Agstu.se Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.23 2017-09-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 200 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 21.29 2015-07-06 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.59 2010-09-15
Inlägg: 1993
Ort: Örebro
Jag undrar om det är så omständigt i Inventor, man specar lite för mycket i gäng-dialog-rutan, och jag hittar inga inställningar, hjälpsidor...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.40 2015-07-09 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5316
Ort: X-län
Hur ser dialogrutan ut med "för mycket" information?
Är övertygad om att all information om gängan används internt av Inventor för att andra delar i programmet ska ha informationen tillgänglig.

Vill inte låta tråkig, men gå och låna en bok på biblioteket om Inventor, så kommer ni/du att förstå grunderna bättre.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.49 2015-07-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.59 2010-09-15
Inlägg: 1993
Ort: Örebro
Eftersom de kallar programmet Autodesk Inventor Professional 2015 så förutsätter jag att det vänder sig till proffs, och att de skulle ha tid att sitta på jobbet och återkonstruera gängor trodde jag inte.
Jag har god lust att skrika om kvalificerat skitprogram, för att inte ha färdiga gängor är under tänkbar nivå i en "PRO"-version.

Så här ser dialogrutan två flikar ut:
Bilaga:
1.jpg
Bilaga:
2.jpg

Men det generella problemet är löst, genom en Add-On: ThreadModeler från coolOrange
Den gör vad du säger vi måste göra, genom att ta värdena i dialogrutan.
Så man kan säga att vi båda hade rätt, man måste göra som du sa, och funktionen fanns färdigt som jag sa.

Och det specifika problemet för mig löste sig på ett annat sätt.
Jag insåg att skruva gänga var för omständigt i det här fallet, när de inte handlar om några krafter, en kona ska fixa att "muttern" sitter kvar.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.49 2015-07-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5316
Ort: X-län
Kul att du fick till det.
Du behöver mer träning i Autodesk Inventor Professional.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 02.37 2015-07-17 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10520
Ort: Ekerö, Stockholm
Kul att det inte finns i Inventor, i Fusion 360 väljer man bara en checkbox som heter "modeled" i thread-dialogrutan för att få gängor som faktiskt är i modellen i stället för bara pålagda.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.59 2015-09-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.18 2006-11-30
Inlägg: 1428
Ort: Katrineholm
Jag behöver lite hjälp. Jag har fått totalt hjärnsläpp och lyckas inte rita upp följande:
Bilaga:
Spiralspår.JPG
:?
Det föreställer ett fräst spår i en cylindrisk detalj.
Det är ett axiellt rakt spår som övergår i en radie som fortsätter i en spiral och sedan avslutas med en radie som tangerar mot ett rakt axiellt spår.

Det är väl just övergången mellan den raka delen och spiralen jag inte får till.
Jag vill att det övergången ska tangera både mot raka spåret och spiraldelen.
Använder Inventor 2013.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.44 2015-09-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.18 2006-11-30
Inlägg: 1428
Ort: Katrineholm
Ahh! :D
Lyckades lösa det med Sweep. Hade missat att välja "Path & Guide Rail" i tidigare försök.
Nu var det enkelt att projicera en kurva på cylindern och använda Sweep.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.13 2015-09-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.59 2010-09-15
Inlägg: 1993
Ort: Örebro
Nyfiken, vilken funktion är det(som gör att du vill ha den formen på spåret)?
(spiralen kollrade bort mig)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.25 2015-09-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23.18 2006-11-30
Inlägg: 1428
Ort: Katrineholm
Det är till en "vridspännare" i en fixtur.
"Klon" som håller fast detaljen ska först vrida 90º sedan klämma dra fast detaljen.
I vanliga fall brukar vi använda hydrauliska vridspännare men den här fixturen ska vara mekanisk.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.43 2015-10-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8149
Ort: Växjö/Alvesta
Ska ställa ut på en publik tillställning, och tänkte placera en datorskärm med tillhörande mus tillgängligt för besökarna att pilla på.

På denna datorskärm vill jag visa upp några 3D-ritningar (assemblys med 10-100 komponenter ungefär) ifrån Inventor, på ett sätt som är lätt för besökarna att interagera med utan möjlighet att "förstöra" något. Gärna även enkelt kunna växla mellan dessa olika ritningar.

Några tips på hur man kan göra detta?

Tänkte på att man kan få in 3D-filer i PDF'er, det kunde vara en lösning. Verkar dock inte vara helt trivialt att göra genom Inventor, någon som har erfarenhet utav något gratisprogram (då detta görs som student vill jag inte spendera pengar på det) för det?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.47 2015-10-09 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5316
Ort: X-län
Dra ut en spacemouse och ladda in 3D modellen i CAD miljön eller i en visare för STL/STEP eller IGES filer.
Genom att bara ge tillgång till spacemousen kan besökare vända och vrida men inte ändra något då mus & tangentbord inte är på publiksidan av montern.

Har du inte en spacemosue nu, köp en och använd studentrabatten, du kommer troligen att fundera på varför du inte köpte den tidigare. :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.00 2015-10-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.59 2010-09-15
Inlägg: 1993
Ort: Örebro
Gjort yttre ytan på den här loft'en, men hur gör man den inre?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.03 2015-10-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5316
Ort: X-län
Vad har du provat med redan?
EDIT:
Laddade in Shroud.ipt in i onshape och du har ju redan en yttre yta och en inner yta på detaljen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.59 2015-10-16 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.59 2010-09-15
Inlägg: 1993
Ort: Örebro
Det har jag väl inte i den lila delen?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Menyproblem Inventor 2016
InläggPostat: 23.57 2016-01-08 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 26903
Ort: Borås
Har fått ett konstigt problem (inventor 2016).
Hela ribboninterfacet har blivit ersatt av iconer, en för varje funktionsgrupp, hur i jösse namn får jag tillbaka det interface jag hadde för typ 20 minuter sedan, där alla funktionsverkty fans på ribbon-menyn.
Nu måste jag klicka på en ikon för att se vilka verktyg som finns och välja det, istället för att välja det direkt


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 200 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Agstu.se
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010