Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 16.01 2017-11-24

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 42 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 16.47 2017-08-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 00.54 2006-12-16
Inlägg: 1887
Ort: häredetfaningenstjärna (fagersta)
Är det inte rätt på din bild? Den blå är z-axeln och den går genom den solida biten?

I CAM delen så finns det lite inställningar under setup hur kordinatsystem ligger.


Är det själva sketchen du vill snurra på vette tusan hur man gör men det går ju att kopiera den du har och göra en ny i rätt axel.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 17.29 2017-08-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Jo precis. Bilden visar modellen efter jag roterat den utmed X.
Dock syns det en ring (sketch) som ligger kvar, och som jag inte lyckas rotera.

Det borde finnas någonstans där jag helt enkelt kan ändra axlarna men hittar inte vart.

Ska kika lite på att ändra koordinatsystem i CAM-delen.

Jag testade tidigare någon gång att kopiera/klistra in sketcherna men det blev en massa felmeddelande om förlorade referenser och annat.
Gjorde säkert något fel...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.19 2017-08-24 

Blev medlem: 19.18 2011-07-10
Inlägg: 280
Ort: Linköping
Om du inte har för avancerade bitar så kan du byta Sketch Plane och modellen hänger med.
https://www.youtube.com/watch?v=v6DzhcG3LNs
Annars så ställer du in axlarna i cam delen som du vill.
https://www.youtube.com/watch?v=Qmx5DUvvmxI


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.45 2017-08-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Tack ska ni ha!
Gjorde som Lars visade i din andra länk och det fungerade kanon. Sen kommer jag nog rita "riktigt" från början i fortsättningen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.32 2017-08-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Börjar bli väldigt nöjd med CAM:en nu men det är en liten sak till jag inte får ordning på.

Om ni kollar på bilden nedan så har jag valt att svarva "Inside to outside".
Tycker det ser bra ut tills den kommer mot slutet och ska ta ner den "stora" diametern, då blir det många små ingrepp.
Frågan är, kan jag ställa in så den först kör just denna diameterns "Roughing passes" i Z-led, sen kör roughing passes i X-led (som bilden), för att sen avsluta med finishing passes över hela biten (som bilden)?

Bilaga:
Översikt.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.45 2017-08-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 00.54 2006-12-16
Inlägg: 1887
Ort: häredetfaningenstjärna (fagersta)
Du får nog lägga in det som en egen operation om du vill längdsvarva först.


Vad har du för styrsystem till din svarv?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.49 2017-08-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Ahaa ok.. Eller va fasen, tror jag struntar i det just nu. Det är ju en så liten sträcka.

Kör med linuxcnc (om det är det du menar :) )


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.51 2017-11-05 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Förstår inte vad jag gör för fel här...

Jag har skapat en symmetrisk kub och gjort ett centrerat hål i "locket". Därefter en M2,5x0,45-gänga i det hålet.
När jag sedan monterar en M2,5x0,45-skruv i hålet så ser det onekligen lite fel ut och vid en cross-section så ser man att skruven ligger tydligt en bit från centrum.
I vilket skede går det fel egentligen? Hålet sätter jag verkligen i mitten men misstänker att jag inte lyckas placera skruven i mitten, utan den hittar på någon egen centrum-punkt.

Någon som har varit med om liknande?

Bilaga:
ser_konstigt_ut.JPG

Bilaga:
ej_centrerad.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.19 2017-11-05 

Blev medlem: 19.18 2011-07-10
Inlägg: 280
Ort: Linköping
Kan det inte vara så att du ser gängan på skruven. Pröva att höja och sänka snittet så ser du om det ändras på grund av gängans stigning..


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.45 2017-11-06 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Det var just det :tumupp:
Tog jag ett tvärsnitt från sidan så kunde jag se att jag låg fel i höjd.
Har bara nyttjat skruvar innan och då har väl det här löst sig själv när jag använt centrum av botten på skallen som referens.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.03 2017-11-13 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Nytt huvudbry:
Hoppas jag kan förklara i skrift vad jag försöker göra...

Tänkt er att man belyser den svävande kuben från ovan.
Den tjocka bottenskivan får då en skuggad yta under kuben som liknar ett "D".
Hur lyckas jag göra en press/pull på D:et och ansluta det till kuben?

Bilaga:
svavande_kub.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.17 2017-11-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20481
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Projicera botten på kuben till ytan nedanför.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 04.56 2017-11-14 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Vad lätt det går när man vet vilket verktyg man ska använda. Tack tecno!

Bilaga:
Icke_svavande_kub.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.26 2017-11-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 20481
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
:tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.18 2017-11-14 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 3973
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Kan se något sätt att få Fusion att skapa ett "loft" eller kona mellan dessa två ytor?
Jag försöker skapa en kanal mellan dessa två geometrier med loft-kommandot, men får bara en drös varningar.


Bilaga:
Join.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 42 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Per S och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010