högst belastning i SketchUp för att få ett hum om hur det ligger till med minnesanvändningen.
Om du ska sätta i mer RAM-minne så tänk på att 32-bitars Windows bara kan komma åt och använda 3 GB.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.34 2017-02-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3967
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Vet inte riktigt vad jag tittar efter men nedan ser man att "Physical memory" går upp till typ 92-94% när jag SketchUp-ar.
Det är nog bara att bita i det sura och titta en efter en ny dator och 64-bitars system om man ska hålla på med sånt här.

Bilaga:
Memory.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.33 2017-02-21 

Blev medlem: 15.44 2005-08-23
Inlägg: 855
Ort: Uppsala
Jo, i ditt fall är det nog antagligen minnesbrist som du har råkat ut för.
Och om du skaffar en ny dator så säger jag som de flesta andra i den här tråden, Fusion 360 ;)

Det är som natt och dag. En del enklare saker funkar SketchUp jättebra till, men så fort man ska göra avrundningar och andra mjukare former och fasningar så blir det väldigt lätt pannkaka av det hela. Speciellt om man ska skriva ut modellerna på en 3D-skrivare, då modellerna som SketchUp exporterar har en tendens att inte vara helt täta vilket leder till problem.

Och för att inte tala om ifall man behöver ändra några mått, då måste man (vad jag har förstått) rita om och trassla i SketchUp :shock:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.12 2017-02-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3967
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Ja, tror jag fått nog av gammalt bös nu. Gör så att jag uppdaterar min stationära dator med lite ny hårdvara. Flyttar diskussionen till tråden som rör blåskärmsproblemet på den burken. Länk -> viewtopic.php?f=13&t=86112


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.28 2017-02-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.14 2006-07-31
Inlägg: 838
Ort: Österlen, Skåne
Sketchup kan inte rita riktiga cirklar, utan ritar med linjesegment ist, vanligtvis 24st/varv, men man kan ange annat värde. Med högre antal segment och i kombination med Follow me kan man lätt få tunga modeller, eftersom antal segment ökar kvadratiskt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.32 2017-02-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3967
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Såg faktiskt det här igår i en guide jag hittade. Har sedan dessa kört med flera "linjer".


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.34 2017-02-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.14 2006-07-31
Inlägg: 838
Ort: Österlen, Skåne
.... modellerna som SketchUp exporterar har en tendens att inte vara helt täta vilket leder till problem.

om man skapar en grupp eller en komponent så kan kontrollera i Entity Info om den är solid, isf ska den vara tät


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.43 2017-02-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.14 2006-07-31
Inlägg: 838
Ort: Österlen, Skåne
....Och för att inte tala om ifall man behöver ändra några mått, då måste man (vad jag har förstått) rita om och trassla i SketchUp

det går att göra en hel del fiffiga storleksförändringar med att markera linje och/eller ytor och sen använda kommandona move eller scale.
Scale är lite rolig eftersom den kan både vara 2D och 3D.

Sketchup kan en hel del och är roligt att använda när man blivit varm i kläderna
Men man kan inte jämföra det med vanliga Mek-CAD program, för det är annorlunda


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.19 2017-02-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.14 2006-07-31
Inlägg: 838
Ort: Österlen, Skåne
Pluginen "Fredo6_RoundCorner" använder jag.
Den går bland många andra att ladda hem från SketchUcation.
Där finns även en PluginManager, som gör det enkelt att ladda hem och hantera pluginer.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 26 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010