Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 07.54 2017-05-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Bocka plåt i SolidWorks
InläggPostat: 19.57 2011-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
Hur var det man gjorde nu igen?

Det här har jag kunnat en gång i tiden, men det ramlar bort när man aldrig använder det.
Det inga komplicerade saker, en bock per plåt bara.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.02 2011-04-21 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 25896
Ort: Borås
Hmm, är det inte vanligast att göra tvärtom??


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.28 2011-04-21 

Blev medlem: 17.59 2009-12-21
Inlägg: 2659
Insert -> Sheetmetal -> baseflange = Skapa plåten

Insert -> Sheetmetal -> edgeflange = bygga på med bock

Det finns andra sätt med, men det här kanske var det du var ute efter.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.02 2011-04-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
Nu har jag fått det fungera hyffsat.
Felet var att jag inte hade extruderat med Baseflange, utan som "vanligt".
Nu gick det bra att köra Sketched Bend, då blir det som jag vill.

Nästa problem, när jag vill gå in och ändra parametrarna för bockradie och vinkel, så är dessa inte aktiverade.
Enbart ordningsföljd på bockningen går att ändra.
Undrar vad man gör för fel här?

Tomas:
Det vanligaste är som du säger, att man ritar bockat och klart, sedan "trampar ut" plåten.
I mitt fall är det enklare om man kan göra tvärtom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.23 2011-04-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
Ingen som har någon idé varför parametrararna inte kan ändras i efterhand?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.47 2011-04-22 

Blev medlem: 17.59 2009-12-21
Inlägg: 2659
För att du inte följde min instruktion :wink:

Jag förutsätter att det är radie du vill justera (du har inte nämnt vad du vill riktigt).

Det är väl så att en sketchbend är en bock och inte en vals.
Det enda man kan justera är K-faktorn.

Om du gör som jag sade tidigare (egde flange), så kan du justera lite mer grejor.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.49 2011-04-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
Anledningen till att "edgeflange" inte passar så bra just till det här, är att jag har ett givet mått på den obockade plåten, och vill bocka på en given bockningslinje.
Vid "edgeflange" förlängs ju den bockade delen.

"Sketchbend" fungerar utmärkt första gången, när man ritar upp det.
Det går då att ställa in bockvinkel, bockradie, samt ordningsföljden. (om man ska bocka flera bockar)

Det märkliga är att bockvinkel och bockradie inte går att ändra i efterhand.
De fälten är då gråmarkerade och "inaktiva".


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.49 2011-04-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
Jäkligt skumt. Nu fungerar det helt plötsligt. :humm:

Det enda jag gjort, är att ha sparat ned ritningen. Det hade jag inte gjort vid första försöken.
Kan det ha varit det som gjorde skillnaden?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.20 2017-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
Jag har ett nytt projekt på gång.
Jag behöver tillverka ett rör i 1.5mm plåt.
Övergång från runt till rektangulär.

Det lär väl bli strålknäckning som gäller antar jag?
Undrar hur man testar detta i SW?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.10 2017-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.34 2010-12-06
Inlägg: 1107
Ort: Långsele, Västernorrland
Du kan göra den i delar också.
Borde gå att hitta exempel på plåtutbredning på Internet.
Bilaga:
konajasicoS.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.23 2017-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
Jag räknar med att göra den i två delar.
Skarv mitt på planytorna.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.52 2017-05-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
säter skrev:
Det enda jag gjort, är att ha sparat ned ritningen. Det hade jag inte gjort vid första försöken.
Kan det ha varit det som gjorde skillnaden?
Nu är det samma visa igen.
Det går inte att ändra värdena i efterhand.

Är det någon som vet vad jag gör för fel?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.11 2017-05-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 11413
Ort: Säter
Är det ingen som kan SolidWorks här?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010