Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 17.38 2017-11-24

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 26 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.10 2017-02-19 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Hej!

Sitter och kladdar lite och har några tekniska frågor.
Mest troligt finns det här på nätet men misstänker jag använder fel termer.

Med referens till bilden nedan.

Fråga 1. Om jag tar bort linjen som den vackra pilen pekar på så försvinner hela övre "planet". Kan jag på något sätt få bort denna linje och få en enda mjuk yta?

Fråga 2. Kan man i denna version göra sån där "rendering" (eller vad det kallas) så man får en lite bättre 3D bild över objektet?
Nu har jag tex färglagt komponenten med "Anodiserad aluminium", vilket inte direkt syns...

EDIT: Det är tydligen ett plugin.

Bilaga:
Sketchup_linje.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.44 2017-02-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.51 2008-08-02
Inlägg: 795
Ort: Lysekil
Är det inte bara att ändra visningsinställningar för modellen?
Linjen visar väl bara vart radien börjar, du har även liknande linjer för radierna runt hörnen på saken som sticker ut i botten.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.50 2017-02-19 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Det hade du helt rätt i. Tack konig7070.
Tog bort View -> Edge Styles -> Profiles och View -> Edge Styles -> Edges, då försvann dessa.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.00 2017-02-19 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Vet ni om det finns något smidigt sätt att göra en radie på den blåmarkerade kanten?
Har för mig jag har sett det någonstans med hittar det inte nu.

Bilaga:
Sketchup_radie.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.13 2017-02-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20482
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Nu är jag inte snäll men byt verktyg till Fusion 360


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.33 2017-02-19 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10531
Ort: Ekerö, Stockholm
Smidigt, radier och Sketchup hör inte i hop...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.39 2017-02-19 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Har tänkt att dra igång med Fusion 360 men datorn kommer inte orka med det. Så för nu måste det gå med SketchUp.

Nej det var inte jättelätt att få till det här. Försökt följa lite guider och klipp på nätet men det skiter sig.
Tydligen finns det plugins till det här också. Det kanske slutar där...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.57 2017-02-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Förlorar nog förståndet snart...
Tycker jag gör precis som dessa guider beskriver men blir kattskit ändå.

Är det någon som kan förklara varför radien försvinner enligt nedan?
Det jag gjort är att skapat en cirkel. Under denna, en stående rektangel som jag sedan gjort en radie på för att sedan köra "Follow Me" mellan rektangeln och cirkeln.

Bilaga:
SketchUp_radie1.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.18 2017-02-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10531
Ort: Ekerö, Stockholm
Hur stor är den? Sketchup har massa problem med att avrundningar i koden ställer till det rejält när man jobbar på objekt som är för små...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.25 2017-02-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.14 2006-07-31
Inlägg: 838
Ort: Österlen, Skåne
Det finns plugin att ladda hem, som kan göra radier o faser.
Det finns många andra intressanta pluginer också.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.49 2017-02-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Det var nog problemet Meduza :tumupp:

Original så var komponenten 28mm hög och 14,5mm i diameter. Skalade upp X100 och fungerade perfekt.
Efter radien har gjorts så skalade jag ner x0,01 igen.

Det enda problemet nu är att jag inte har något centrum vilket gör det svårt att förflytta och placera med det borde gå att lösa.

@persika:
Kikade lite på det men det lät så krångligt att installera. Ska fortsätta att arbeta med x100 skala och se om det fungerar bättre.

Bilaga:
SketchUp_radie2.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.07 2017-02-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Frågelådan fortsätter. Hoppas inte ni misstycker.

Nu har jag ett genomgående hål genom min hylsa som jag vill få en botten i. Alltså hålet ska inte längre vara genomgående utan bara X antal mm ner. Hur gör man då?

Push/Pull fungerar inte då det inte finns någon yta. Provat att rita en cirkel med samma mått som hålet men den ritar aldrig upp någon fylld cirkel.
Tar jag bort "cirkeln" i botten (det är toppen ni ser på bilden) så blir botten en fin ytan. Tittar jag sedan ner i hålet för att försöka dra upp botten genom hålet så finns det ingen botten att greppa, jag ser fortfarande rakt igenom :humm:

Bilaga:
SketchUp_fylla_hål.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.23 2017-02-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Fick till det till slut genom att dra ett streck över toppen. Då fylldes det igen och jag kunde göra Push/Pull.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.52 2017-02-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Äntligen färdig med min banankontakt :D
Tack för all hjälp!

Bilaga:
Sketchup_färdig_banan.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.40 2017-02-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Jaha, och där var det färdigkladdat.
Ett par av dessa samt en låda, sen orkar inte datorn mer. Vad är det egentligen som det sätts krav på när man gör sånt här?
CPU:n jobbar på max 25% och datorn verkar inte jobba speciellt hårt då fläkten knappt går.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 26 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010