Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 17.03 2018-12-19

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
InläggPostat: 10.57 2018-10-06 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 14459
Ort: Säter
Du gör nog fel.
Först kör man "Erase-window" på det som ska bort.
Då försvinner alla hela linjer och cirklar.
Sedan "trimmar" du resterande element som ska kapas av.

Nu kör jag AutoCad i från hedenhös, men sådana här funktioner tror jag fortfarande är lika.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.28 2018-10-06 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2005-12-09
Inlägg: 3155
Ort: Helsingborg
Man ska kunna göra om det till en ytmodell (region) och sedan dra ifrån en annan yta, på det sättet borde det inte vara svårt att klippa och klistra ihop ett script där man bara behöver ange längden för att generera en färdig skena.

Booleska operationer använder jag rätt ofta när jag konstruerar, där finns många problem som man kan lösa enklare mer elegant genom att tänka lite bakvänt.

Fick åbäket 2017 installerat på jobbet igår men fredags-ølklockan ringde innan all Autodesks bloatware var installerad, så jag hann inte testa något.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.31 2018-10-06 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.51 2008-08-02
Inlägg: 824
Ort: Lysekil
Enklast är för en DIN-skena är nog att göra ett dynamiskt block med en linjär parameter som "kopplas" ihop med en "stretch-action och en "array-action".
Då får du ett block som du kan dra ut och göra så lång som du vill och hålbilden följer med.

Se bifogad fil för ett snabbt ihopsatt exempel.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.45 2018-10-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.06 2003-11-04
Inlägg: 1893
Ort: Huddinge
Tack för era tankar.
Skall pröva lite ikväll.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.23 2018-10-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2005-12-09
Inlägg: 3155
Ort: Helsingborg
Jo man kan göra det med ytor.

1. Gör skenans objekt till ytor med REGION.
2. Dra ifrån hålen med SUBTRACT.
3. Rita en rektangel över det som ska klippas bort och gör den till en yta med REGION.
3. Dra ifrån rektangeln med SUBTRACT.

Bilaga:
Capture2.PNG

Bilaga:
Capture.PNG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.56 2018-10-09 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.06 2003-11-04
Inlägg: 1893
Ort: Huddinge
Fick konig7070 fil att fungera tillfredsställande.

Krille Krokodil: Ditt exempel gör jag något fel med.

Lyckades en gång, dock med att hålen försvinner åt fel håll.
Skall pröva sanerare.

Tack!


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010